İlahi yaşam amacı

Sevgili Hürriyet okurları… Bu hafta ‘5 soru 5 Cevap’ta ‘İlahi yaşam amacı’ konusundaki soruları cevaplandıracağız.

Haberin Devamı

‘İlahi yaşam amacı nedir? Yaradılışımıza uygun yaşamak bize ne katar? Herkesin bir ilahi yaşam amacı var mı? İlahi yaşam amacımızı fark etmek için ne yapmalıyız? İlahi yaşam amacına uygun çocuğumuzu nasıl yetiştiririz?’

1- İlahi yaşam amacı nedir?

İlahi yaşam amacı bu dünyaya gelmeden önce bizim Yaratıcı’ya vermiş olduğumuz sözlerdir. Hepimiz kendimize ve bütüne faydalı olmak için yaratıldık. Bütüne katkı olabilmek için roller üstlendik. Bu yaşamda bu yolu hatırlamak en önemli görevlerimizdendir. Bu görevi hatırladıkça ve realize ettikçe ruhumuz huzur bulur. İçsel huzur için bu şarttır.

2-Yaradılışımıza uygun yaşamak bize ne katar?

En başta huzur katar. Görevlerimizi yaptıkça içimizi huzur kaplar. Ruhumuz bu varoluş seviyesinde rahat eder. İlahi yaşam amacımızda yol alırsak evren bizi uçurur. Bu yolda her işimiz bolluk, bereket içinde ve kolaylıkla olur. Destekleniriz, bu destek kimi zaman bir rehber kimi zaman ve her zaman da yaratıcı tarafındandır.

Haberin Devamı

3- Herkesin ilahi yaşam amacı var mı?

Herkes Yaratıcı‘ya birden fazla sözler vererek gelir ve bedenlenirken bunlar unutturulur. Hatırlayarak bunları tek tek yerine getirmeliyiz. Görevler bazen zor ve uzun süreçli olabilir bazen de bir kişiye kurduğumuz bir tek cümle olabilir. İlahi yaşam amacı denildiğinde zor ve yük veren anlaşılmasını istemem. İnsanın yaptıkça ruhuna hafiflik veren eylemlerdir.

4- İlahi yaşam amacımızı fark etmek için ne yapmalıyız?

Bunları hatırlamak için olaylar ve kişiler önümüze çıkacaktır. Egomuzu bir kenara alıp ruhumuzu dinlemeyi öğrenmeliyiz. Her gün ruhumuzu en az beş dakika dinleyebilsek o bizi zaten o alana alacaktır. Hazır olduğumuzda bilinç dışımızla bu insanları ya da durumları kendimize çekeriz ve görevimizi yapma fırsatımız doğar. Bize sunulan rızıklar ve imkânlar, bize bu yolda kolaylık sağlamak içindir. Bunları doğru yönettiğimizde evren bize tüm sonsuz kolaylıklarını sunar.

5- Çocuğumuzu ilahi yaşam amacına uygun nasıl yetiştiririz?

Çocukken çekildiğimiz şeyler ilahi yaşam amacımızı işaret eder. Çocuğumuz resim yapmayı mı seviyor, şiir yazmayı mı, eliyle hastalara dokunma ihtiyacı mı var... İyi bir gözlemci olmalıyız. Neyi aşkla, adanarak, severek, coşkuyla yapıyor… Bu yol onun yoludur. Bazen konuşarak bazen resim yaparak bazen de şifalandırarak bütüne katkı olacaktır. Hepimizin ve evlatlarımızın ilahi yaşam amacını keyifle, hazla, huzurla bulmasını diledim. Hürriyet okurları için sevgiyle… Bilin istedim…

Yazarın Tüm Yazıları