Mühendislik sorunu

SABAHA kadar oynansa yine de Fenerbahçe’nin gol bulamayacağı bir karşılaşma izledik.

Haberin Devamı

Bunun nedeni basit: Rakip kalede çoğalabilecek bir oyun oynayamıyorlar.

Kanatları bir süredir zaten iyi işlemiyordu, Lens’in yokluğunda bu daha da yakıcı bir sorun olarak kendini gösterdi. Orta sahada ileriye top taşıyabilen Alper de olmayınca, maç boyunca presle kapılan her topta, topu kazanan ayağındaki “yuvarlak şeyi” ne yapacağına karar verene kadar rakip kapandı.

İlk yarıda Moussa Sow’un başına gelen, ikinci yarıda Fernandao’yu bekliyordu. Orta sahadan desteğe kimse gelmeyince rakibin iki dev stoperinin arasında çaresizce debelenip durdular. Kasımpaşa son derece başarılı bir saha paylaşımı ile Fenerbahçeli oyunculara alan bırakmadı. Gerçi maçın ilk yarısında biri kaleyi bulan sekiz şut çekerek, bu çaresizliğe bir çözüm üretmeye çalıştılar ama olmadı.

Haberin Devamı

KAYSERi MAÇI GiBi OLABiLiRDi

Kasımpaşa, eğer hızlı çıktığı ataklarda biraz daha derli toplu olabilse ve doğru son pasları atabilse, Kayseri maçının bir devamını da izleyebilirdik.

Fenerbahçe orta sahasında rakibi şaşırtacak pasları atabilecek bir oyuncu yok. Topal, De Souza ve Ozan’ın ne yapacaklarını rakip gözü kapalı bile tahmin edebiliyor, onlar da zaten uzun vurmaya kalktıklarında topu doğrudan rakibe gönderiyorlar.

Bu, Fenerbahçe için bu hafta ortaya çıkmış bir sorun değil.

Sezon başında doğru bir kadro mühendisliği yapılmadığı için ortaya çıkan bir sorun ve maç sonunda taraftarların yönetimi istifaya davet etmesinin nedeni de bu.

Lig sıralamasında üstünde yer alan iki rakibin puan kaybettiği bir haftada gözünü Şampiyonlar Ligi şansına dikmesi gereken Fenerbahçe’de teknik direktör de, oyuncular da bu soruna bir çözüm üretemediler.

Advocaat kuşkusuz ki önemli bir teknik adam ancak bunca haftadır Fenerbahçe’nin bu sorununa  bir çözüm bulamamış olması ve her hafta aynı ezberi tekrarlaması da altı çizilmesi gereken bir başka husus.

Yazarın Tüm Yazıları