X-Men yorulmak bilmiyor

Beyazperdenin en uzun soluklu serisi olma yolunda hızla ilerleyen X-Men’in 7. filmi “Apocalypse”te, evrenin ilk mutantıyla tanışıyoruz. Brezilya sinemasından bol ödüllü “Annemle Geçen Yaz” ve aksiyonla komediyi buluşturan “İyi Adamlar”, haftanın diğer seçenekleri...

Haberin Devamı

X-Men: Apocalypse ***

YÖNETMEN: Bryan Singer
OYUNCULAR: James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence
2016-ABD-92’/ AKİSYON, BİLİM KURGU, FANTASTİK

Perdedeki yaratıcısı Bryan Singer, bir önceki filmle (X-Men: Days of Future Past) yeniden yönetmen koltuğuna oturup ipleri ele geçirdiğinden beri aslına dönmeyi başaran X Men, en uzun soluklu serilerden biri olma yolunda hızla gidiyor. Dokuzuncu kez seksi kostümler içinde maceradan maceraya koşacak olan ekibi yine zorlu bir mücadele bekliyor. Bu kez, binlerce yıllık uykusundan uyanan bir güç çıkıyor karşılarına; hem de evrenin ilk mutantı, X-Men’lerin atası Apocalypse! Böylece grup dağılıyor ve iyi ya da kötünün yanında durarak karşı karşıya geliyorlar. Seriyi izlemekten hala bıkmadıysanız, Jennifer Lawrence, Michael Fassbender, Nicholas Hoult ve James McAvoy gibi oyuncular, kostümleri içinde sinemada sizi bekliyor.

Haberin Devamı

KIZIM HAKKINDA HER ŞEY

Annemle Geçen Yaz ****
(The Second Mother)
YÖNETMEN: Anna Muylaert
OYUNCULAR: Camila Mardila, Karine Teles, Lourenço Mutarelli
2015-BREZİLYA-112’/DRAM, KOMEDİ

2002’de çektiği “Durval Records”tan beri ödüllere doymayan Brezilyalı yönetmen Anna Muylaert, geleneği bozmuyor ve bizi sınıf meselelerinin göbeğine atıp tebessümlerimizle gözyaşlarımızın birbirine karıştığı iç ısıtan bir filmin içine daha sokuyor. Geçen yıl Sundance’te başlayan festival yolculuğundan başrol oyuncularına Jüri Özel Ödülü’nü, Berlin’in Panorama bölümünden C.I.C.A.E. ve İzleyici ödüllerini, Kadın Film Yazarları Birliği’nden de En İyi Yabancı Film Ödülü’nü kapan “Annemle Geçen Yaz”, Sao Paolo’da hizmetçilik yapan ve 13 yıl boyunca kızını görmemenin suçluluğu içinde acı çeken Val’ın hikâyesine ortak ediyor bizi. Val, geride bıraktığı kızının hayatına geri dönmeye kalkışıyor ve dengeler bozuluyor; bu arada film, asıl çatışmasını klasik anne-kız ilişkisinden değil sınıf eşitsizliklerinden çıkarıyor. Bu samimi filmin gücü en çok da, Brezilya sinemasının en sevilen aktrislerinden Regina Casé ve henüz ikinci sinema filminden başarıyla çıkan Camila Márdila’nın oyunlarındaki inandırıcılıkta yatıyor.

Haberin Devamı

2016 VERSİYONU “CEHENNEM SİLAHI”

İyi Adamlar **
(The Nice Guys)
YÖNETMEN: Shane Black
OYUNCULAR: Russell Crowe, Ryan Gosling, Angourie Rice
2016-İNGİLTERE, ABD-116’/AKSİYON, KOMEDİ

80’lerde “Lethal Weapon/Cehennem Silahı” serisinin senaristi olarak hayatımıza giren, 2005’te “Kiss Kiss Bang Bang” ile kamera arkasına geçerek bize tuhaf bir suç filmi hediye eden Shane Black, “İyi Adamlar” ile o çok iyi bildiği, komik ama havalı adamların olayları çözdükleri suç dünyasına geri dönüyor ve bu kez Ryan Gosling ile Russell Crowe’dan Martin Riggs ve Roger Murtaugh ikilisi yaratmaya çalışıyor. 1970’lerde geçen film, kayıp bir genç kadını bulmak için yolları kesişen iki özel dedektifin kendilerini gözden düşmüş bir porno yıldızının cinayetinin ve kötü adamların eksik olmadığı bir seri olayın içinde bulmalarının sulusundan komedisi. Silahların bolca patladığı ve bir o kadar da kanın aktığı film, aksiyonla komediyi bir arada götürüyor. Kim Basinger sürpriziyle merakımızı hafiften artırsa da yeni bir “Cehennem Silahı”na ihtiyacımız var mıydı sorusuna yanıtımız “hayır” oluyor.

Haberin Devamı

YILDIZ TABLOSU

5 Dakkada Değişir Bütün İşler *
7. Gün *
Alamet-i Kıyamet: Tarikat *
Ankara Yazı: Veda Mektubu *
Başımın Belası (Tumbledown) *
Batman v Superman: Adaletin Şafağı (Batman v Superman: Dawn of Justice) ***
Brooklyn **
Cinnia: İfritin Diyeti *
Çöl Kraliçesi (Queen of the Desert) *
Dehşet Treni (Howl) *
Emicem Hospital *
Hitchcock/Truffaut ***
İşkence Odası (Martyrs) *
Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı (Captain America: Civil War) **
Kötü Komşular 2 (Neighbors 2: Sorority Rising) *
Oflu Hoca’nın Şifresi 2 *
Ölüm Emri (Eye in the Sky) **
Özel Bir Gün (Mother’s Day) *
Saklı **
Sonsuzluk Teorisi (The Man Who Knew Infinity) **
Yar1m *
Yeni Ahit (The Brand New Testament) ***

Yazarın Tüm Yazıları