Uyumsuz ve kuralsız

“Uyumsuz” serisinin hayranlarının merakla bekledikleri ikinci film “Kuralsız” gösterimde. Dramın iyisini arayanlara “İkinci Bir Şans”, illa komedi olsun diyenlere “OHA: Oflu Hocayı Aramak”, aksiyondan vazgeçemeyenlere de “The Gunman”ı öneririz.

Haberin Devamı

Kuralsız
Insurgent
Yönetmen: Robert Schwentke
2015/ABD/119’

Veronica Roth’un genç okurların büyük ilgisiyle karşılanan serisinin ikinci kitabı da çok gecikmeden beyazperdede. Beş farklı gruba ayrılmaya zorlanan bir dünyada geçen filmde kahramanlarımız Tris ve Four, Uyumsuzlar’a yönelik başlayan cadı avına karşı mücadele veriyor. Kadro bıraktığımız gibi; Shailene Woodley ve Theo James, bu savaşın ortasında aşklarını büyütürken Uyumsuzlar’ın baş düşmanı Jeanine rolünde Kate Winslet’ı izliyoruz.

Savaş günlerinde aşk

Son Mektup
Yönetmen: Özhan Eren
2015/Türkiye

Gönüllü olarak Çanakkale’ye giden ve orada birbirleriyle tanışan Yüzbaşı Salih Ekrem ile Nihal Hemşire’nin bir yandan savaşın zorlu şartlarında aşklarını yaşarken bir yandan da kimsesiz bir çocuğu korumak için verdikleri mücadeleyi konu alan film, Çanakkale Savaşı’nın 100. yılına denk getirilmiş bir proje. Tansel Öngel ve Nesrin Cavadzade başrolde.

Haberin Devamı

Pasolini’nin peşinde

Pasolini
Yönetmen: Abel Ferrara
2014/Fransa-Belçika-İtalya/89’

İtalyan şair, yönetmen, gazeteci ve aydın Pasolini’nin 1975’te Roma yakınlarında öldürülmesinin ardındaki sırların peşine düşen film, sanat ve politika tarihinin bu etkili isminin hakkını yeterince veremeyen, başarısız bir biyografi filmi. Filmin tek artısı, Pasolini olmakta son derece başarılı olmuş Willem Dafoe.

Dramın iyisini arayanlara

İkinci Bir Şans
A Second Chance
Yönetmen: Susanne Bier
2014/Danimarka/102’

“In A Better World/Daha İyi Bir Dünyada” ile Oscar’ı aldığından beri Hollywood’un dikkatini çekmeye odaklı projelere imza atan Susanne Bier, bu kez kendi topraklarına dönüyor ve başkasına ait bir çocuğu kaçırıp saklayan bir polisin hikâyesini anlatıyor. Başrolünde “Game of Thrones”tan hatırlayacağımız Nikolaj Coster Waldau ve İsveç sinemasının en iyi oyuncularından Maria Bonnevie’yi izleyeceğimiz film, iyi bir dram arayışındaysanız doğru seçim.

Penn ve Bardem bir arada

The Gunman
Yönetmen: Pierre Morel
2015/İspanya-İngiltere-Fransa/115’

Klasik haksızlığa uğramış eski bir ajanın kendini aklama çabasını konu alan film, Sean Penn ve Javier Bardem’i bir araya getiriyor. Aksiyon arayanlara önerilir.

Absürd hoca

Haberin Devamı

OHA: Oflu Hocayı Aramak
Yönetmen: Levent Soyarslan
2014/Türkiye
Karadenizli işadamı Ali Baltaoğlu’nun Doğu Karadeniz’i Orta Doğu’nun Alpleri’ne dönüştürmeyi amaçladığı mega bir inşaat projesinin reklam filmini çekmek için yollara düşen bir grup kafadarın yaşadığı absürd olayları anlatan film, Antalya’da Dr Avni Tolunay Özel Ödülü’nü kazanmıştı.

Yazarın Tüm Yazıları