Sıcakta sinema iyi gider

Yaz sezonuna girmemize rağmen sinemaseverleri bu hafta iyi filmler bekliyor.

Haberin Devamı

Jesse Eisenberg ve Mia Wasikowska’nın muhteşem bir ikili oldukları “Öteki” ve Fransız sinemasının genç dehası Xavier Dolan’ın “Tom Çiftlikte”sini aman kaçırmayın! Animasyon tutkunları için de “Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 2” bu sıcak günler için eğlenceli bir kaçış olabilir.

Bir ben var benden öteki

Öteki
The Double
Yönetmen: Richard Ayoade

2010’da çektiği Submarine’le dehasına hayran olduğumuz Richard Ayoade’nin ikinci filmi “Öteki”, kendisiyle tıpatıp benzerlik gösteren ‘öteki’ kendisiyle tanışan bir adamın deliliğe doğru giden hayatını anlatıyor. Dostoyevski’nin yazdığı dönem ağır eleştirilere maruz kalmış, ama zamanla bir başyapıta dönüşmüş aynı adlı romanından uyarlanan filmde, Jesse Eisenberg ve Mia Wasikowska çok iyiler!

Hıçkıdık ve Dişsiz geri döndü

Haberin Devamı

Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 2
How to Train Your Dragon 2
Yönetmen: Dean DeBlois
2014/ABD/102’

İlk filmin gördüğü ilgi sonrası devam filmlerinin müjdesini veren “Ejderhanı Nasıl Eğitirsin”in ikinci bölümünde Hıçkıdık ve Dişsiz’in Berk Adası’nda ejderhaları ve Vikingleri bir araya getirmelerinden beş sene sonrasına gidiyoruz. Astrid, Südüklü ve ekibin geri kalanı adanın yeni popüler sporu olan ejderha yarışlarına katılmak için birbirlerini gaza getirirken, ayrılmaz ikilimiz gökyüzünde maceradan maceraya atılıyor ve keşfedilmemiş yerlerin haritasını çıkarıp yeni dünyalar keşfediyorlar. Yılın en gözde animasyonlarından olan film, küçükler kadar yetişkin seyirciye de sesleniyor.

Dolan çiftlikte

Tom Çiftlikte
Tom At The Farm
Yönetmen: Xavier Dolan
2013/Kanada-Fransa/102’

Fransız sinemasının genç dehası Xavier Dolan’ın Cannes’da senaryo ödülü aldığı “Mommy”den bir önceki filmi “Tom Çiftlikte”, sevgilisinin cenazesi için gittiği bir kasabada onun ailesiyle tanışan ve sırların ortaya dökülmesine yol açan eşcinsel bir adamın hikâyesini anlatıyor. Dolan’ın senaryosundan kurgusuna adını yazdırdığı ve başrolünde olduğu film, haftanın en iyi seçeneklerinden.

Kefaret öyküsü

Geçmişin İzleri
The Railway Man
Yönetmen: Jonathan Teplitzky
2013/Avustralya-İngiltere/116’

Haberin Devamı

İkinci Dünya Savaşı sırasında Japon çalışma kampında esirken işkence gören İngiliz ordu mensubu Eric Lomax’ın biyografisinden yola çıkarak çekilen “Geçmişin İzleri”, aynı zamanda geçmişle yüzleşme ve kefaret hikâyesi de. Colin Firth, Nicole Kidman, Stellan Skarsgard gibi usta isimleri buluşturan filmde Hollywood’un yükselen genç aktörü Jeremy Irvine da Eric’in gençliğini canlandırıyor. Epik hikâyelerden hoşlananlar için ideal bir seçim.

Hint işi aksiyon

Doom 3
Yönetmen: Vijay Krishna Acharya
2013/Hindistan/172’

Hindistan sinemasının en çok hasılat yapan serisi Doom’da üçüncü maceradayız. Bu kez başrolüne ülkenin en çok sevilen aktörlerden Aamir Khan’ı da alan Doom 3’te babasının öcünü almaya ant içmiş illüzyonist ve sihirbaz Sahir’in başından geçenleri izliyoruz. “Hikâyeye gerek yok, aksiyonu olsun yeter” diyorsanız Doom 3 tam size göre.

Yazarın Tüm Yazıları