Lynch’in dünyasında buluşalım

David Lynch’in hayatına dair bugüne dek yapılmış en kapsamlı belgesel olan “David Lynch: Yaşam Sanatı”, usta yönetmenin takipilerinin kaçırmaması gereken bir buluşma. 90’ların kült televizyon dizisi olan Power Rangers 90’ların kült televizyon dizisinin yeni beyazperde uyarlaması “Power Rangers”, Nicholas Hoult ve Felicity Jones’u bir araya getiren aksiyon “Otoban”, Fahriye Evcen ve Murat Yıldırım’lı aşk filmi “Sonsuz Aşk” haftanın diğer seçenekleri...

Haberin Devamı

David Lynch: Yaşam Sanatı

(David Lynch: The Art Life)
Yönetmen: Jon Nguyen, Rick Barnes, Olivia Neergaard Holm
2016-ABD, DANİMARKA–90’/BELGESEL

“Eraserhead”, “Twin Peaks/İkiz Tepeler”, “Blue Velvet/Mavi Kadife” ve 21. yüzyılın en iyi filmi seçilen “Mulholland Drive/Mulholland Çıkmazı” gibi klasiklerin yaratıcısı David Lynch’in hayatına dair bugüne dek yapılmış en kapsamlı belgesel olan “Lynch: Yaşam Sanatı”, efsane yönetmenin Amerika’da küçük bir kasabadaki çocukluk yıllarından bugüne dek yayınlanmamış pek çok arşiv görüntüsü içeriyor. Lynch’i Lynch’in kendisinden dinlediğimiz bu samimi bir yolculuk, yönetmenin hayranlarının kesinlikle kaçırmaması gereken bir buluşma.

KÜLT DİZİ YENİDEN PERDEDE

Power Rangers
Yönetmen: Dean Israelite
Oyuncular: Dacre Montgomery, Bill Hader, Naomi Scott
2017-KANADA, ABD/AKSİYON, MACERA, BİLİMKURGU

Haberin Devamı

Beş sıradan genç, yaşadıkları küçük Angel Grove kasabasının ve tüm Dünya’nın bir uzaylı tehdit tarafından ortadan kaldırılma sınırında olduğunu öğrendiklerinde, olağanüstü değişime uğrarlar ve gezegeni kendilerinden başkasının kurtaramayacağını anlarlar. Ancak bunu yapmak için, gerçek hayattaki bütün sorunlarını çözmeleri gerekecek ve Power Rangers olarak bir araya geleceklerdir. 90’ların kült televizyon dizisi olan “Power Rangers”ı yeniden perdeye taşıyacak filmin kamera arkasında Güney Afrikalı yönetmen Dean Israelite bulunuyor.

OTOBANDA AKSİYON

Otoban
(Collide)
Yönetmen: Eran Creevy
Oyuncular: Nicholas Hoult, Felicity Jones, Ben Kingsley, Anthony Hopkins
2016-İNGİLTERE, ALMANYA–99’/AKSİYON, MACERA

Başarısız bir soygun sonrası başı belaya giren genç bir adamın tehditlerden kaçmak ve sevgilisini peşindeki çeteden korumak için verdiği mücadeleyi konu alan film, Nicholas Hoult ve Felicity Jones’u bir araya getiren vasat bir aksiyon.

AŞK BİRDENBİRE

Sonsuz Aşk
Yönetmen: Ahmet Katıksız
Oyuncular: Fahriye Evcen, Murat Yıldırım, Fatih Al
2017-TÜRKİYE/ DRAM, AŞK
Hiçbir ortak noktaları yokmuş gibi görünen iki insanın beklenmedik bir şekilde birbirlerinin hayatlarına dahil olup başlayan aşk hikâyelerini konu alan filmde Fahriye Evcen ve Murat Yıldırım başrolde.

Haberin Devamı

MARS’TA ‘HAYAT’ VAR

Hayat
(Life)
Yönetmen: Daniel Espinosa
Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Rebecca Ferguson, Ryan Reynolds
2017-ABD–103’/ KORKU, BİLİMKURGU, GERİLİM

Haftanın Mars’ı mekan seçen bir diğer filmi, İsveçli yönetmen Daniel Espinosa’dan geliyor. Jake Gyllenhaal ve Ryan Reynolds gibi iki gözde aktörü ilk kez bir araya getiren film, uzay istasyonunda görev yapmakta olan bir ekibin Mars gezegeninde hayat olduğuna dair buldukları ipuçlarını izlemeleri ve burada karşılaştıkları tehlikeleri konu alıyor. Gerilim dozu oldukça yüksek görünen film, bilimkurgu takipçilerine önerilir.

YILDIZ TABLOSU

Aquarius ****
Ay Işığı (Moonlight) *****
Ben Ölmeden Önce (Before I Fall)
Bu Dünyanın Dışında (The Space Between Us) **
Gizli Sayılar (Hidden Figures) ***
Güzel ve Çirkin (Beauty and the Beast) **
Halka 3 (Rings) **
İstanbul Kırmızısı **
Kırmızı Kaplumbağa (The Red Turtle) **
Kong: Kafatası Adası (Kong: Skull Island) **
Lego Batman Filmi (The Lego Batman Movie) **
Lion ***
Logan: Wolverine ****
Neruda ***
Olanlar Oldu *
Resident Evil: Son Bölüm (Resident Evil: The Final Chapter) **
Tatlım Tatlım: Haybeden Gerçeküstü Aşk *
The Founder **

Yazarın Tüm Yazıları