Hızlı ve eğlenceli

Angel Elgort’tan Jamie Foxx’a, Kevin Spacey’den Jon Hamm’a, birçok ünlü aktörü bir araya getiren “Tam Gaz”, adı kadar hızlı ve eğlenceli bir seyirlik. Yılın en iyilerinden “Lady Macbeth”, gerilim arayanlara “2:22” ve “Bakıcı”, iflah olmaz korku tutkunlarına “Katliam Günü” ve Kristen Stewart’lı gizem filmi “Hayalet Hikayesi”, haftanın diğer seçenekleri.

Haberin Devamı

Hızlı ve eğlenceli

Tam Gaz
(Baby Driver)
Yönetmen: Edgar Wright
Oyuncular: Ansel Elgort, Kevin Spacey, Lily James
2017-ABD-149’/AKSİYON, MACERA, BİLİMKURGU

Shaun of the Dead, Hot Fuzz gib çılgın komedilerin yaratıcısı Edgar Wright’ın yazıp yönettiği film, Indiewire’ın “2017’nin En Beklenen Filmleri” listesinde 5. sıraya yerleşerek merakımızı hepten kamçılamıştı. Angel Elgort’tan Jamie Foxx’a, Kevin Spacey’den Jon Hamm’a, hatta Red Hot Chilli Peppers’ın Flea’sına kadrosuyla da ‘kimler kimler yok ki’ dedirten film, Wright’ın yönetmenliğini yaptığı Mint Royale klibi “Blue Song”dan ilham alıyor ve bebeksi görünümü yüzünden Baby lakabıyla anılan ve banka soyguncuları için sürücülük hizmeti veren karizmatik bir adamın kendini bir anda tehlikeli bir suç liderinin planlarının içinde bulmasını anlatıyor. Haftanın en eğlenceli ve hızlı filmi.

Haberin Devamı

Macbeth’in intikamı
Lady Macbeth
Yönetmen: William Oldroyd
Oyuncular: Florence Pugh, Cosmo Jarvis, Paul Hilton
2016-İNGİLTERE-89’/DRAM

Rus yazar Nikolai Leskov’un 1865 tarihli klasik romanı “Lady Makbeth of Mtsenskten uyarlanan film, William Oldroyd’un da ilk kurmacası. 19. yüzyıl ortalarında İngiltere’de geçen filmde küçük bir toprak parçası uğruna madenci Boris’in oğlu Alexander ile zorla evlendirlen 17 yaşındaki Katherine’in hikâyesini izliyoruz. Katherine istenmediği bir evde ve eşle yaşamak için tek başına ayaklarının üstünde durması gerektiğini kısa sürede anlar ve mücadeleye başlar. Yılın en iyi filmlerinden biri olan “Lady Macbeth”, özellikle başrolünde oynayan Florence Pugh’ın kusursuz performansıyla hafızalara kazınıyor.

Her gün aynı saatte
2:22
Yönetmen: Paul Currie
Oyuncular: Michiel Huisman, Teresa Palmer, Sam Reid
2017-ABD, AVUSTRALYA-149’/GERİLİM

Avustralyalı yönetmen Paul Currie’nin kariyeri çok parlak değil, 2:22 de bu anlamda çok umut veren bir gerilim değil. New York’ta hava trafiği kontrol merkezinde çalışan Dylan’ın bir gün, saat 2:22’de bir ışık huzmesi yüzünden birkaç saniyeliğine kör olup iki uçağın neredeyse havada çarpışmasına neden olur. Bu olay sonrası işten uzaklaştırılan Dylan, her gün aynı saatte, aynı olayların birbirini tekrar etmeye başladığını fark ettiğinde olaylar daha da karışacaktır.

Haberin Devamı

Kimseye güvenme
Bakıcı
(Inconceivable)
Yönetmen: Jonathan Baker
Oyuncular: Gina Gershon, Faye Dunaway, Nicolas Cage, Nicky Whelan
2017-KANADA-105’/DRAM, GERİLİM

Güncel sanatçı kimliğiyle tanınan Jonathan Baker’in yönettiği film, yakın arkadaşlık kurdukları genç bir kadını evlerine bakıcı olarak alan bir çiftin yaşadıkları gerilimli olayları anlatıyor. Gina Gershon ve Nicolas Cage’in başrolünü paylaştığı filmin sürprizi efsane oyuncu Faye Dunaway.

Belalı yolculuk
Katliam Günü
(The Windmill Massacre)
Yönetmen: Nick Jongerius
Oyuncular: Noah Taylor, Patrick Baladi, Ben Batt, Charlotte Beaumont
2016-HOLLANDA-105’/DRAM, KORKU

Geçmişinden kurtulmaya çalışan Jennifer, Amsterdam’ın efsanevi yel değirmenlerini izlemek için bir tura katılır. Otobüsün kaza yapması sonucu diğer yolcularla terk edilmiş bir yel değirmenine sığınan genç kadın, başlarına gelenlerden sonra hepsinin ortak kaderi ve sırrı olduğunu fark edecektir. Hollandalı yönetmen Nick Jongerius’un ilk sinema filmi de olan “Katliam Günü”, ortalama bir korku filmi.

Haberin Devamı

Kristen’ın hayaletleri
Hayalet Hikayesi
(Personal Shopper)
Yönetmen: Olivier Assayas
Oyuncular: Kristen Stewart, Lars Eidinger, Anders Danielsen Lie
2016-FRANSA, ALMANYA-85’/DRAM, GİZEM

Olivier Assayas 2016 Cannes’ından En İyi Yönetmen Ödülü’yle döndüğü son filminde, en son “Sils Maria/Maria’nın Sisleri”nde de birlikte çalıştığı Kristen Stewart’ı başrole taşıyor. Paris’te ünlü bir modelin alışveriş danışmanı rolünde izleyeceğimiz Stewart, kısa zaman önce kaybettiği ikiz erkek kardeşinin yasını tutarken cep telefonuna gizli mesajlar almaya başlıyor ve film birdenbire tuhaf bir gerilime bürünüyor. Geçtiği dünya ve Stewart faktörünü hesaba katınca seksi film bekliyorsanız yanılıyorsunuz. Asayas’ın bile isteye yarattığı kuruluğu seven de var nefret edeni de.

Haberin Devamı

YILDIZ TABLOSU

Arabalar 3 (Cars 3) **
Aşk ve Savaş (On the Milky Road) **
Aşkın Çekimi (Their Finest) ***
Berlin Sendromu (Berlin Syndrome) ***
Bir Nefes (One Breath) **
Dağların Ardında (Tramontane) ***
Deha (Gifted) **
Gençlik Başımda Duman (Heartstone) ****
Hayalet Hikayesi (Personal Shopper) **
Karanlık Görev (Age of Shadows) **
Kara Gün (Patriots Day) **
Kedi **
Mumya (The Mummy) **
Sahil Güvenlik (Baywatch) *
Sniper: Duvar (The Wall) **
Şeytanın Doğuşu (First Born) *
The Circle ***
Transformers 5: Son Şövalye (Transformers: The Last Knight)
Wonder (Wonder Woman) **

Yazarın Tüm Yazıları