Görevimiz tehlike ve aksiyon

Tom Cruise IMF’in ruhunu yaşatmakta kararlı. Bu kez yanına Rebecca Ferguson’ı da alarak tehlikeye atılıyor. Yılın beklenen aksiyonlarından “Görevimiz Tehlike 5” vadettiği aksiyonu seyirciye fazlasıyla veriyor. Berlin Film Festivali’nin ilgi gören filmlerinden “Victoria” ile François Ozon’un son yapıtı “Yeni Kız Arkadaşım”, Avrupa sinemasından vazgeçmeyenler için doğru seçenek.

Haberin Devamı

Görevimiz Tehlike 5
Mission: Impossible – Rogue Nation
Yönetmen: Christopher McQuarrie
2015/ABD/131’

IMF feshedilip Ethan açıkta kalınca ekip, Sendika adında son derece yetenekli özel ajanlardan oluşan bir örgütle karşı karşıya kalır. Bu iyi eğitilmiş ajanlar, hızla artan bir dizi terör saldırısıyla yeni bir dünya düzeni yaratmaya kararlıdır. Ethan, ekibini toplar ve bu şebekenin üyesi olup olmadığı belirsiz olan, dışlanmış İngiliz ajan Ilsa Faust ile güçlerini birleştirir. Ekip bir kez daha tehlikeli bir göreve girmiştir. Serinin 5. bölümünde hız kesilmiyor ve hayranlarını yine bol aksiyon bekliyor.

140’ kesintisiz, tek plan

Victoria
Yönetmen: Sebastian Schipper
2015/Almanya/140’

Bir kulübün çıkışında dört gençle tanışan ve kendini bir anda banka soygununa uzanan olayların içinde bulan Victoria’nın peşinde kesintisiz bir maceraya sürükleyen film, 140 dakikalık tek plandan oluşuyor. Yönetmeni Schipper’ın “Bu bir banka soygunu filmi değil. Bu bir banka soygunu” sözleriyle tanımladığı film, Berlin’de büyük ilgi görmüş, 3 ödül birden kazanmıştı.

Haberin Devamı

Kız arkadaşımın kocası

Yeni Kız Arkadaşım
The New Girlfriend
Yönetmen: François Ozon
2014/Fransa/108’

Claire, en yakın arkadaşı Lea’nın ölümünün ardından derin bir depresyona girer. Ancak hayatında kalan son arkadaşının kocasıyla sürpriz bir şekilde tanışınca hayata tutunması için yepyeni bir sebep doğacaktır. Gittikçe düşüşe geçen kariyerini son iki filmi “Evde” ile “Genç ve Güzel”le toparlamaya çalışan François Ozon’dan sırlarla dolu bir dram.

Yazarın Tüm Yazıları