Gel polis olalım

Beyaz perdede haftanın filmleri...

Haberin Devamı

Çakma Polisler
Let’s Be Cops
Yönetmen: Luke Greenfield
2014/ABD/104’

Kolej yıllarından beri arkadaş olan Justin ve Ryan kostüm partisi olarak anladıkları partiye, Justin’in son oyununda kullandığı LAPD (Los Angeles Polis Departmanı) üniformalarıyla ile giderler. Biraz alay konusu olduktan sonra Hollywood sokaklarında yürümeye başladıklarında bir şey fark ederler. Kadınlar onlarla ilgileniyor, kötü adamlar emirlerine uyuyor ve en güzeli de, barmenler bedava içki veriyorlardır. Bunların nedeni tabii ki üzerlerindeki üniformalarıdır. Polis rolünü sürdüren bu iki kafadarın yaşadıkları üzerinden güldürmeye çalışan film, cinsiyetçi esprilere tahammülü olan ve mantıklı bir senaryo aramayan seyirciler için...

Şöhret düşman getirir

Postacı Pat: Bir Yıldız Doğuyor
Postman Pat: The Movie
Yönetmen: Mike Disa
2014/ABD-İngiltere/88’

Haberin Devamı

Herkesin yardımına koşan, kıdemli bir postacı olan Pat, bir televizyon yarışmasına katıldıktan sonra çok ünlü olur. Ancak Pat’in bu başarısını çekemeyen düşmanları vardır. Senaryosu ve tekniğiyle sınıfı geçemeyen bu animasyonu sadece çok küçük seyircilere öneririz.

Uluslararası aile

Sürpriz Damatlar
Qu’est-ce qu’on a Fait au Bon Dieu?
Yönetmen: Philippe de Chauveron
2014/Fransa/97’

Fransa’nın üst sınıf ailelerinden birine mensup olan Claude ve Marie Verneuil çiftinin dört güzel kızları vardır. Bu kızlardan Isabelle bir Müslüman olan Rachid ile Odile bir Yahudi olan David ile ve Segolene de Chao isimli bir Çinli ile evlenir. Bu değişik kültürlerden damatları kabullenmekte güçlük çeken Claude ve Marie’nin tek ümitleri küçük kızları Laure’nin kilisede yapılacak bir tören ile Katolik evliliği gerçekleştirmesidir. Fransa’da gişede büyük ilgi gören “Sürpriz Damatlar”, komedi arayışındakiler için “Çakma Polisler”den çok daha iyi bir seçenek.

Baba ve oğul hikayesi

Betondaki Çatlaklar
Cracks in Concrete
Yönetmen: Umut Dağ
2014/Avusturya/105’
“Kuma” filmiyle tanıdığımız Umut Dağ, ikinci filminde sorunlu aile ilişkilerini deşmeye devam ediyor. Hapishanede geçirdiği on yıldan sonra suç dünyasından uzak durarak yeni bir başlangıç yapmak niyetinde olan bir adamın yaşadıklarını ve oğluyla olan ilişkisini anlatan film, bu vasat haftanın en iyi seçeneği.

Haberin Devamı

Girdaba dalmak

Fırtınanın İçinde
Into The Storm
Yönetmen: Steven Quale
2014/ABD/89’

Bir gün içerisinde Silverton kasabası daha önce benzeri görülmemiş hortumların şiddetiyle büyük bir yıkıma uğrar. Tüm kasabanın kaderi değişken fırtına ve hortumların merhametine kalmıştır. Birçok insan sığınak ararken, bazıları da hayatta bir kez yakalanabilecek bir çekim gerçekleştirmek için fırtınanın girdabına girmeye çalışırlar. “Final Destination 5/Son Durak 5”in yönetmeni Steven Quale’in aksiyonu eksik etmediği film, felaket filmlerinden hoşlananların ilgisini çekebilir.

Yazarın Tüm Yazıları