Charlize Theron karizmasıyla sallıyor

Dört yıl önce “Pamuk Prenses ve Avcı” ile daldığımız masal ormanlarında bu kez hikâyenin başına dönüyor ve Cadı Kraliçe’nin dünyanın başına musallat oluşunun ardındaki gerçeklerini izliyoruz.

Haberin Devamı

Fantastik filmlerden hoşlananlara ve Charlize Theron karizmasını izlemek isteyenlere önerilir. Zeki Demirkubuz’un merakla beklenen son filmi Kor, Tom Tykwer’in kapitalizm eleştirisi “Kral İçin Hologram”, haftanın diğer seçenekleri...

Avcı: Kış Savaşı **
(The Huntsman: Winter’s War)
YÖNETMEN: Cedric Nicolas Troyan
OYUNCULAR: Chris Hemsworth, Charlize Theron, Emily Blunt, Jessica Chastain
2016-ABD-114’/AKSİYON, FANTASTİK, MACERA
Kötü kraliçe Revenna geri dönüyor! Masal uyarlamaları furyasının gişesi en sağlam halkalarından “Snow White and the Huntsman/Pamuk Prenses ve Avcı”da (2012) Pamuk Prenses ve Avcı’nın Revenna’yı devirişlerine tanık olmuştuk. Bu kez, hikâyenin devamını değil de, Revenna ve Avcı’nın neydi’ler ne oldular’ını izliyoruz. Revenna, iyi kız kardeşi Freya’nın farkında bile olmadığı gücü uyandırıyor ve onu Buzlar Kraliçesi’ne dönüştürüyor. Kalbi buz tutan Freya, etrafında aşk ve sevgiye dair olan her şeyi yok etmeye başlamışken devreye yakışıklı ve heybetli Avcı’mız giriyor ve kız kardeşlerin onu ve biricik aşkı Sara’yı ayırma çabalarına karşı savaşıyor. Yönetmen koltuğuna bu kez, bir önceki filmin efektlerinde çalışan Cedric Nicolas-Troyan otururken, boşanma haberlerinin zarar vereceği düşünülerek kadrodan çıkarılan Kristen Stewart’ın yerine Avcı’nın sevgilisi rolüne Jessica Chastain, Karlar Kraliçesi’ne de Emily Blunt hayat veriyor. Chris Hemsworth Avcı rolüne devam ederken ‘Cadı Kraliçe’ Charlize Theron tüm karizmasıyla filmi adeta sallıyor.

Haberin Devamı

Kor **

YÖNETMEN: Zeki Demirkubuz
OYUNCULAR: Aslıhan Gürbüz, Taner Birsel, Caner Cindoruk
2016-TÜRKİYE-145’/DRAM
“Aşkın ve ihanetin gayya kuyusunu anlatıyor” iddiasıyla çıkan film, aslında yerli sinema sektörü için yıllardır süren bir şehir efsanesinin nihayet perdeye dönüşmüş hali. Efsaneye göre, Zeki Demirkubuz’un bir zamanlar çok yakın arkadaşı olan Nuri Bilge Ceylan’a anlattığı “Kor”un hikâyesi, kısa bir süre sonra “Üç Maymun” olarak karşımıza çıkmış ve iki yönetmenin yolları bir daha birleşmeyecek şekilde ayrılmıştı. Daha sonra “Yeraltı” filminde karşımıza çıkan, çaldığı fikirlerle ödüller alan yazar Cevat karakterinin NBC olduğu iddiasıyla güçlenen bu efsane, Demirkubuz’un ‘Bir de ben anlatacağım ve cümle alem görecek’ inadına dönüşmüş ve sonunda herkes “Kor”un filme çekilişini bekler olmuştu. Geçtiğimiz hafta İstanbul Film Festivali’nde ilk kez görücüye çıkan filmin aldığı eleştiriler ise pek iç açıcı değildi. “Kor” beklendiği üzere “Üç Maymun”la değil, Demirkubuz’un yakın zamanda izlediğimiz son filmi “Bunaltı”yla karşılaştırıldı ve kendini tekrar ettiği söylendi. Demirkubuz sineması tutkunlarına önerilir.

Haberin Devamı

Kral İçin Hologram ***

(A Hologram for the King)
YÖNETMEN: Tom Tykwer
OYUNCULAR: Tom Hanks, Ben Whishaw, Sarita Choudhury ile Tom Skerritt
2016-İNGİLTERE, FRANSA, ALMANYA, ABD-97’/DRAM
Son yıllarda Wachowski kardeşlerle işbirliği içinde gördüğümüz Tom Tykwer, en son ikiliyle birlikte “Cloud Atlas” ve sansasyon yaratan TV dizisi “Sense8”te kamera arkasına geçmişti. Uzunca bir aradan sonra tekrar solo işlere geri dönen yönetmen bu kez, “Where the Wild Things Are” ve “Away We Go” gibi modern klasiklerin senaryolarını yazmış Dave Eggers’ın aynı adlı romanından uyarladığı filmle karşımızda. Başrolünde Tom Hanks’i izleyeceğimiz “Kral İçin Hologram”, 2010 ekonomik krizinden sonra, depresif, yeni boşanmış ve işini kaybetmiş Amerikalı Alan Clay’in hayatının anlaşması olacağını düşündüğü bir iş için Suudi Arabistan’a gidişiyle başlıyor. Amacı Suudi kralına hologram telekonferans sistemini satabilmek olan Alan, burada yerel gelenekler ve şaşırtıcı bürokrasi işleyişine alışmaya çalışırken tanıştığı taksi şoförü ve Arap doktor ile hayatının nasıl değiştiğini görecektir. Amerikan rüyasının aslında bir yalandan ibaret olduğunu anlatan film, kitap kadar olmasa da kapitalizme getirdiği eleştiriler ve yorumla dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

YILDIZ TABLOSU

Ateş *
Azem 3: Cin Tohumu *
Baba Mirası *
Batman v Superman: Adaletin Şafağı (Batman v Superman: Dawn of Justice) ***
Bekar Yaşam Kılavuzu (How to be Single) **
Cloverfield Yolu No: 10 (10 Cloverfield Lane) ***
Genç Pehlivanlar **
Kabr-i Cin Mühür *
Lanetli Çocuk (The Boy) *
Orman Çocuğu (The Jungle Book) **
Ölümcül Oyun (Goodnight Mommy) ***
Ölüm Emri (Eye in the Sky) **
Ölüm Treni (Backtrack) *
Saklı **
Suç/lu (CrImInal) *
Şeytan Papuçta *
Toz Bezi **
Yeniden Başla (Demolition) ***
Yola Geldik *
Yolculuk *
Zoolander 2 **

Yazarın Tüm Yazıları