Altın Palmiyeli ‘Kış Uykusu’ gösterimde

Nuri Bilge Ceylan’ın Altın Palmiye ödüllü başyapıtı “Kış Uykusu”, bizleri daha fazla meraklandırmadan gösterime giriyor.

Haberin Devamı

Ceylan’ın övgülere boğulan yönetmenlik becerisi kadar usta isimlerden oluşan oyuncu kadrosu da dikkat çekiyor.

Kış Uykusu
Winter Sleep
Yönetmen: Nuri Bilge Ceylan
2014/Türkiye-Fransa-Almanya/196’

Nuri Bilge Ceylan’ın bu yılki Cannes’da Altın Palmiye alan son filmi “Kış Uykusu”, eski bir tiyatro oyuncusu olan Aydın’ın, Anadolu bozkırlarının ortasında, adeta bir kış uykusuna yatmış gibi görünen ıssız bir mekânda, kendisiyle, hayalleriyle, sevdikleri ve taşrayla kurduğu ve düşe kalka sürdürmeye çalıştığı ilişkilerini konu alıyor. Ceylan’ın Ebru Ceylan’la birlikte yazdıkları senaryosu kadar Haluk Bilginer başta olmak üzere Melisa Sözen, Demet Akbağ, Ayberk Pekcan, Serhat Kılıç, Nejat İşler, Nadir Sarıbacak’tan oluşan kadrosuyla Cannes’da büyük heyecan uyandıran film, yılın en iyilerinden.

Haberin Devamı

Muppet’lar suç dünyasında!

Muppets Aranıyor
Muppets Most Wanted
Yönetmen: James Bobin
2014/ABD/107’
Muppet’ların dört yıl önceki sinemaya geri dönüşleri gişede büyük başarı elde edince devamının gelmesi de kaçınımazdı. Komik ve eğlenceli ekibimiz kendilerini bu kez uluslararası bir suç hareketinin içinde buluyor. Dünya turuna çıktıkları Avrupa’da Dünya’nın Bir Numaralı Suçlusu namıyla ünlü Constantine adlı kurbağa, tıpatıp benzeri Kermit’e bütün suçları yıkıp onun yerine geçiyor. Kuklalara bu filmde Ricky Gervais, Ty Burrell, Tina Fey ile Steve Whitmire gibi ünlü isimler eşlik ediyor. Kahramanlarımızın sıkı takipçileri ve küçük izleyiciler kaçırmasın.

Baştan sona gerilim

Locke
Yönetmen: Steven Knight
2013/İngiltere-ABD/83’
“Dirty Pretty Things/Kirli Tatlı Şeyler”, “Eastern Promises/Şark Vaatleri” filmlerinin ödüllü senaristi Steven Knight’ın ikinci yönetmenlik denemesi “Locke”, yılın merakla beklenen yapımlarındandı. Kariyerinin en önemli gününde hiç kimseye bir şey demeden ortadan kaybolan Ivan Locke’un hikâyesini anlatan filmin başrolünde Tom Hardy başrolde. Gerilimi sonuna kadar ayakta tutmayı başaran “Locke”, İngiliz Bağımsız Film Ödülleri’nde de En İyi Senaryo Ödülü’nü kazanmıştı.

Sandler ve Barrymore’la yeniden

Haberin Devamı

Karışık Aile
Blended
Yönetmen: Frank Coraci
2014/ABD/117’

Çocuklu ve boşanmış Lauren ve Jim, arkadaşlarının ayarladıkları bir buluşmadan birbirlerinden pek haz etmeyerek ayrılırlar. Ancak, birbirlerinden habersiz çocuklarıyla organize ettikleri bir aile tatili için, Afrika’da lüks bir safari tatil köyünde, bir hafta muhteşem bir suit odayı paylaşmak zorunda kalırlar. “50 First Dates/50 İlk Öpücük” ve “The Wedding Singer/Düğün Şarkıcısı” filmlerinde uyumlu bir çift olduklarını kanıtlayan Adam Sandler ve Drew Barrymore, üçüncü buluşmaları “Karışık Aile”de artık yaşları gereği çocuklu yetişkinleri canlandırıyorlar. Israrla romantik komedi arayışındaysanız “Karışık Aile” tam size göre.

Yazarın Tüm Yazıları