Kısmetse Olur’a dair kafamda deli sorular!

Geçen hafta yazmıştım, evlilik programları dijitalleşse nasıl olur diye… Başka bir şey isteseymişim keşke. Kanal D yönetimi, Kısmetse Olur’u sadece dijitalden yayınlamaya başlamış. Dünyanın en etkili köşe yazısını yazmanın gururuyla açtım, bazı bölümleri izledim… Biraz beynim yandı ama iyiyim.

Haberin Devamı

Zaten program baya dijitalmiş, biz bilmiyormuşuz. Youtube’ta dört milyondan fazla izlenen videolar filan var. Karakterlerin Instagram takipçileri 1 milyona yürüyor. Çoğumuzun bilmediğine emin olduğum bambaşka bir evren kurulmuş bile… Neler oluyor diye biraz bakayım dedim; çılgın sorularımla baş başa kaldım.

1- NEDEN INSTAGRAM’DA 1 MİLYONA YAKIN TAKİPÇİLERİ VAR Kİ?

Evet, eski yarışmacılardan birinin 850 bin takipçisi var. Adı Nur Erkoçlar. Sabah akşam Bahar Candan konuşuyoruz ama onun takipçi sayısı 200 bin bile olmamış. Sonra diğerlerine baktım, 400 bin 500 bin… Acayip bir yarış varmış meğerse. Bence izleyiciler bu işe bir bilgisayar oyunu gibi bakıyor. Yönetiyorlar yani karakterleri. Hepsinin elinde bir joystick var. Kimsenin çok da sorguladığını sanmıyorum gerçek mi, değil mi? Zaten o dünyayı kuranlar takipçiler… İzlenen mutlu, izleyen durumun farkında; sorun yok.

Haberin Devamı

2- NEDEN KAVGA İZLEMEYİ BU KADAR SEVİYORUZ?

‘Kavga edemeyen, içine atan insanlar kavga izlemeyi sever çünkü’ demişti zamanında bir hocam. Bütün gün taksiciye, patronuna, ev sahibine, annesine, babasına, eşine, çocuğuna karşı yutkunan herkes iç yağ erimeleriyle izliyor buradaki tansiyonu.

3- HEMCİNSİNE ‘KARDEŞİM’ DİYE HİTAP EDEN YENİ KADIN TİPİNİN OLAYI NE?

Bu nalet erkek dünyasında kendini var etmenin yolunun böyle ‘racon’lardan geçtiğini düşünen Seda Sayan modeli. Her daim ‘adam gibi adam’ arayışında… Hemcinslerine bile o kadar çok “Adam olacaksın önce!” demiş ki; her dediğinde ‘kadın’ı nereye fırlattığını da unutmuş.

4- BAĞRINIZI NİYE AÇIYORSUNUZ GENÇLER?

Bütün oğlanlar menapoza girmiş gibi. Düğmeler yarıya kadar açık, yüzde 50’si de kendini zor tutuyor; patlamak üzere. Pantolonlar dar, popolar dondurma topu… Yer yer paçalar kısalıyor; çorapsız köseleler bile gördü bu gözler... Serçe parmaklara empatiden canım yandı. Neyse, soruma bir cevap bulamıyorum… O bağırlar neden açık, bu oğlanlar neden böyle giyiniyor: Sizin varsa bir cevabınız, alta yorum bırakmayı unutmayın. (şaka şaka)

5- DİJİTALDEN BU KADAR ÇILGINCA KİM İZLİYOR?

Haberin Devamı

Program dijitale geçtikten sonra izlenme rakamları milyonu bulmuş. Gençler tedirgin; “Annem internetin adil kotasını ilk haftadan doldurdu” diye şikâyetler yağmaya başlamıştır. Hadi gençler yemeyelim birbirimizi. Bu ülkede 1 milyon canlı canlı internetten video izleyecek anne yok henüz. Tutmayın içinizde, açıklayın favori çiftinizi. “İzliyorum be! Var mı!” diye haykırın dağa taşa… 

Yazarın Tüm Yazıları