Vasat hoca vasat takım

GALATASARAY ligin fiziksel açıdan en iyi durumda ekiplerinden biri olan, oyunu biraz da sert oynamayı da seven Karabükspor karşısında sınava çıktı.

Haberin Devamı

İki takımın da eksikleri vardı ancak Galatasaray’da Sneijder’in eksikliği ‘yamanacak’ türden değildi. Hele bu yamayı Josue ile yapmaya çalışınca ortaya hakikaten acıklı bir manzara çıktı.

Riekerink herhalde hiçbirimizin göremediği bir cevher görüyor; anlamak mümkün değil. Haydi oynattın, ikinci yarıda Rodrigues’i sahaya sürerken Josue dururken Yasin’i oyundan almanın manası nedir?

SORMASI TUHAFTI

Josue’ye takıntılı değilim, yanlış anlaşılmasın... Takıntım Riekerink’in problem çözme konusundaki vasatlığına, yetersizliğine... Maç iki takımın birbirini uzun uzun tartmasıyla başladı.

İlk heyecan verici pozisyon için Karabük’ün sol çizgiden defalarca denediği ataklardan birinde Muslera’nın tereddüt yaşadığı ancak kurtarışıyla durumu telafi ettiği anı bekledik.

Haberin Devamı

Bu pozisyonun ardından Selçuk’un defans dağıtan şık pasıyla Yasin’in buluşarak attığı gol geldi.

Yasin’in ‘iç gıcıklayıcı’ omuz hamlesi bana sorarsanız temizdi. Bu pozisyondan Karabükspor’dan daha fazla etkilenen ve dağılan kişinin hakem Cüneyt Çakır olması hazindi. Pozisyonu Yasin’e sormak gibi bir tuhaflığa ne gerek vardı? Bu nasıl bir hakemlik uygulamasıdır anlayan varsa beri gelsin. Kafasında dengeleyemediği maçı verdiği penaltıyla dengelemesi ise tam bir komediydi Çakır’ın.

ViZYON SORUNU VAR

Maçın ikinci yarısında çabalasa da gidemeyen bildik Galatasaray performanslarından bir bölüm daha izledik. Daha diri kalan, kararlı davranan, maçın içinde kalan taraf Karabükspor’du. Hem Galatasaray’ın baskı kurmasını erken uyarı sistemleriyle engelledi hem de maçın son düzlüğünde harika bir golle 3 puanı cebine koydu. Riekerink’in mağlup duruma düştükten sonra Josue’yi alması da oyun vizyonuyla ilgili görüşlerimi pekiştirmiş oldu!

Galatasaray’ın 3 puanı kaybetmesinde Cüneyt Çakır’ın ne kadar etkisi olduğunu isteyen tartışabilir; bence bahane aramaya gerek yok. İyi bir rakip karşısında yetersiz oynadığı için, oyunu okuyamayan bir hocanın elinde oyuncak olduğu için kaybetti sarı kırmızılılar. Ama Cüneyt Çakır’ın hakemlik performansının pek tartışılacak hali yok. Özetle berbattı...

Yazarın Tüm Yazıları