Piyano aşkıyla herkes ayağa!

HAKLARINDA rüşvet ve yolsuzluk iddiaları bulunan dört eski bakan Meclis Soruşturma Komisyonu’na gelir durumlarıyla ilgili ek belgeler sundu.

Haberin Devamı

MASAK uzmanı tarafından hazırlanan raporda “orantısız” gelir artışlarına dikkat çekilmişti ve “izaha muhtaç” bulunmuştu bazı “mangırsal” dalgalanmalar, malumunuz...
5 Ocak’taki “Yüce Divan oylaması” öncesinde sunulan “mangırsal izahat belgeleri”ni ilgiyle okudum.
Bir müziksever olarak en beğendiğim izahat Zafer Çağlayan’ın “piyano” açıklaması oldu.
Hatırlatmak için yazayım: Zafer Çağlayan’ın evindeki 40 bin Euro’luk piyanonun mal varlığı bildiriminde görülmemesi 700 bin liralık saat kadar olmasa da gündemde hafif bir kaşıntı yapmıştı...
Bu noktadan sonra, bir müzik aşkı hikâyesi okuyacağız Zafer Bey’in sunduğu ek belgeden.
Yemesinden içmesinden kesip bir piyano edinmiş adeta...
Benim gibi müziğe âşık olanların “Pıravooo! Pıravooo!” diye sevinç gözyaşları dökerek, ayağa kalkmak ve ceketlerini iliklemek suretiyle ayakta alkışlayarak tepki verecekleri bir açıklama.
Ben yazarken meftun olduğum büyük piyanist Sviatoslav Richter’in (toprağı bol olsun) Schubert kayıtlarını dinlemeyi tercih ettim dramatik etkiyi arttırmak bakımından.
Bu müzikal tavsiyenin ardından mangırsal açıklamaya geçelim, satırına dokunmadan aktarıyorum:
“(Gelirim) Eylül 2013 itibariyle milletvekili maaşı 13 bin 393 lira, emeklilik maaşı 6 bin 973 lira, bakanlık döneminde aylık yurtdışı Başbakanlık harcırahı 3 bin 525 lira ve temsil ödeneği olarak 383 lira olmak üzere aylık net ödeme 24 bin 276 lira.
Bu miktarın 5 katı ise 121 bin 383 lira. Ayrıca çeşitli hesaplardan aylık katılım geliri ortalama 15 bin lira. Bu katılım geliri hesaba dahil edildiğinde aylık net geliri yaklaşık 40 bin lira olup, yasaya göre alınması gereken 5 katı da 200 bin liradır.
Eylül 2013 itibariyle döviz kurlarına göre 1 Euro’nun alış-satış kuru 2.66 lira olduğu gözetildiğinde, piyano bedeli olarak ödenen 40 bin Euro’nun Türk Lirası karşılığı 106 bin 400 liradır.
Piyanonun, aylık net gelirinin 5 katının altında olması nedeniyle mal bildirimine konu teşkil etmeyeceği açıktır. Kaldı ki müvekkilim düzenli olarak verdiği tüm mal bildirimlerinde ev eşyalarını göstermemiştir.
Aynı şekilde piyanoyu da ev eşyası kapsamında değerlendirerek mal bildiriminde belirtmemiştir...”
Ben bu müzik aşkına şapka çıkarırım arkadaş!
Pıravo! Pıravoooo!

Yazarın Tüm Yazıları