Adı büyük tadı yavan maç

KUPAYA galibiyetle başlayan Brezilya ve Meksika için hem üst turu hem de –kuvvetle ihtimal- grup liderliğini garantileme manasına gelebilecek, dolayısıyla “ağız sulandırıcı” nitelikte bir maçtı.

Haberin Devamı

İlk maçında parlak bir oyun sergilemeyen, Oscar’a, Neymar’a ve haydi itiraf edelim biraz hakeme kuvvet kazanan Brezilya, “ev sahibi” olmanın ötesinde başka avantajları olduğunu da göstermeliydi. Hulk’un sakatlığında forma şansı bulan Ramires sadece sarı kart görmeyi başardı ve 45 dakika sahada kalabildi. Oscar ve Neymar ve diğerleri, diri Meksika savunma mekanizmasının dişlileri arasında ezilip durdu; “çok istemenin” ve “aşırı heyecanlanmanın” kazanan taktik formülleri olamayacağını gösterdi ve bizzat gördü.
Buna karşılık Meksika da özellikle son bölümde yürek hoplatsa da maçı kopartacak darbeyi indiremedi...

ÇAKIR ÂDİL YÖNETTİ

Maçın bizi yakından ilgilendiren bir başka yönü de elbette “temsilcimiz” Cüneyt Çakır’dı. Sertliğe izin veren, bu özelliğini bazı pozisyonlarda “kan çıkmazsa kart yok” derecesine kadar yükselten hakem görünümündeki Cüneyt Çakır, neticede gayet âdil ve geçer not alacağı bir maç yönetti.
Bu performansı bir yarı final veya –inşallah!- bir final bileti sağlar mı Çakır’a bilemem ama hakemlerin genel olarak fena performans gösterdikleri turnuvada şansı hiç de az değil.
Bu yavan maçtan sonra herhalde gruptan el ele çıkarlar, ne bileyim önlerindeki karşılaşmalara filan bakarlar bundan sonra...
Son söz olarak, Kaleci Ochoa başta olmak üzere Meksika savunmasına şapka çıkartmazsam da ayıp olur.

Yazarın Tüm Yazıları