Yaptığı müzeyi ilk kez görecek

DÜNYACA ünlü İtalyan mimar Renzo Piano imzasını taşıyan yeni İstanbul Modern müze binası, 4 Mayıs tarihinde sessiz sedasız ziyarete açılmıştı.

Haberin Devamı

Yaşanan deprem felaketinin de etkisiyle görkemli bir tören yapılmamış, basına ve sanat profesyonellerine küçük bir davetle müze gezdirilmiş, daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaretiyle resmi açılışı gerçekleşmişti.

Müzenin açılışı için 20 Haziran akşamı özel bir davet verilecek. Aynı günün sabah saatlerinde ise müzenin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı
Oya Eczacıbaşı’nın ev sahipliğinde bir basın toplantısı düzenlenecek. Toplantının konuğu ise müzeyi tasarlayan Renzo Piano. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayacak olan ünlü mimar, akşam da iş ve sanat dünyasının katılacağı davetin onur konuğu olacak.

Renzo Piano tasarladığı müzenin içinde eserlerle birlikte bitmiş halini de ilk defa bu ziyaretinde görecek.

Yaptığı müzeyi ilk kez görecek

SERGİSİ VAR

Haberin Devamı

Müzenin giriş katında bulunan ve ücretsiz gezilebilen bölümde ünlü mimara ait bir sergi de var.

‘Renzo Piano: Yerin Ruhu’ adlı sergide, Renzo
Piano
’nun kurucusu olduğu Renzo Piano Building Workshop (RPBW) tarafından tasarlanan İstanbul Modern’in hikâyesi anlatılıyor.

Mimarlık dünyası için öğretici olan ve görülmesi gereken bu sergide ayrıca Renzo Piano’nun kariyeri boyunca dünyanın farklı yerlerindeki müze ve kültür-sanat kurumları için geliştirdiği projeleri de yer alıyor.

New York Whitney Müzesi, Paris-Centre Pompidou, Atina-Stavros Niarchos Vakfı, Los Angeles Academy Museum of Motion Pictures gibi binaların da yapım aşamaları burada gösteriliyor.

Yaptığı müzeyi ilk kez görecek
Renzo Piano

ULUÇ’UN ‘ÖLÜDENİZ’İ MÜZAYEDEDE

ARTAM Antik, modern ve çağdaş Türk sanatına ait zengin bir seçkiyi, 11 Haziran Pazar günü düzenleyeceği 385’inci müzayedesinde satışa çıkarıyor. Toplam 342 eserin yer aldığı müzayede Ömer Uluç, Erol Akyavaş, Nuri İyem, Burhan Doğançay, Nejad Melih Devrim, Sami Yetik, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Nazmi Ziya Güran, Ferruh Başağa, Kemal Önsoy, İbrahim Safi, Canan Tolon’un da aralarında yer aldığı farklı kuşaklar ve üsluplardan ustaları bir araya getiriyor.

Haberin Devamı

Müzayedenin öne çıkan eseri, Ömer Uluç’un 2009’da açılan ‘Parçalanmanın Kimyası’ sergisinde yer alan ‘Ölüdeniz’ adlı çalışması.

Yaptığı müzeyi ilk kez görecek

Sanatçının son döneminde ürettiği karakteristik çalışmaları arasında yer alan eserde; otoportresini, yaratıklarını, yeşili, kadını, kuşları, güneşi bir balina etrafında kurguluyor.

Uluç’un ‘final başyapıtım’ dediği, 250x880 cm ebatlarına sahip ‘Ölüdeniz’in açılış fiyatı 2 milyon 500 bin TL.

Müzayedenin ‘güncel’ seçkisinde, Nuri Bilge Ceylan, Murat Morova, Haluk Akakçe, Ekrem Yalçındağ, Ali Elmacı, Yaşam Şaşmazer, Burcu Perçin, Çağatay Odabaş, Elvan Alpay, Murat Germen, Barış Sarıbaş, Nejat Satı ve Onur Mansız’ın eserleri yer alıyor.

Haberin Devamı

Sezonun bu son müzayedesindeki tüm yapıtlar 11 Haziran’a kadar Antik Palace’ta görülebiliyor.

DEPREMİ HİSSEDEN İMZALAR

ÜSKÜDAR Sahaflar Çarşısı esnafı, 6 Şubat depreminden zarar gören vatandaşlarımıza yardım için bir imzalı kitap müzayedesi düzenlemişti. ‘Depremi Hisseden İmzalar’ adı verilen müzayedenin ikincisi cumartesi günü yapılacak. Pek çok sevilen yazar, kitaplarını bizzat bu müzayede için imzalayıp bağışladı. Yazarların kitaplarını imza anları da fotoğraflanarak bir afiş oluşturuldu. Özellikle önemli hattatlar da listeye dahil edildi. Üsküdar Sahaflar Çarşısı’nda saat 15.00’te başlayacak müzayedede hem sevdiğiniz yazarların imzalı kitaplarını alıp koleksiyonunuza katabilir hem de yardım kampanyasına katkıda bulunabilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları