Gençlerin sergisini avatarınızla gezin

Genç sanatçıları desteklemek, çağdaş sanat alanındaki gelişmeleri teşvik etmek amacıyla Akbank Sanat’ın Resim ve Heykel Müzeleri Derneği ile birlikte düzenlediği bir yarışma Günümüz Sanatçıları Yarışması.

Haberin Devamı

Bu yıl 40’ıncısı düzenlenen yarışmanın kazananları belli oldu ve sanatçıların eserleri Akbank Sanat’ın Beyoğlu binasında bugün sergilenmeye başlandı. Yarışmanın ruhuna uygun bir yenilik daha yapıldı bu yıl ve sergi Metaverse’e de taşındı.

Gençlerin sergisini avatarınızla gezin

Jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden yapılan 1011 başvuru arasından 23 sanatçının 24 eseri sergi seçkisinde yer alıyor. Yarışmanın jüri üyeleri arasında İpek Duben, Çelenk Bafra, Gönül Nuhoğlu, Derya Bigalı ve serginin küratörlüğünü de üstlenen Fatoş Üstek yer alıyor.

‘Açık Kart’ temasıyla tüm Türkiye’deki genç sanatçı adaylarının davet edildiği yarışmada kazananlara toplam 115 bin TL’lik ödül eşit olarak dağıtıldı.

Haberin Devamı

30 Temmuz’a kadar Akbank Sanat ve Metaverse’te ücretsiz olarak görülebilecek sergide eserleri yer alacak sanatçılar; Ahmet Berkin Günsay, Alara Başar, Ali Kanal, Begüm Çelik, Betül Sertkaya, Buğra Erol, Cemil Olgun Can, Dilara Başköylü, Elif Özen, Emre Çalış, Ferhat Tunç, Gizem Candan, İrem Sezer, Lalin Mercan, Nazif Can Akçalı, Oğuz Gököz, Özlem Cıbır, Özlem Köse, Rıdvan Aşar, Sümeyra Çetin, Yasemin Kaplan, Zeynep Sude Can ve Zülkif Esin.

Serginin Metaverse evrenine girdiğinizde avatarınız, dolayısıyla siz, eserleri inceleyebiliyor, videoları izleyebiliyorsunuz.

Geçenlerde sanal alemde satılan arazilerin değer kaybettiğine dair haber yayınlanmıştı ekonomi sayfalarında, ‘Sanal arsalar bostan oldu’ diye.

Herhangi bir ücret ödemediğiniz için galeriler konusunda endişeye mahal yok. Tecrübe etmekte fayda var hatta.

Sonuç, avatarım ve ben, mesuduz!

www.akbanksanat.com

Gençlerin sergisini avatarınızla gezin

KENZABURO OE’DEN ÖZÜR MEKTUBU

YAZAR Selçuk Altun’un Taksim Gümüşsuyu’ndaki ‘okuma, yazma evi’ aynı zamanda dostlarını da kabul ettiği bir buluşma mekânı. İyi bir koleksiyoner olan Altun, son buluşmamızda Japonca yazılmış bir mektup gösterdi ve el yazısı bu mektubun kime ait olduğunu tahmin etmemi istedi. Tabii ki bilemedim. Meğer mektup 1994 yılı Nobel Edebiyat Ödülü’nün sahibi Japon yazar Kenzaburo Oe tarafından yazılmış. ‘Kişisel Bir Sorun’, ‘Sessiz Çığlık’, ‘Kurbanı Beslemek’ gibi romanları dilimize çevrilen Oe’nin mektubunun hikâyesini ve kendisine nasıl ulaştığını merak ettim.

Haberin Devamı

Gençlerin sergisini avatarınızla gezin

Ankara’da yaşayan akademisyen ve çevirmen Michiko Wakui Şendil, 2008’de Orhan Pamuk’un ‘Kar’ romanını Japoncaya çevirir ve kitap Japonya’da yayınlanır. Kenzaburo Oe de Japonya’nın en çok satan gazetesi Asahi Shimbun’da kitap üzerine bir yazı yazar. Michiko Şendil bu yazıdaki bazı ifadelere katılmaz ve cevap hakkı için Kenzaburo Oe’ye ulaşmak ister. Telefon dahil günümüzün hiçbir iletişim aracını kullanmayan usta yazara ancak mektupla ulaşabilir. Kenzaburo Oe mektuba cevap verir ve ‘Çevirmen Michiko Wakui’den özür dilemem gerekir’ diyerek yazdığı özür yazısını da yine aynı gazetede yayımlar. Kenzaburo Oe ‘Kar’ romanının neresine itiraz etti ve sonrasında neden özür diledi bilmiyorum ama Michiko Wakui Şendil bu mektubu ancak sizin koleksiyonunuza yakışır diyerek Selçuk Altun’a hediye eder.

Haberin Devamı

Gençlerin sergisini avatarınızla gezin

6 BİNİNCİ KİTAP

YAPI Kredi Yayınları her bininci kitabını özel bir etkinlikle kutladı bugüne kadar. Sadece 2021 yılında 7 milyona yakın kitap basan yayınevi, bugün başlık sayısında 6 bininci kitaba ulaşarak bir rekora imza attı.

1000. kitabı ‘Aloşnâme’, 2000. kitabı ‘İbn Battûta Seyahatnâmesi’, 3000. kitabı ‘Kâzım Karabekir’in Günlükleri’, 4000. kitabı Yaşar Kemal’in ‘Çocuklar İnsandır’, 5000. kitabı Nâzım Hikmet’in ‘Nâzım’ın Cep Defterlerinde Kavga, Aşk ve Şiir Notları (1937-1942)’ olan Yapı Kredi Yayınları, 6000. kitap olarak Cem Behar’ın ‘Kadîm ile Cedîd Arasında: III. Selim Döneminde Bir Mevlevi Şeyhi: Abdülbâki Nâsır Dede’nin Musıki Yazmaları’nı yayımladı.

Haberin Devamı

Gençlerin sergisini avatarınızla gezin

Kitabın kutlaması 4 Haziran Cumartesi günü Yapı Kredi Kültür Sanat’ta düzenlenecek bir konserle yapılacak. Abdülbâki Nasır Dede’nin yazmalarında yer alan eserlerden oluşan repertuvar, Güzin Değişmez’in solistliğinde, Birol Yayla (tambur), Lütfiye Özer (kemençe), Taner Sayacıoğlu (kanun), Volkan Ertem (viyolonsel) tarafından yorumlanacak. Konser, Nurinisa Eroğlu’nun kitap hakkında vereceği bilgilerle açılacak.

Nice binlere...

Yazarın Tüm Yazıları