Çevrecilik entelektüel duyarlılığı diye küçümsendi

ERZİNCAN’da yaşanan maden faciası çevre konusunda neden çok daha dikkatli ve hassas olmamız gerektiğini bir kez daha hatırlattı bize.

Haberin Devamı

Ne yazık ki küresel ısınma dahil bütün felaketlerin arkasında insanoğlunun aç gözlülüğü ve kontrol edemediği hırsı var.

Sanatçılar, yazarlar eserleriyle yıllardır bıkmadan usanmadan konuyu gündemde tutuyor ve gerekli uyarıyı eserleriyle yapıyorlar.

Çevrecilik entelektüel duyarlılığı diye küçümsendi

Usta çizer Selçuk Demirel gibi.

Fransa’da yaşayan ve dünyanın önemli yayın organlarında çizimleri yayımlanan sanatçının Taksim’deki Institut Français İstanbul Sergi Salonu’nda bugün başlayan sergisi ‘Yerle Gök Arasında’ tam da bu konuya dikkat çeken eserlerini bir araya getiriyor.

Çevrecilik entelektüel duyarlılığı diye küçümsendi
Çevrecilik entelektüel duyarlılığı diye küçümsendi

Haberin Devamı

Selçuk Demirel’in çevre sorununa dikkat çektiği ve son 30 yılda çizdiği 35 deseni yer alıyor sergide.

Çizgi aracılığı ile verdiği mücadelesini şöyle anlatıyor Selçuk Demirel:

Bu cennet gezegeni cehenneme çeviren insanoğlu. Hoyratça kullandığımız doğa yavaş yavaş bize cevap vermeye başladı. Yıllardır yapılan uyarılar entelektüel sanatçı ve aydın ‘duyarlılığı’ olarak küçümsendi.

Çevrecilik entelektüel duyarlılığı diye küçümsendi

Söylenecek çok şey var bu konuda. Bu sergide bütün bunları dile getirmeye çalıştım. Bu endişelerimi 30-40 yıldır resmin, çizginin ve şiirin ekonomisi ile anlatmaya, paylaşmaya çalıştım. Çalışıyorum da...”

‘Yerle Gök Arasında’ sergisi İstanbul’dan sonra Ankara Fransız Kültür, Bursa, İzmir, Eskişehir, Diyarbakır, Mardin ve Artvin’de izleyiciyle buluşacak.

Çevrecilik entelektüel duyarlılığı diye küçümsendiSelçuk Demirel

FÜRUZAN’A VEDA

TÜRK edebiyatının en önemli isimlerinden, 11 Şubat Pazar günü vefat eden yazar Füruzan için Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık ve Türkiye Yayıncılar Birliği bir veda töreni düzenledi. Beyoğlu’ndaki Yapı Kredi Kültür Sanat binasında çarşamba günü düzenlenen töreni yazar Yekta Kopan sundu ve yazar, yayıncı dostları birer konuşma yaptılar. Toplantıda Füruzan’ın kızı, sinema yazarı Aslı Selçuk da vardı.

Haberin Devamı

Füruzan’ın daha önce cumartesi günü Nevşehir Hacıbektaş’ta eski eşi, karikatür sanatçısı Turhan Selçuk ve İlhan Selçuk’un bulunduğu mezarlıkta toprağa verileceği açıklanmıştı.

Füruzan’ın vasiyetinin bu yönde olduğu belirtilmişti, ancak karardan vaz geçildi.

Usta yazar bugün Zincirlikuyu Camii’nde öğlen kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Çevrecilik entelektüel duyarlılığı diye küçümsendiFüruzan

AVRUPA YAZARLAR FESTİVALİ’NE KATILACAK

YAZAR Selçuk Altun, 2020’de İş Kültür Yayınları’ndan çıkan ‘Ayrılık Çeşmesi Sokağı’ adlı romanıyla ‘Avrupa Yazarlar Festival’inde (European Writers’ Festival) Türkiye’yi temsil edecek. The British Library tarafından Avrupa Birliği Kültür Enstitüleri ve Avrupa Edebiyat Ağı iş birliğinde organize edilen festivale 30 ülkeden kitapları İngilizceye çevrilen yazarlar davet ediliyor. Etkinlik The British Library’nin Londra’daki merkezinde mayıs ayında gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Çevrecilik entelektüel duyarlılığı diye küçümsendiSelçuk Altun

‘Ayrılık Çeşmesi Sokağı’, İngilizceye Mel Kenne ve Nilgün Dungan tarafından ‘Farewell Fountain Street’ adıyla çevrilmişti.

Çevrecilik entelektüel duyarlılığı diye küçümsendi

Yazarın Tüm Yazıları