Ankara baharı müzikle karşılıyor

SEÇİMLER bitti, artık gündemin ilk sırasını kültür ve sanata ayırma zamanı. Siyasetin merkezi Ankara baharı müzikle karşılayacak.

Haberin Devamı

Sevda-Cenap Anda Vakfı tarafından bu yıl 38’incisi düzenlenen Uluslararası Ankara Müzik Festivali yarın akşam şef Ender Sakpınar yönetimindeki Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası’nın konseriyle başlayacak. Uluslararası ödül ve başarıları ile ülkemizin son yıllarda yetiştirdiği en önemli klasik gitaristlerden Özberk Miraç Sarıgül solistliğindeki orkestra, Cemal Reşit Rey’in “Gitar Konçertosu”nun eksiksiz halinin ilk seslendirilişini gerçekleştirecek.

Ankara baharı müzikle karşılıyor

CUMHURİYETİN İLK GİTAR KONÇERTOSU

Konçerto ilk kez 20 Nisan 1976 tarihinde İstanbul’da bestecinin kendi yönetiminde solist Alirio Diaz tarafından seslendirilmişti.

Haberin Devamı

Cumhuriyetimizin ilk gitar konçertosu ‘Katibim Teması Üzerine Varyasyonlar’ ilk kez tam versiyon olarak seyirci karşısında olacak.

Festivalde bu yıl Japonya, Almanya, Çekya, Hırvatistan, Rusya, Macaristan, Gürcistan, Norveç, Azerbaycan, Fransa ve İtalya‘dan senfonik konser, modern bale, oda müziği ve caz kategorilerinde klasik müzik, barok müzik, dans ve caz alanlarının seçkin örneklerini sunacak 12 ülkeden 300’ü aşkın sanatçı ve topluluk yer alacak. 

Ankara baharı müzikle karşılıyor

BİLETLER SATIŞA ÇIKIYOR

İSTANBUL’DA ise baharın habercisi 17-28 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek 43. İstanbul Film Festivali.

132 uzun metrajlı ve 12 kısa filmi izleyicilerle buluşturacak festivalin biletleri 5 Nisan Cuma günü 10.30’da satışa çıkıyor.

İŞTE BU YIL FESTİVALDE ÖNE ÇIKANLAR:

- 12 gün sürecek festivalde, Berlin Film Festivali’nde Altın Ayı’yı kazanan ‘Dahomey’, En İyi Belgesel ödülünü kazanan ‘Gidecek Yer Yok’, En İyi Yönetmen ödülünü kazanan ‘Pepe’nin yanı sıra usta yönetmenler Wim Wenders, Richard Linklater ve Ferzan Özpetek’in son filmi programda dikkat çekiyor.

- Dünya sinemasının önde gelen yönetmenlerinden Wim Wenders festivalin onur konuğu olarak festival kapsamında ilk kez İstanbul’a geliyor. Festivalde Wenders’in üç filmi gösterilecek. Japonya ile Türkiye arasında diplomatik ilişkilerin tesisinin 100. Yıldönümü kapsamında, oyuncu Koji Yakusho da festival için İstanbul’a gelecek. Neredeyse üstlendiği her rolle ödüle layık görülen Yakusho, filmografisinde öne çıkan dört filmiyle festival programında yer alıyor. Wim Wenders ve Koji Yakusho’ya filmlerinin gösterimleri öncesinde festivalin Sinema Onur Ödülü takdim edilecek.

Haberin Devamı

Ankara baharı müzikle karşılıyor

- Festivalde son filmleri gösterilecek Levan Akin, Ferzan Özpetek, Tarsem Singh, Malgorzata Szumowska da festivalin bu seneki konukları arasında.

- Wim Wenders ve Tarsem Singh ayrıca festivale özel masterclasslar da verecek...

- İstanbul Film Festivali’nin en sevilen bölümlerinden Galalar bu yıl N Kolay sponsorluğunda gerçekleştirilecek ve sezonun merakla beklenen 9 filminin Türkiye’deki ilk gösterimleri yapılacak.

- Festivalin bu sene Zurich Sigorta işbirliğiyle restore ettirdiği ‘Hayallerim, Aşkım ve Sen’. 19 Nisan Cuma günü Atlas 1948 Sineması’nda gerçekleşecek gösterime duyduğuma göre Türkan Şoray da katılacakmış. Ayrıca festival bu seansa özel bir eski bilet uygulaması yapıyor. İstanbul Film Festivali’ne ait eski bir biletini saklamış olan 150 kişi, filmi ücretsiz olarak izleyebilecek.

Haberin Devamı

- İstanbul sokaklarında bol bol göreceğiniz afişlerin başrollerinde değerli oyuncu Nur Sürer ve genç yetenek Ece Bağcı var.

Yazarın Tüm Yazıları