33’üncü yılda 33 konser

TAM 33 yıldır caz müziğinin yerli ve yabancı yıldızlarını müzikseverlerle buluşturuyor Akbank Caz Festivali. Bu yıl 33’üncü yaşını 33 konserle kutluyor.

Haberin Devamı

Festivalin açılışı 23 Eylül’de Mercan Dede Live DJ Set with Secret Tribe projesi ile Müze Gazhane sahnesinde başlayacak. 8 Ekime kadar devam edecek festival 23 farklı mekanda 150’ye yakın sanatçıyı ağırlayacak.

Festivalin programı 7 Eylül Perşembe akşamı Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı tarafından Sabancı Müzesi MSA Restaurant’ta yapılan bir davetle açıklandı.

33’üncü yılda 33 konser

‘Şehrin Kapıları Caza Açılıyor’ sloganıyla düzenlenen 33. Akbank Caz Festivali’nde caz müziğinin önemli temsilcilerinden, yaşayan efsane Al Di Meola, caz sahnesinin en saygın trompetçilerinden biri olarak anılan ve bugüne dek beş Grammy Ödülü kazanan Terence Blanchard feat. the E-Collective with Turtle Island Quartet, cazın geleceğini şekillendiren besteci ve icracılardan biri olarak tanımlanan alto saksafoncu Lakecia Benjamin, henüz 20’lerinin ortalarında olsa da Bob Dylan, Wynton Marsalis, Solange Knowles gibi isimlerle üretimlerde bulunmuş bir yetenek Immanuel Wilkins gibi isimler sahne alacak.

Haberin Devamı

Türk caz müziğinin en önemli isimlerini de sahnede izleme fırsatı bulacağımız festival bu yıl tam tam anlamıyla İstanbul’un caz halini yaşatacak.

Festival programı hakkında detaylı bilgi www.akbanksanat.com ve www.akbankcaz.com adreslerinden edinilebilir.

33’üncü yılda 33 konser
Festivalin açılışı Mercan Dede Live DJ Set with Secret Tribe projesi ile Müze Gazhane’de yapılacak.

33’üncü yılda 33 konserEfsane müzisyen Al Di Meola konseri 25 Eylül saat 21.00’da AKM Tiyatro Salonu’nda.

12 EYLÜL ROMANLARI VE FİLMLERİ

12 Eylül 1980 askeri darbesinin yıldönümüydü dün.

Darbenin insanların hayatını nasıl etkilediğini, yaşattığı toplumsal ve bireysel travmaları en iyi romanlar, filmler ve diziler anlatır bize. 

Haberin Devamı

Bu dönemi ve sonrasını en iyi anlatan yazarların başında gelir İbrahim Yıldırım. Buna örnek 2000 yılında yayımlanan ‘Kuşevi’nin Efendisi’, 2002 tarihli ‘Yaralı Kalmak’ ve 2003’te çıkan ‘Bıçkın ve Orta Halli’ romanlarından oluşan ‘Eylül’den Sonra’ üçlemesidir.

Yıldırım’ın ‘Bıçkın ve Orta Halli’ romanı için 20. yılında özel bir baskısını yayımladı Kırmızı Kedi Yayınevi. Yayınlandığı dönem üzerinde çok konuşulan ve yazılan romanın sonuna bu yazılardan bir seçme konulmuş. Ömer Türkeş, Doğan Hızlan, Tülin Ural ve Ayşegül Yaraman’ın yazıları hem üçlemeyi değerlendiriyor hem de dönemin edebiyata nasıl yansıdığına dair tespitlerde bulunuyor.

Romanın yeni basımının yanı sıra, şu sıralar Kanal D’de gösterilen başarılı bir dönem dizisinin, ‘Dilek Taşı’nın da rüzgârıyla 12 Eylül’ü en iyi anlatan roman ve filmleri hatırlatmak istedim.

Haberin Devamı

33’üncü yılda 33 konser
33’üncü yılda 33 konser

EN İYİ BEŞ ROMAN

- Yüz 1981, Mehmet Eroğlu

- Kuşevi’nin Efendisi, İbrahim Yıldırım

- Gece Dersleri, Latife Tekin

- Devrimciler, Kaan Arslanoğlu

- Kuş Diline Öykünen, Ayşegül Devecioğlu

EN İYİ BEŞ FİLM

- Uçurtmayı Vurmasınlar, Yön: Tunç Başaran

- Beynelmilel, Yön: Sırrı Süreyya Önder, Muharrem Gülmez

- Babam ve Oğlum, Yön: Çağan Irmak

- Ses, Yön: Zeki Ökten

- Eve Dönüş, Yön: Ömer Uğur

FESTİVAL GELİRİ BAŞARILI ÖĞRENCİLERE

AVUSTURYA Liseliler Vakfı Müzik ve Sanat Festivali dördüncü kez 16-17 Eylül tarihleri arasında Yeniköy’deki Avusturya Başkonsolosluğu’nda düzenleniyor.

Festivalde Karen Bachner Band, Selen Beytekin Project, Sabih Cangil, Golden Horn Brass, Emir Ersoy & Nükhet Duru Project sahne alacak.

Haberin Devamı

Festivalin geliri önceki yıllarda olduğu gibi Avusturya Lisesi’nden mezun, başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilerin yurtdışı eğitimlerine katkı sağlayacak. Boğaz kıyısında hem eğlenip hem de başarılı bir öğrencinin eğitim hayatına katkıda bulunabilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları