Taylor Swift ile Uykusuz Geceler: Midnights

Taylor Swift bu seneyi de boş geçmedi ve yepyeni bir albüm daha yayımladı.

Haberin Devamı

10. stüdyo albümü olan ‘Midnights’ sanatçının 13 uykusuz gecesini anlattığı albümü olarak geçtiğimiz hafta yayımlandı. Sanatçı yeni albümüyle kendi geçmişiyle geleceği arasında adeta bir zaman tünelinde geziniyor, yine bizleri kendi hayatının gizli kalmış detaylarına tanık ediyor.

Duyurusunu ilk kez MTV Video Music Awards’ta yaptığı yeni albümü için her zamanki gibi çok çalıştığı her halinden belli. Muhtemelen aylardır hazırlandığı tanıtım çalışmalarına albümün çıkışından birkaç hafta önce başlayan sanatçı, tüm dijital mecralardan uygun formatlarla büyük bir tanıtım çalışmasıyla albüm çıkışına geri saydı. Bu detaylı ve planlı çalışmanın bir sonucu olarak son gelen haberlere bakılırsa Taylor Swift yeni albümü ‘Midnights’ ile Spotify’ın en çok dinlenen albüm açılışı rakamlarını yerle bir etmiş ve birinci olmuş.

Haberin Devamı

21 Ekim’de yayımlanan ‘Midnights’ ilk 3 günde Amerika’da 1.2 milyondan fazla albüm satış başarısına ulaştı. Bu rakamın yaklaşık 900 bin adetlik bölümü dijital indirme ve cd gibi geleneksel satış formatlarından oluşurken, yeni albümün plak satışları da 500 bin adeti geçmiş. Sanatçının yeni albümü ‘Midnights’, 2017 tarihli ‘Reputation’ albümünün başarısını yakalamış görünse de, ay sonu açıklanacak olan ilk 10 günlük satış başarısıyla yeni bir rekora imza atacağı neredeyse şimdiden kesin gibi görünüyor.

‘Midnights’ ile Taylor Swift, artık otuzlu yaşların getirdiği olgunlukla, hayal kuran küçük kız çocuğu halinden daha yetişkin bir duygu durumuna net bir geçiş yapmış. ‘Midnights’, sadece Swift'in önceki şarkılarında hayalini kurduğu, masalsı sonlar hakkında değil, aynı zamanda yetişkinliğin beklentileri ve geleneksel hayat planları hakkında da kararsızlıklar barındırıyor. Bu sebeple bana daha bu zamana ait ve samimi gelen bir albüm oldu.

Taylor Swift paparazzilerle hayatı boyunca mücadele içinde olan, 19 yaşındaki ilk şöhret günlerinden en ufak bir heyecan kaybetmeyen özel bir isim. Dedikodu basınının büyük bir iştahla takip ettiği ilişkileri artık eskisi kadar merak konusu olmasa da, son zamanlardaki en büyük merak sanatçının uzun süredir beraber olduğu aktör Joe Alwyn ile nişanlanıp nişanlanmayacağı. Sanatçının magazinel hayatındaki en uzun süreli ilişkisi olmasından ötürü merak edilecek bir konu kalmadığı için medya şimdilerde bu ilişki nereye gidiyor diye sorgulayarak heyecan uyandırmaya çalışıyor. Her zaman hayatından kesitler vermekten çekinmeyen sanatçı, malum yeni albümünde de bu yoldan devam ediyor. İnsanların ve hayatın onun evlenmesi ya da bu ilişkinin resmiyetine dair detaylar vermesi hakkında kendisine yapılan sorgulamalara dair hissettiği baskıları yeni albümünde şarkılarına aktarmış.

Haberin Devamı

Taylor Swift’in 10. stüdyo albümü ‘Midnights’ kimi zaman dinleyicisini sanatçının geçmişine götüren, dün ve bugün arasında akan pop hakimiyetinde bir albüm olmuş. İlk single ‘Anti-Hero’ ile kendine çuvaldızı batıran sanatçı şarkının klibinde de bu duruma dikkat çekiyor.

Taylor Swift’in pandemide yayımladığı ve sanırım ondan hiç beklemediğim incelik ve detayda olan ‘Folklore’ albümünden sonra yeniden bir pop albümü beklemediğimi itiraf etmeliyim. Ama bir yandan da Taylor Swift en iyi bildiği şeyi yani pop şarkıcılığını yine en iyi bildiği hikaye anlatıcılığıyla sunmak konusunda bir uzman olduğu için yeni albümü ‘Midnights’ın genel havası beni büyüledi. 13 şarkılık albüm ile yetinmeyenlere sanatçı 7 bonus şarkı eklediği yeni versiyonu da albümün çıkışından kısa bir süre sonra yayımladı. Sevenlerinin kaçırmayacağı, sürprizleri sözlerinde gizli özel albüm ‘Midnights’ turnesiyle de 2023 boyunca en çok konuşulan işlerden olacaktır.

Haberin Devamı

Yıldızlar: Lavender Haze, Snow On The Beach, You’re On Your Own Kid, Midnight Rain

Oscar’ımı Verdim Gitti: Anti – Hero, Maroon, Labyrinth

Yazarın Tüm Yazıları