Tarkan yine büyüledi!

Son 10 gündür ben de birçok kişi gibi Tarkan’ın İzmir’deki halk konserini merakla bekleyenlerdendim. İzmir’in düşmandan kurtuluşunun 100. yılı sebebiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte sahne alan Tarkan’ın bu performansı önceki konserlerinden daha büyük bir merak ve izdiham ile karşılandı. Konserin adım adım artan heyecanı, Türkiye’nin dört bir yanından konser için İzmir’e akın eden izleyiciler herkes gibi benim de heyecanımı giderek arttırdı. Konserden önce ilk kurulan sahnenin bir kaza sonucu hasar alması yürekleri yerinden oynatsa da, Tarkan’ın ekibi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi bu konserin gerçekleşmesi için büyük bir çaba göstererek etkinliği başta planlandığı gibi hayata geçirdiler.

Haberin Devamı

9 Eylül günü İzmir’den gelen Gündoğdu Meydanı’ndaki kalabalığın fotoğrafları ve videoları, konser anında nasıl bir sevgi seline dönüşeceğini hayal ederek konseri bekledim ben de. Konser vakti geldiğinde eş zamanlı birçok kanalda ve Youtube’da en iyi ses ve görüntüyü nerde yakalarım diye gezinip bu dev kalabalığın Tarkan ile buluşmasına dahil oldum.

Tarkan’ın o ilk sahneye çıkacağı an, ışıkların kapanıp sahnenin aydınlandığı saniyeler neredeyse o kalabalığın içindeymişcesine evde ekrandan izlerken oradaki adrenalin bana da geçti. Konsere ‘Yolla’ ile başlayan sanatçı en sevilen şarkılarını birbiri ardına seslendirdi. Üç şarkılık canlı yayından sonra televizyondan izlediğim yayınlar sona erince ben de birçok kişi gibi alandan paylaşım yapan kişilerin sosyal medya hesaplarından konseri izlemeye devam ettim. Youtube’da bir ara yakaladığım konser yayını o kadar iyi bir yayındı ki, ilk başta izlediğim televizyon yayınından hem ses hem görüntü açısından açık ara kaliteliydi.

Haberin Devamı

Yaklaşık 2.5 saat sahnede kalan Tarkan, kendi konser geçmişi açısından da Türkiye’deki verilen halk konserleri bakımından da bir rekora imza attı. Rekor kalabalık dünyadaki benzer açıkhava konserleriyle kıyaslanırken, yerli yabancı basının da paylaşımlar yaptığı İzmir konseri bence herkesin hafızasında çok özel bir yere konumlandı. Aslında rakamların bence önemi yok, gerçekte önemli olan Tarkan’ın bu özel etkinlik ile başardığı ve yeşerttiği hep birlikte eğlenme anı olduğunu düşünüyorum. Sanatçı bu özel performansından herhangi bir gelir almamakla birlikte, sahne ücretinin tamamını Darüşşafaka, Toplum Gönüllüleri Vakfı ve Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı’na bağışlayacakmış. Konserin izleyiciyle yakaladığı o büyülü gecenin etkisi bu bağışla fayda olarak yoluna devam edecek, bu da işin bir başka sevindirici yanı oluyor.

İstanbul Fringe Festivali Başlıyor!

2.5 hafta önce İskoçya’ya ufak bir tatil için gitmiştim. Şans eseri bu seyahatte Edinburgh’daki Fringe Festivali’ne denk geldik. Aslında festivalin sonuna denk geldik demek daha doğru olur. Şehrin her köşesinde birbirinden özel performanslar, tiyatro ve müzikaller sergilendiği için sokaklar ve mekanların tamamı etkinliklerle ile dolup taşıyordu. Festivalin son günleri de olsa hem Edinburgh’ı gezip hem de denk geleceğimiz bir oyunu izlemek istedik. Kalan az biletlerden nasibimizi alarak Rob Madge’in nefis oyununu izleme şansını yakaladık. Festivalin sonuna yetiştik ama seneye başından gelelim diyerek hayaller kurduk.

Haberin Devamı

İstanbul’a döndüm, birkaç gün sonra İstanbul Fringe Festivali etkinliğinin maili posta kutuma düştü. Sanırım dileğim tahminimden daha hızlı gerçekleşecek. İstanbul Fringe Festivali bu sene 17-24 Eylül tarihleri arasında Türkiye’den ve dünyadan tiyatro, dans ve performans disiplinlerinde üretilen alternatif işleri ağırlayacak.

İstanbul Fringe Festivali fikri ilk defa 2017’nin sonlarına doğru ortaya çıkmış. Festivalin doğuşu yurtdışındaki Fringe festivallerini deneyimleyip, severek takip eden bir arkadaş grubunun İstanbul’da Fringe Festivali’ni hayal etmesiyle filizlenmiş. 2019 senesinde ilk İstanbul Fringe Festivali’nin yakaladığı büyük ilgiden sonra pandeminin hayatımıza getirdiği durumla 2020 senesinde online olarak devam etmişti. 2021 senesinde hybrid olarak yoluna devam eden İstanbul Fringe Festivali hem online hem açık alanlardaki etkinliklerle izleyicisiyle buluşmuştu.

Haberin Devamı

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketlerinden Kültür A.Ş.’nin Şehir Sponsorluğu’nda ve Paribu’nun resmi sponsorluğunda bu sene gerçekleşecek olan İstanbul Fringe Festivali Türkiye’nin yanı sıra ABD, Belçika, Brezilya, Fransa, Hollanda, İsrail, İtalya, Kıbrıs, Rusya, Singapur, Slovakya ve Yunanistan’dan ekipleri de ağırlayacak.

Dance Your Style Kazananı Belli Oldu

Geçtiğimiz hafta sonu 10 Eylül Cımartesi günü, Ankara Seğmenler Parkı Amfi Tiyatro’da Red Bull Dance Your Style Türkiye Finali gerçekleştirildi. 16 dansçının performansının yer aldığı dünya finaline katılmak için mücadele verdiği yarışmanın finalinde Biser Bayram Mutlu seyirci oylamasıyla birinci seçildi.

Haberin Devamı

İzleyicinin oylarıyla finalistin belirlendiği Red Bull Dance Your Style Türkiye Finali’nde Hip Hop, popping, house dance gibi birbirinden farklı sokak dans türlerinin sergilendiği yarışmada kadın ve erkek dansçılar birer dakikalık performanslarıyla günün heyecanını arttırdılar. Final mücadelesinde oyların çoğunluğunu kazanan Biser Bayram Mutlu birinci olarak Red Bull Dance Your Style Dünya Finali’nde Türkiye’yi 10 Aralık’ta Güney Afrika’da gerçekleştirilecek etkinlikte temsil edecek.

Yazarın Tüm Yazıları