‘Fasa Fiso’ Bitmesin

2 aydır bitmesin diye resmen küçük paragraflarla okuyarak kendimce ekonomi yaptığım Teoman’ın ‘Faso Fiso’ adlı kitabını sonunda bitirdim. Gerçekten kitap bitmesin çok istedim. Teoman resmen kitapta içini dökmüş. Bence müzik sektörüne dair, bir sanatçının hayatına dair çok içten bir bakış olmuş ‘Faso Fiso’.

Haberin Devamı

Tahminimdeki Teoman benim için Faso Fiso’yu okumadan önce daha farklıydı, şimdi bambaşka bir rock yıldızı olarak tanıma fırsatı bulmuş oldum. Her ne kadar empati yapsanız da, sanatçıların hayatlarını basından ve sosyal medyadan okuduklarımızla biliyoruz desek de, ‘Faso Fiso’daki gibi birebir sanatçının kendi ağzından yazılmış bir hayat hikayesi gerçekten başka pencere açtı benim zihnimde.

‘Fasa Fiso’ Bitmesin

Teoman’ın müziğe kapılması, şarkıları nasıl yazdığı, sevdikleri, sevmedikleri, huysuzlukları hatta aile hayatı dâhil nerdeyse hiçbir detay atlanmadan kitapta yerini bulmuş. Çocukluk yıllarından yetişkinliğe ve sanatçı olarak yükselişinin dönemlerini kendi kalemiyle anlatan Teoman’ın en çok da ‘müziği bırakıyorum’ dediği dönemdeki yaşadıklarını kitapta kendi kaleminden okuyup, o dönem yaşadıklarını anlamak kesinlikle çok değerli ve özel. Kelimelerle arasının iyi oluşu yazdığı şarkı sözlerinden her defasında kendisini gösteren Teoman umarım bu tarz bir anı, biyografi yazımına devam eder. Eğer kitabı henüz alıp okumadıysanız mutlaka ilk fırsatta alıp, Teoman’ı, müziğini, birey olarak senelerin ona kattıklarını bir de kendi ağzından okuyun derim.

Ve Nazan Öncel Şarkıları

Tribute albümler kervanına en önemlilerinden biri daha giriş yapıyor. Nazan Öncel’in şarkılarını Türk müziğinin önemli sesleri yeniden seslendiriyor. ‘Ve Nazan Öncel Şarkıları’ albümü dün fiziksel olarak satışa çıktı, Cuma günü de tüm dijital platformlarda yerini almaya hazırlanıyor. Albümde 14 şarkı yer alıyor ve daha açılıştan Sezen Aksu’dan ‘Gitme Kal Bu Şehirde’ ile sizi tam on ikiden vuruyor. ‘Ve Nazan Öncel Şarkıları’nda kimler hangi Nazan Öncel klasiklerini yeniden seslendirmiş şöyle bir bakalım:

1) Sezen Aksu- Gitme Kal Bu Şehirde
2) Tarkan - Yalnızlar Treni
3) Sıla- Beni Hatırla
4) Manuş Baba - Bu Havada Gidilmez
5) Koray Avcı - Erkekler de Yanar 
6) Göksel- Gidelim Buralardan 
7) Eypio- Aynı Nakarat
8) Fatma Turgut- Zor Dünya 
9) Mehmet Erdem - A Bu Hayat 
10) Çağan Irmak- Göç 
11) Ceylan Ertem - Sokak Kızı 
12) Neylan Okan- Nazlı Ay 
13) Gökhan Türkmen - Nazınla Dünya Sazınla Dünya 
14) Hayko Cepkin - Bırak Seveyim Rahat Edeyim

Haberin Devamı

‘Fasa Fiso’ Bitmesin


Sezen Aksu’nun nefis yorumundan sonra Tarkan’ın da bu albümde olması haliyle albüme daha da büyük bir anlam katıyor. Fakat Tarkan’dan duymayı hayal ettiğim Nazan Öncel şarkısı hangisi olur diye düşündüğümde aklıma ‘Yalnızlar Treni’ gelmezdi onu da itiraf etmeliyim. Muhtemelen ‘Göç’ albümünden bir şarkı olurdu diye içimden geçiyor, çünkü o albümün yeri hep çok özeldir. 

Albümde özellikle dikkatimi çeken performanslar arasında Fatma Turgut’un ‘Demir Leblebi’ albümünden seslendirdiği ‘Zor Dünya’ , Göksel’den dillere destan ‘Göç’ albümünden ‘Gidelim Buralardan’ı, Gökhan Türkmen’in ‘Ben Böyle Aşk Görmedim’ albümünden ‘Nazınla Dünya Sazınla Dünya’, Ceylan Ertem’den ‘Sokak Kızı’, Neylan Okan’dan ‘Nazlı Ay’ ve Çağan Irmak’tan ‘Göç’ nefis olmuş. Albümün kapanışındaki Hayko Cepkin’in muhteşem yorumuyla ‘Bırak Seveyim Rahat Edeyim’ adeta albüm bitiyor değil de sanki daha yeni yeni başlıyor havası veriyor. 
Dilerim bu albüm özel tribute çalışmasının ilk bölümüdür ve devamı da planlanıyordur. Çünkü başka birçok isimden daha Nazan Öncel şarkısı duymak harika olurdu diye düşünüyorum. İlk aklıma gelenler; Redd, Kalben, Edis, Cem Adrian ve ‘Gök Nerede’ albümünde ‘Bir Hadise Var’ı müthiş seslendiren Mabel Matiz’den bir Nazan Öncel şarkısı daha duymak çok güzel olurdu. 

Enigma Vegas’ı Yakacak!

Las Vegas’a iki kere gitme şansına sahip oldum ama ikisinde de sadece Cirque Du Soleil gösterisinden başka bir performans izleyememiştim. O zamandan beri içimde bir uhdedir Vegas’ta bir konser ya da benzer bir şov izlemek. Britney Spears’ın geçtiğimiz sene dahil olmak üzere uzun süre devam ettirdiği Vegas şovundan sonra, bu sene hangi sanatçı performansıyla Vegas’ı doldurup taşıracak diye düşünüyordum, cevap gecikmedi. 

Haberin Devamı

‘Fasa Fiso’ Bitmesin


Son turnesinde sağlık sorunlarıyla yarıda kesip iptallerle hayranlarını üzen Lady Gaga bu senenin sonunda Vegas’ta 28 şovluk çok özel bir gösteriyle geri dönüyor. Lady Gaga 28 şovunu iki farklı konseptle sunmaya hazırlanıyor. ‘Enigma’ adlı Gaga’nın Vegas şovunun 23 tanesinde sanatçı pop kimliğiyle sahnede birbirinden özel performanslar sergileyecek, geri kalan 5 gösterisi ise piyano ve caz temalı daha farklı gösteriler olacakmış. 

28 Aralık’ta Park MGM Resort’ta başlayacak olan Enigma şovunun biletleri önceki gün satışa çıktı. Yolu Vegas’a düşecek olanlar varsa şimdiden bu özel şovu da planlarına dahil etmelerini tavsiye ederim.

Yazarın Tüm Yazıları