Adele’in Muhteşem Dönüşü

Beklenen albüm artık bizlerle. Adele 4. stüdyo albümü ‘30’u geçtiğimiz hafta yayımladı. Albümden ilk tekli ‘Easy On Me’ bundan birkaç hafta önce yayımlandığında özlenen Adele havası tüm dünyada büyük bir mutlulukla karşılanmıştı. 12 şarkılık ‘30’un yayımlanması için beklenen günler bir çırpıda geçti. Hem yayımlanmasından önce hem yayımlandıktan sonra rekorlarını beraberinde getirdi. Dijital platformlarda şimdiye kadar yayın tarihinden önce kullanıcıların telefonlarına en çok kaydettiği albüm olarak tarihe adını yazdıran Adele, bu rekoru taşıyan Billie Eilish’i de geçmiş oldu.

Haberin Devamı

Adele 2019’un başları hatta 2018’in sonlarında yazmaya başladığı ‘30’ albümü için Greg Kurstin, Max Martin, Shellback, Tobias Jesso Jr, Inflo ve Ludwig Göransson gibi isimlerin yapımcılığıyla tamamlamış. Sözlerine her şeyden daha çok önem veren Adele, önceki albümlerinde olduğu gibi ‘30’da da yine kendisini dinleyicisine filtresiz bir şekilde açıyor. Söz konusu yeni albümde Adele yine onu bildiğimiz tonlarda ve türlerde geziniyor.

Sanatçı evliliğini sonlandırdıktan sonra ‘30’u yaptığı için albümdeki şarkılarında hayatının bu dönemi daha çok paylaşmış. Hatta bu açıdan bakınca bence çok da cesaret dolu bir iş yapmış. Özel hayatını belki direkt olarak söyleşilerde konuşmaktan çok hoşlanmasa da yeni albümünde bu konulara dair merakı olanlar birçok detayı şarkılarda bulabiliyorlar. Hayatta her şeyin insanlar için olduğunu vurgulayan sanatçı, yeni şarkılarında hem kendi hayatına hem de aslında kendisi gibi benzer zor dönemlerden geçen birçok kişinin duygularına tercüman oluyor.

Haberin Devamı

‘30’ sayesinde daha sabırlı olmayı öğrendiğini söyleyen sanatçı, albümün üretim sürecinin kendisine bir nevi terapi etkisi yarattığını, zor dönemlerini bu sayede atlattığını söylüyor. Müzik yapmanın kendisi için hobi olduğunu, bunun zaman içinde onun mesleği olmasını hala bazen yadırgadığını söyleyen sanatçı yeni şarkıları sayesinde daha sakin bir insana dönüştüğünü belirtiyor. Önceki albümleri de oldukça kişisel olsa da en çok bu albüm ‘Adele’i anlatıyor diyen sanatçı, ‘30’un umut dolu bir albüm olduğunun da altını çiziyor.

Sanatçının 4. Stüdyo albümü ‘30’ aslında 1 senedir hazır bir şekilde bekliyormuş. Covid ve kısıtlamalar yeni albümün yayımlanmasını 1 sene ötelemiş. Şarkıları 1 senedir kendi kendine dinlediğini belirten sanatçı, bu sayede hem şarkı sıralamasını en istediği hale getirdiğini belirtiyor, hem de şarkılardaki istediği değişiklikleri yapmak için oldukça çok vaktinin olduğunu aktarıyor.

‘30’ albümüne başladığı zamanki haliyle bitirdiğindeki durumunu değerlendirdiğinde, şarkıların kendisini insanlarla daha kolay iletişim kurabilir bir hale getirdiğini söylüyor. Soul, pop, caz yelpazesinde dinleyicisine özlediği ve sevdiğini hakkıyla teslim eden ‘30’u Adele baştan sona dinlenmesini öneriyor. Albümün akışının bir hikâye örgüsüyle hazırlandığını vurgulayan İngiliz sanatçı şarkıların albümdeki sıralamayla dinlendiğinde etkisinin daha büyük olacağının altını çiziyor. Uyandığımız her günün bir müziği olduğunu düşünen Adele, ‘30’ ile dinleyicisine eskimeyecek nefis şarkılar ve anılar armağan ediyor.

Haberin Devamı

Yıldızlar: Easy On Me, Cry Your Heart Out, Can I Get It, I Drink Wine, Love Is a Game

Oscar’ımı Verdim Gitti: My Little Love, Oh My God, To Be Loved

Hedonutopia’dan Yeni Albüm: Nergist

Hedonutopia her sene bir albüm mottosuna pandemiye rağmen ara vermeden devam ediyor, bu sebeple herkes gibi benim de gönlümü fethediyorlar. Grup 6. stüdyo albümleri ‘Nergist’i önceki hafta yayımladılar. Ekiple bir önceki albümleri ‘Beyaz Durak’ yayımlandığında All Access Youtube kanalımda nefis bir söyleşi yapmıştık. Daha o zamandan yeni bir albümleri yayımlamış olmalarına rağmen bir sonraki albümün hazırlıklarına dair çalışmalardan bahsetmişlerdi. Hedonutopia bu anlamda dinleyicisini gerçekten mutlu etmeyi bilen bir grup.

Haberin Devamı

‘Nergist’e gelirsek, Hedonutopia’yı dinleyip hayallere giden, kendi akışına fon müziğini bulan tüm sevenleri ziyadesiyle mutlu olacakları bir albüm var karşımızda. Albümden ilk tekli ‘Bi Sen Değil’ Ekim ayında yayımlanmıştı. Kayıtları Buta Assos Zeytinyağı Fabrikası’nda yapılan ‘Nergist’te tıpkı diğer Hedonutopia albümlerinde olduğu gibi 7 şarkı yer alıyor. Albümde yer alan 7 şarkının söz ve besteleri Hedonutopia imzası taşırken, mix ve mastering Cansın Duğan tarafından yapılmış.

‘Nergist’in nefis kapak görseli ressam Enis Malik Duran tarafından çizilmiş. Albümün çıkışını müjdeleyen ‘Siyah Makbul’ şarkısının video klibinin yönetmenliğini Sevinj Yusifova ve Kutay Akyürek. Kırılganlığı sessiz ve sıkılgan bir ruh haliyle ‘Nergist’e yeni şarkılarla aktaran Hedonutopia yine nakış gibi işlediği nefis bir albüm hazırlamış.

Haberin Devamı

Yıldızlar: Bi Sen Değil, Siyah Makbul, Gitti Giden, Nergist

Oscar’ımı Verdim Gitti: Baltayı Vurdum Taşa

Yazarın Tüm Yazıları