Yeni yıl yazısı

Sevgili Okurlarım,

Haberin Devamı

Bugün 2021’in son günü. Zor bir yıldı. Hepimizin 2022’ye dair farklı farklı dilekleri vardır. Ben de gönlümden geçenleri sizlerle paylaşmak istedim:

Virüse, varyantlara, maskeye, mesafeye veda ettiğimiz...

Trolden, linç kültüründen, hakaretten, kutuplaşmadan, sevgisizlik ve saygısızlıktan kurtulduğumuz...

Liderlerin kapılarda bekletilmediği, herkesin herkesle görüşebildiği, liderlerin bir masa etrafında buluşabildiği...

Demokratik hukuk devletinin gerçekten hayata geçirildiği, adaletin gecikmediği...

Liyakatin hâkim kılındığı, eleştiriye açık gönüllerin tebessümle dinledikleri...

Öfke ve bağırmanın bavullara hapsedilip sevgi ve saygının hâkim kılındığı...

Kadın cinayetlerinin son bulduğu, erkeklerin kafalarının gerçekten “eşitlik” ilkesi ile dolduğu...

Haberin Devamı

Utanma duygusunun yeniden benliklerimize hâkim olduğu...

İfade özgürlüğünün, basın özgürlüğünün daha güçlü uygulandığı...

Paramızın değer kazandığı, gelir adaletsizliğinin giderildiği...

Sihirli bir değneğin hayatlarımıza dokunduğu bir 2022 yılı olmasını diliyorum.

Yeni yıl yazısı

KÜTÜPHANESİZ OKUL KALMASIN

GELECEĞİMİZ çocuklarımız... Bu yüzden de eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak çok önemli. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de okullar arası imkân farklılıklarının azaltılmasını hedeflediklerini açıklamıştı. Bakanlık, 26 Ekim’de “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesini Emine Erdoğan’ın himayesiyle başlattı. Projede artık sona gelindi. Yani kütüphanesiz okul kalmayacak.

Şu ana kadar 15 bin 625 yeni kütüphane yapıldı.

Şu an itibarıyla 79 ilde kütüphanesiz okul yok.

Bugün ise Kars, Diyarbakır ve Şanlıurfa’daki çalışmaların da tamamlanmasıyla, kütüphanesiz okul kalmayacak ve proje sonlandırılacak.

Okul kütüphanelerinde kitap sayısı 40 milyonu geçti

Anaokullarındaki kütüphanelerde kitap sayısı 347 bin 984’e, ilkokullarda 12 milyon 839 bin 590’a, ortaokullarda 12 milyon 470 bin 689’a, liselerde 14 milyon 178 bin 88’e, BİLSEM ve diğer birimlerde ise 1 milyon 21 bin 941’e yükseldi. Böylece okullardaki kütüphanelerde kitap sayısı 40 milyon 858 bin 292’ye ulaştı.

Haberin Devamı

Konu ile ilgili görüştüğüm Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, iki ay gibi kısa sürede böylesine önemli bir projeyi tamamlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. 2021 yılında okullara gönderdikleri bütçede ihtiyaca göre değerlendirme yaptıklarını belirten Özer, ihtiyacı fazla olan okullara ise daha fazla bütçe göndermeye 2022 yılında da devam edeceklerini, böylece okullararası imkân farklılıklarını tedrici bir şekilde azaltacaklarını sözlerine ekledi.

Özer, “Projenin tamamlanmasında emeği geçen herkesi kutluyorum. Artık çocuklarımız okullarındaki kütüphanelerde kitaplarla daha fazla zaman geçirebilecekler” dedi.

MHP’NİN ANKARA’DAKİ KAMPANYASI

MHP Lideri Devlet Bahçeli, “Mal ve hizmet üreten, satan, pazarlayan firmalarımızın, şirketlerimizin, kurumlarımızın, toplumsal rahatlama adına temel ihtiyaçların fiyatlarında yüzde 2 ile yüzde 5 arasında indirime gitmeleri milli birlik ve dayanışmamızın manevi harcıdır” demişti. MHP Ankara İl Başkanlığı da bu açıklamadan sonra “Milli Birlik ve Dayanışma Kampanyası” başlattı. MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ, firmaları temel ihtiyaç ürünlerinde indirim yapmaya davet etti, sahaya inen Ankara teşkilatı alan çalışmaları yürüttü. Kampanya sosyal medyaya taşındı. Yüzlerce firma, esnaf ve pazarcı kampanyaya katıldığını ve indirime gittiklerini açıklayan fotoğraf ve videoları sosyal medyada paylaştı. Türkiye’nin en büyük gıda toptancısı GİMAT’ın, Türkiye’nin en önemli galerici sitelerinden OTONOMİ’nin, Ankara Hal pazarının, Ankara Et Borsası’nın, birçok gross marketin kampanyaya destek vermeleri dikkatleri çekti. Bunun yanı sıra MHP’li Belediyeler Etimesgut, Gölbaşı ve Polatlı belediyelerinin sınırları içinde bulunan pazar yerleri de kampanyaya katıldı. Bu kampanyanın yeni yılda tüm Türkiye’ye yayılmasını ve aynı şekilde etkili olmasını temmeni ediyorum.

 

Yazarın Tüm Yazıları