Para nerde?

- Bak bu Süpermen.

Haberin Devamı

- Uçabiliyor mu?

- Yok daha deneme aşamasında... Eee Süpermen araba ne oldu?

- Her şeyde anlaştık, parayı yarın alıyorum.

- Araba nerede?

- Müşteride.

Para nerde

- Para nerede?

- Yarın verecekler.

- Araba nerede?

- Müşteride.

- Para nerede???

- Ee eee müşteride.”

Aklımın içinde Yılmaz Erdoğan’ın efsane filmi Organize İşler’in bu bölümü günlerdir dönüp duruyor. E nasıl dönmesin? Ünlü futbolcuların fon yatırımı, bir partinin kasasından kaybolan para iddiası, enerciiili ve kafaya sarılan dolarlı güzellik salonu sahipleri, araba satan kardeşler, Lazkızı’nın şok eden tiktok paylaşımları... Bu konularla ilgili her gelişmeyi okuduğumda aklıma yine o soru geliyor; PARA NERDE? Bir tek ben değil, olayın içinde, ucunda, köşesinde, tamamen dışında yer alanlar da hep birlikte adeta Organize İşler’in setinde gibiyiz.

Haberin Devamı

* Ünlü futbolcular bu soruyu soruyor. PARA NERDE?

* Parası biten siyasi partide taraflar bu soruyu haykırıyor; PARA NERDE?

* Enerciye, kız kardeşlere, laz kızına da devlet soruyor; PARA NERDE ?

Aranan paralar nerede, yargı süreçlerinin sonunda ortaya çıkacaktır. Ancak superman ya da superwomanlar gözümüzün önünde. Kimi uçarken, kimi deneme aşamasındayken yere çakılmış durumdalar. Umarım herkese ders olur, kimse supermenliğe ve supermenlerin “Parana daha çok para katarım” uçuşlarına inanmaz. İnanacak olanın ise soracağı soru belli: PARA NERDE?

OLASI DEPREME HAZIRLIK İÇİN SANAYİ TESİSLERİNİN TAŞINMASI DA GÜNDEMDE!

Hafta sonunu Anadolu Yayıncıları Federasyonu’nun organizasyonuyla Kayseri’de düzenlenen panellerde geçirdik. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile de sohbet etme imkânı bulduk. Özhaseki’nin bir numaralı gündem maddesi deprem. Hem 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgenin yeniden inşasıyla hem de olası İstanbul depremine hazırlıklar üzerinde çalışıyor. Bakan Özhaseki olası Marmara Depremi’ne karşı yapılan hazırlıklar konusunda şunları söyledi:

Para nerde

Haberin Devamı

* “Kentsel Dönüşüm Yasası’nın ardından çalışmalar hızlandırıldı.

* İstanbul için yol haritası 15 güne kadar ilan edilecek.

* “Yarısı Bizden” kampanyası önemli. Vatandaşa diyoruz ki ‘Evinizi riskli görüyorsanız ve depreme hazırlık için yenileyecekseniz siz yapın evinizi, biz size yarısını verelim.’

* Sanayi tesislerinin de taşınması konusunda bir çalışma yapılıyor. Ankara-Sivas hattına taşınması için bir çalışma yürütülüyor. Bunun için de bir kanuni düzenleme gerekiyor çünkü taşınma için de bazı teşvikler gündeme gelecektir.

* Ankara Sivas Hattı’na taşınacak tesislerin üretimlerini Mersin’e ulaştırması gerekir. Bunu bir üçgen olarak düşünebilirsiniz. Mersin’e kadar da bir raylı hat projesi gündeme gelebilir.”

AK PARTİ’NİN YEREL SEÇİM YOL HARİTASI

Türkiye yeni yılın ilk günlerinden itibaren yerel seçimleri konuşmaya başlayacak. İttifakların ve siyasi partilerin adayları belli olacak, adaylar meydanlara inecek. Temayül yoklamalarını bitiren AK Parti’de adaylar kademeli bir süreç sonunda belirlenecek. Temel hedef ise İstanbul başta olmak üzere büyükşehir belediyelerini kazanmak. Kamuoyunda birçok isim telaffuz edilse de henüz bir karar verilmiş değil. İstanbul adayı konusunda dört başlık üzerinde tartışmalar sürüyor:

Haberin Devamı

1- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Karadenizli olmalı mı, olmamalı mı?

2- Genel siyaset mi yapmalı, yerel siyaset mi?

3- Çok tanınan bir isim mi olmalı yoksa daha az tanınan bir isim mi tercih edilmeli?

4- Genç bir aday mı tercih edilmeli?

İstanbul adayı için bu başlıklarda da çalışmalar yürürken, Ankara büyükşehir belediye başkanı adayının Ankaralı olmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.

İTTİFAK GÖRÜŞMELERİ TAMAMLANDI

Yerel seçimler konusunda MHP ile ittifak görüşmelerinin heyetler arası bölümü tamamlandı. Artık gözler iki parti liderinin yapacağı ittifak görüşmesinde. Heyetler arası görüşmede genel anlaşma sağlanmış olsa da bazı illerle ilgili son karar genel başkanlara bırakılmış durumda. AK Parti ve MHP’nin büyükşehir olmayan az sayıda ilde yarışabileceği yani ikisinin de aday çıkarabileceği belirtiliyor. Bu az sayıdaki ilin; “Eğer iki parti de aday gösterdiği takdirde Cumhur İttifakı kazanıyorsa, iki parti de aday gösterebilir” düşüncesinden hareketle belirlendiği ifade ediliyor.

Haberin Devamı

15 Aralık’tan itibaren adayların açıklanması, ocak ayının son haftasında ise seçim beyannamesi ile aday tanıtım toplantısının yapılması gündemde.

Yazarın Tüm Yazıları