Farklı olmak isteyenlere müjde

Türk kadınları geleneksel olmayı sever. Renkli giyinmek, desenleri stilize etmek, mix & match yapmak çok zor ve radikal gelir.

Haberin Devamı

Farklı stilleri başkalarında gördüğünde beğenir ama o cesareti bir türlü kendinde bulamaz. O yüzden mağazalarda ve reyonlarda öncelikle hep düz ve koyu renkliler tükenir. Bu ev dekorasyonunda da, sofra tasarımında aynı şekilde devam eder. Oysa ki herkesten farklı olmak isteği ile çıkılan yol sonunda tek düzelikle son bulur.

İki gencecik isim Defne Arıkoğlu ve Yasmin Karamolla tarafından kurulan “Deya” markası, şık tasarımların siyah ve beyaz renklerle sınırlı olduğu fikrini yıkıp, ev dekorasyonuna alışılmadık bir bakış açısı getirdi. Busty Tabletop adını verdikleri koleksiyonlarıyla sanat ve işlevselliğin çekiciliğini, heyecan verici, el yapımı üfleme cam koleksiyonu ile hayata geçirerek sadece yaz sofralarına değil, ev dekorasyonuna da yeni bir ruh getirmeyi başardı.

Haberin Devamı

Pastel tonlarından gün batımına kadar uzanan canlı renk paletine sahip çok yönlü ve asimetrik tasarımlara sahip koleksiyon son zamanlarda gördüğüm en özgün tasarımlara sahip. Bir dansçının zarif hareketinden ilham alınarak tasarlanan kek standı ve Cheeky Giant adını verdikleri göz kamaştırıcı vazoları koleksiyondaki favori parçalarımdan olmayı başardı.

Çok yakında yurtdışında da göreceğimizden emin olduğum Deya markasına ve o güzelim gencecik kızların vizyonuna bayıldım.

Son birkaç yıldır renkli üfleme cam tasarımları yükselişteyken ayrı bir vizyon katıp, farklılık yaratma fikirlerini çok sevdim. Sıradanlıktan uzak kalabilmek için özgün tasarımlara açlık çeken bizler için Deya oldukça iyi bir seçenek oldu açıkçası. Bundan sonrası bizlerin yaratıcılığına kalıyor.

Bakalım bu tasarımlarla kaç farklı konseptte sofralar çıkartabileceğiz?

Bodrum sanata doymuyor

Yaz sezonuna girerken Bodrum’un sanata doyacağını yazmıştım. Bodrum’un hemen hemen her bölgesinde birbirinden farklı otel, galeri ve sanatçı iş birliği ile ortaya çıkan sanat turizmi bir çok görülmesi gereken eserler sayesinde bu yaz Bodrum’u daha da cazip hale getiriyor. Metropollerdeki sanat eserlerinin sergilendiği ilhamla otellerin mimari tasarımları sanat ile taçlandırılarak sanat turizmine öncülük edilmek istenen bir sezonla karşı karşıyayız.

Haberin Devamı

Özellikle Caresse Art projesindeki Artistic Integrity sanatçılarından Rıfat Baltaoğlu’nun denizin ortasındaki eserini görmenizi tavsiye ederim. 

Küratörlüğünü Elçin Sumer’in üstlendiği sergide Ayla Turan’dan, Ara Güler’e, Kemal Tufan’dan, Server Demirtaş’a kadar birçok önemli sanatçının eserleri sezon boyunca görülebilecek. Hep davet, yemek ve parti nereye kadar? Biraz da ruhu beslemek gerek öyle değil mi?

 

Yazarın Tüm Yazıları