Sokak hayvanlarına ölüm fermanı çıkarılıyor

Sokak hayvanlarında “kuduz yaygın” diye ölüm fermanı çıkaracaklar. Oysa kuduz virüsünün yayıcısı daha çok çakal, domuz, kirpi, kokarca, köstebek, kurt, tilki, sansar, yarasa gibi yaban hayvanlarıdır.

Haberin Devamı

Şimdi artık bahane hazır... Sokak hayvanlarında kuduz yaygın diye ölüm fermanı çıkaracaklar.

Oysa kuduz virüsünün taşıyıcısı ve yayıcısı çakal, domuz, kirpi, kokarca, köstebek, kurt, tilki, sansar, yarasa gibi yaban hayvanlarıdır.

Zannediyorsunuz ki bir bölgeden özellikle köylerden köpekler uzaklaştırılırsa rahat edip hayvansız yaşama geçeceksiniz.

Oysa köpeklerin olmadığı yerlerde bu kez yaban hayvanları olan kurt, domuz ve tilki gibi daha zor olanlarıyla yaşamak zorunda kalacaksınız ve kuduz virüsünü bizzat bu hayvanlardan kapacaksınız. Kedilerin uzaklaştırıldığı bölgelerde fare ve veba/kuduzla tanışacaksınız.

Yaban hayvanlarına ancak havadan spreyleme ile aşı uygulanmaya çalışılıyor, onda da başarı oranları çok düşük.

Bunun anlamı şu, doğadaki yaban hayvanlarının şehirlere inmesini engelleyen tek şey köpekler. Köpekler şehirlerden toplanıp barınak adı verilen toplu itlaf merkezlerinde itlaf edildiğinde yaban hayvanları köpeklerin yerini alacak.

Haberin Devamı

Köpekler yüzünden sokağa çıkamadığını, çocuğunu sokağa çıkaramadığını iddia edenler artık o zaman şehirlerde yaban hayvanlarıyla safari yaparsınız.

Köpekler ve kediler yaban hayatla aranızdaki emniyet şerididir. Bunu anlayabiliyor musunuz?

Hayvanları sevin diye uğraşmıyoruz, varlıklarının sizin için gereklilik olduğunu öğrenin diye uğraşıyoruz. Doğanın dengesi ile oynarsanız neler olabileceğini fark etmenizi istiyoruz. Rumuz: Alev E.

YANIT

Önceki olaylardan hiç kimse ders almıyor ne yazık ki. Kedileri yok ettiler, fareler tarlaları bastı. Köpekleri yok ettikleri yerlerde sokakları yaban domuzları bastı, tilkiler kurtlar şehir caddelerinde dolaşmaya başladılar.

Şunu hiç düşünmüyorlar ki Allah özellikle kedi ve köpeği insana yakın yaratmış ve insana emanet etmiştir. Kuduzun köpekten bulaştığı inancı son derece yanlış ve bilimden uzak...

Kuduz daha çok fareden, yarasadan ve farenin ısırdığı hayvanlardan bulaşır.

İnek, koyun, keçi gibi masum görünen hayvanlara da kuduz bulaşabilir.

Ama bazı insanların nedense bize o kadar yakın olan bize sevilmeyi ve sevmeyi öğreten kedi köpek gibi hayvanlara karşı özel bir nefreti ve kini var sanki. Bunu anlamak da çok zor. Her fırsatta onları yok etmenin türlü yollarını arıyorlar.

Haberin Devamı

Yıllardır kuduz vakası görülmediği halde, bir tek olay görüldü diye şimdi yine köpeklere yöneldi suçlamalar.

Tek çözüm aşılamak, kısırlaştırmak olarak anlatılmaya çalışılıyor. Ama hayvan düşmanlarının bu uyarılar işlerine gelmiyor.

Onlar, bu dünyayı paylaşmakla yükümlü olduğumuz dört ayaklı dostlarımızı yeryüzünden silmeye kararlı.    

Bu arada bu ölüm fermanına karşı Avukat Deniz Tavşancıl Kalafatoğlu TBMM Dilekçeler komisyonuna bir dilekçeyle başvurup sokak hayvanlarını yaşatmak için başvuruda bulunulmasını öneriyor.

Dilekçeler komisyonu sayfasına girip şu linke tıklayın: https://edilekce.tbmm.gov.tr/Ebasvuru/İmzayaAcılanDilekceler’den ‘katılıma açılan dilekçeler’i tıklayın. Sağ üstteki arama penceresine “Sokak” yazarak sokak hayvanlarıyla ilgili dilekçelere ulaşın.

Haberin Devamı

Siz “sokak hayvanlarını yaşatmak için” düzenlenen dilekçeleri imzalayın lütfen.

Ne yazık ki bu arada sokak hayvanları öldürülsün diyen dilekçelerin sayısı da çok fazla. Bunu anlamak mümkün değil.

Birkaç dakikanızı ayırın, bir hayat kurtarın lütfen.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları