Sevgilimin 4’üncü çocuğu olacak

Aile içerisinde çok sorunlar yaşadım. Sonunda birinde aşkı ve huzuru buldum. Ama o evli ve 3 çocuğu var. Bana evleneceğimizi söyleyen bu kişinin eşi şu an 4’üncü bebeğe hamile. Bu durum kafamı karıştırdı.

Haberin Devamı

Lisede sevgilim oldu, babam bunu duyduğunda beni feci şekilde dövdü. Annem, babam beni döverken elinden almaya çalışsa da başaramadı. Vücudumdaki izler yüzünden bir hafta okula gidememiştim. Daha sonra babam beni okula göndermeme kararı aldı. Ben buna itiraz edince ise eğitimime imam hatip lisesinde devam ettim.
Lise yıllarım o dayaktan sonra bir daha hiçbir ilişki yaşamadan bitmişti. Öyle bir duruma geldim ki erkekler bana dokunduğunda tiksiniyordum ve kolumu ıslak mendille siliyordum.
En çok da babamdan tiksiniyordum. Kimi kızların süper kahramanları babaları olur, benim ise süper kahramanım asla babam olamazdı.
Üniversite sınavına girdim, istediğim hiçbir bölümü yazamadım. Babam Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni yazdırdı. Baktım ki babam kendi istediği, yaşamayı düşündüğü hayatı bana yaşatmak istiyor. İşte o gün babamın istediklerini yapmamaya karar verdim. Başka bölümler yazdım, işletmeyi kazandım. “Ben şehir dışında çocuk okutacak kadar zengin biri değilim” dedi. Oysa kız kardeşim şu an şehir dışında iktisat bölümünde okuyor.
Baktım babam üniversiteye yollamayacak ben çalışmaya başladım; çalışırken kardeşimin başına türlü işler geldi.
Bizim geleneklerimize göre, kızlık zarı konusu önemlidir. Kız kardeşim biriyle sevgili oldu, onunla ilişkiye girdi. Bu durumu kaldıramayıp intihar girişiminde bulundu. Uzun süre yoğun bakımda kaldı, iyileştikten sonra ise sözlendi.
Yaşadığım olaylar bununla kalmadı, babamın annemi aldattığını öğrendim. Telefonunda mesajlaşmalarını yakaladım. Kadını aradım ve ağzıma geleni saydım. O da gitmiş babama söylemiş. Bir de bu sebepten şiddet gördüm.
Tüm bunlar olurken annemin ani ölümü beni tamamen yıktı. Merdivenlerden düşerek vefat eden annemin acısını yıllar geçse de hâlâ içimde yaşıyorum.
Şu anda 24 yaşındayım. Yanlış birine aşık oldum.
Kendisi evli, 3 çocuğu var. Karısıyla duygusal bir bağı olmadığını söylemesine rağmen dördüncü çocuğunu bekliyor. Bu durum da benim kafamda soru işaretleri uyandırdı.
Bana evleneceğimizi söylüyor, ama eşi hamile. Bu duruma anlam veremiyorum. Ne yapmam gerektiğini de bilmiyorum. Ne olur bana yol gösterin.
* Rumuz: Ayrılmak çok zor

 

Haberin Devamı

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili kızım, çok zor bir hayat geçirmişsin.
Bu uzun ve ayrıntılı mektubunu örnek olması için yayınlamak istedim.
Anladığım kadarıyla baban çok kötü biriymiş, bu kadar hain,bu kadar acımasız bir baba, sendeki sevgi ve güven ihtiyacını hiçbir zaman karşılayabilecek gibi değilmiş.
Kendini her zaman mutsuz, yalnız ve çaresiz hissetmiş olmalısın.
Bu çaresizlik sadece sende değil, annende de varmış besbelli.
Sizleri koruyamadığı, size kol kanat geremediği için, eminim büyük acılar çekmiştir.
Genç yaşta ölümü de aslında umutsuzluğunun bir sonucu olmuş.
Sen ise annenin ölümünden sonra büyük bir yalnızlık, sevgisizlik duygusuna kapılmışsın.
Biraz sevgi ve ilgi gördüğün ilk kişiye karşı böyle olmayacak bir sevgi hissetmen de bu yüzden işte.
Adam evli, 3 çocuğu var, büyük ihtimalle senden oldukça büyük.
Ve bu arada ilgilenmiyorum dediği -ki genelde hep böyle söylerler- eşinden bir çocuk daha bekliyor.
Bir yandan da seninle evlenebileceğini söylüyor.
Nasıl bir evlilik olacak bu? İmam nikahı mı kıyacak?
Sana başka bir ev açacak, arada bir gelip gönlünü alacak.
Hayatın kararacak, senden de bir çocuk yaparsa, bu çocuğu nüfusuna alması bile sorun olacak.
Böyle bir hayat mı istiyorsun Allah aşkına?
Lütfen sen de kopar ilişkini, güzel kızım. Kendini önemse ve sağlığına dikkat et.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları