Sevgilime oyun oynadım beni terk etti

Sevgilimi denemek için bir arkadaşıma onunla konuşmasını söyledim. Amacım onu test etmekti. Fakat bu planımı sevgilim anladı ve beni terk etti.

Haberin Devamı

Güzin Abla, ben 17 yaşında bir genç kızım. Bundan 8 ay önce biriyle tanıştım. Kendisi benden 1 yaş büyüktü ve çok iyiydi. Bana çıkma teklifi etti, ben de kabul ettim.
Kendisiyle sadece 6 ay çıktım, onunla hep sonuna kadar sürsün diye her zaman dua ederdim... Onu öyle çok sevmiştim ki anlatamam abla sana.
Onun da beni sevdiğini biliyordum, ama bir gün bir arkadaşıma ona internetten mesaj atıp, ilgileniyormuş gibi yapmasını istedim. Amacım onu denemekti.
Bunun sebebi ise sevgisinden emin olmaya çalışmamdı.
Ama o bir şekilde benim ona böyle bir oyun oynadığımı anladı. Onu denemek istediğimi öğrenince çok kızdı.
Aramızda güven olmazsa bizim için bir beraberlik olamayacağını söyledi, ayrılmak istedi. Ve ayrıldık. Şimdi onu unutamıyorum, akşamları yatağıma yattığım zaman hep onu düşünüyorum.
Her gece ağlıyorum.
Ben ona öyle alışmıştım ki, onu düşünmeden yapamıyorum.
Bir akşam çok kötüydüm dayanamayıp aradım. Kendisinden özür diledim.
Bana “Seni üzmek istemiyorum, lütfen unut beni. Şu anda hayatımda başka biri var” dedi ve telefonu yüzüme kapattı. Bunu duyunca şoke oldum. Beni bu kadar kısa zamanda nasıl unutabilmişti?
Ama yakın bir arkadaşı “Yalan söylüyor sana” dedi. Hayatında başka biri yokmuş.
Abla, şimdi ben onsuz yapamıyorum. Her zaman aklımda. İlk kez birini bu kadar sevdim. Ne yapmalıyım sence, bana yol göster... Artık gözyaşı dökmekten bıktım...

Haberin Devamı

Aman kızım, 6 ayda insan birine bu kadar bağlanır mı? Böyle unutamayacak ne oldu ki aranızda? Gözyaşına değer mi?
Her ne kadar senin yaptığını da kolay kolay hazmedememiş olsa da, bu kadar tepki gösterdiğine göre, zaten belki de bitirmek istemiştir. Seni istemeyeni sen de isteme...
Artık hiç arama, üstüne düşme. Belki de o zaman değerin artar gözünde. Sen böyle peşinde koştukça, kim bilir ne havalar atıyordur o da arkadaşlarına.
Hayatında biri vardır ya da yoktur, bilemeyiz. Ama önemli olan senin onu bu kadar önemsemen. Gözyaşı dökecek o kadar önemli şeyler var ki şu hayatta.
Ayrıca siz genç kızların, şu “Onu denemek istedim” düşüncesiyle yaptığınız numaralar o kadar bayatladı ki artık...
Geçmişte kaldı diyebilirim. Hiç de hoş bir davranış değil bu. Erkeklerin kızdığı kadar da var bence.
Denemek ne demek? Bir insana ya güvenirsin, ya da güvenmezsin. Bu nedenle saçmalamışsın, karşılığında da yeterince üzülmüşsün.
Bugün artık kimin ileride ne yapacağı belli mi oluyor sanıyorsun? 

Haberin Devamı

Şeker hastasıyım ve alerjim var

Sevgili Güzin Hanım, 15 yıldır şeker hastasıyım. Arada sırada siyah noktalar görüyorum, bazen de gözümde ışık çakmaları oluyor. Muayene için gittiğim göz doktorum bana ilaçlı göz anjiyosunu (FFA) önerdi. Her şeye karşı alerjim var, göz anjiyosu sırasında verilen ilacın yan etkisinden korkuyorum. Bir komşumdan ilaçsız göz anjiyosunun şeker hastalığında ortaya çıkan retina hastalığında erken tanıyı sağladığını duydum. Körlüğe yol açabilen bu ciddi hastalığımın tanı ve tedavisi konusunda sizin bilginiz var mı, bana yol gösterebilir misiniz? 

Sevgili okurum, elbette ki bu tür ciddi konuları, beni aşan uzmanlık sorularını bilgisine güvendiğim uzmanlara danışarak sizleri aydınlatmaya çalışıyorum.
Herkesin bildiği gibi şeker hastalarının sayısı her geçen gün artıyor. Bunun nedeninin ambalajlı ürünlere konan ve şeker yerine kullanılan mısır şurubu olduğu söyleniyor.
Ama tabii ki önemli olan şeker hastalığının gerçekten eskiye oranla çok artmış olması. Üstelik de giderek daha erken yaşta ortaya çıkması.
Şeker hastalığı yani bilimsel adıyla diyabet, en çok gözü, böbreği, kalbi, beyin ve damarları etkiliyor.
Bu konuda bilgisine başvurduğum Doç. Dr. Yusuf Durlu şöyle konuştu:
“Türkiye’de 10 milyonun üzerinde şeker hastası olduğu biliniyor. Şeker hastalığında gözün arkasındaki retina tabakasının etkilenmesinde risk etkenleri, şekerin aşırı düzensizliği, hipertansiyon, kan yağları yüksekliği, kilo artışı, alkol ve sigaradır.
Diyabetin diğer risk etkenleri ise (Tip 1) diyabette en önemlisi şeker hastalığının süresidir.
Özellikle 10 yılın üzerindeki şeker hastalığında risk daha çok artar.
Okurun merak ettiği konu da son yıllarda şeker hastalarının göz dibi muayenesinin incelenmesinden sonra yapılan ilaçsız göz anjiyosunun çok büyük önem kazanmış olmasıdır.
Bu yeni yöntemde damardan ilaç verilmediği için hiçbir yan etki görülmemekte, aynı zamanda çok hassas olduğu için sarı noktanın derin katmanlarındaki damar yapısı incelenebilmektedir.
Bu da erken tanıyı sağladığı için hastaya ve doktora çok faydalı sonuçlar vermektedir.
Her şeker hastasına yapılabilir, ama özellikle ilaç alerjisi olan ve ilaçlı anjiyo (FFA) yapılamayacak kişilerde tercih edilmelidir. Şeker hastalarında görme kaybına yol açan en önemli nedeni, makula (sarı nokta) bölgesinde sıvı toplanmasına bağlı ödem ve kalınlaşmadır.
Bu önemli göz hastalığı, göz içine iğne tedavisiyle ülkemizde başarılı bir şekilde tedavi edilmektedir.
Uzun dönem çalışma sonuçları, şekere bağlı sarı nokta kalınlaşmasında yapılan iğne tedavisinin hastanın görmesini koruduğunu göstermiştir. Erken tanı, göz içine iğne ve lazer tedavilerinin başarı oranını kesinlikle yükseltir.
Bu nedenle şeker hastalarının yılda bir, damlalı göz dibi taramasıyla düzenli dijital retina resimleri çekilmeli ve gereken hastalarda ilaçsız göz anjiyosu yapılmalıdır.
Daha fazla detaylı bilgi için www.makula.com.tr web sitesi incelenebilir.”

Yazarın Tüm Yazıları