Sahte hesap açıp eşime mesaj attım

Eşim benden uzaklaştığı için ona oyun oynadım. İnternette sahte bir hesap açıp onunla konuştum. Cevapları ise beni şaşırttı. Şimdi ona nasıl davranacağım bilmiyorum.

Haberin Devamı

Merhaba Güzin Abla, ben 52 yaşındayım. Özel bir şirkette satış müdürü olarak çalışıyorum.

8 ay önce mobbing’e maruz kaldığım için işten ayrılmak zorunda kaldım ve başka bir şirkete girdim.

Ancak bu değişim nedeniyle anksiyete ve depresyon tedavisi görüyorum. İlaçlar işe yaradı, şimdi daha iyi sayılırım.

Asıl sorunum eşimle... Eşim 50 yaşında, bir kamu kurumunda çalışıyor. Bu süreçte maalesef kendisinden çok destek görmedim.

23 yıllık evliyiz, 21 yaşında bir oğlumuz var. Geçmişte her çift gibi kavgalarımız oldu.

Son 10 senedir fazla kavga etmiyoruz. Ancak eşim bana karşı uzak. Horlamamı bahane ederek 5 senedir benden ayrı yatıyor. Haftada sadece 1-2 kez cinsel ilişki yaşıyoruz.

Ben de onu denemeye karar verdim ve 15 gün önce Facebook’tan 40 yaşlarında bir mimar profili açtım, profile yakışıklı bir arkadaşımın fotoğrafını koydum ve eşime mesaj gönderdim.

Haberin Devamı

Çalıştığı kurumda kendisini görüp etkilendiğimi, tanışmak istediğimi yazdım. “Olabilir” diye cevap verdi.

Sonra yazışma devam etti.

Evli ve mutlu olduğunu yazdığı halde, kendisine ettiğim iltifatlar hoşuna gitti. Buluşma ve arkadaşlık teklif ettim. Kabul etti. Düzenli görüşme ve cinsel ilişki teklif ettim, “Cinsellik olmaz” diye yazdı.

Ben de “Cinsellik konusu önceliğim” dedim. Bunun üzerine “Acele etmezsen zamanla olabilir” diye yanıt verdi.

Şimdi ben çok şaşkın ve çaresizim. Acaba başkaları ile de bu şekilde sosyal medya üzerinden görüştü mü? Kendinden 10 yaş küçük birine neden yeşil ışık yaktı, anlamadım.

Kararsızım, kendisiyle konuşsam ayrılma ihtimalimiz çok yüksek. Ne yapabilirim, yardımcı olur musunuz?

◊ Rumuz: Kararsızım

YANIT

Sevgili okurum, nereden aklınıza geldi böyle bir profil açmak ve eşinize başkasının adına mesajlar atmak? Ona güvenmiyor muydunuz? Onu denemek mi istediniz? Bu yazışmalara nasıl cevap vereceğini görmek mi istediniz? Bilemiyorum ama aslında sizin için çözümü çok zor bir problemin içinde bulmuşsunuz kendinizi.
Bence bu yazışmalara devam etmeyin. Eşinizin her an bunu sizin yaptığınızı anlama olasılığı var, böyle bir sonuç karşısında da eşinizi kaybedebilirsiniz.
Eşiniz sizin karşınızda mahcup olacak ve ona böyle bir oyun oynadığınız için de size çok öfkelenecek. Büyük ihtimalle de ayrılmak isteyecektir.
Oysa mektubunuzdan anladığım kadarıyla eşinizden ayrılmak istemiyorsunuz. Ama böyle saçma sapan bir nedenden yuvanız yıkılabilir.
Saçma sapan diyorum çünkü bu tür internet yazışmalarını, internet ilişkilerini hiçbir zaman ciddiye almamak gerektiğini düşünüyorum.
Eşiniz, orta yaş dönemine girmiş. İşte tam da bu dönemde, kendilerini eskisi kadar beğenmedikleri için kadınlar, eşlerinin de onları aynı şekilde beğenmediklerini düşünürler.
Eşiniz sizden daha fazla ilgi ve yakınlık beklerken, siz depresyondasınız. O ise menopoz bunalımında. Kendini artık eskisi gibi genç, eskisi kadar güzel hissetmediği için, dişiliğini kaybetmek üzere olduğu endişesi içinde. İşte bu yüzden kendinden 10 yaş genç ve yakışıklı bir adamın, kendisini hâlâ güzel ve çekici bulmasından etkilenmiş.
Ben eşinizin bu yazışmalardan ilerleyerek, bu sanal yakışıklı ile gerçek bir ilişki kurmayı düşüneceğine asla inanmıyorum.
Öyle olsaydı “Benim mutlu bir evliliğim var” demezdi. Umarım yanılmıyorumdur...

 

Yazarın Tüm Yazıları