Kız arkadaşım benden uzaklaştı

Merhaba Güzin Abla, öncelikle saygılarımı sunuyorum.

Haberin Devamı


20 yaşındayım ve son zamanlarda aklımı fazlasıyla karıştıran, gerek beni sosyal hayatımdan gerekse okul hayatımdan uzaklaştıran bir konu üzerinde takılıp kaldım.
Beni bu kadar düşündüren, kız arkadaşımla olan problemim.
Sevgilimle yaklaşık 3 yıllık ilişkimiz var ama çok daha geçmişte de yaşadıklarımız var...
Kısaca o benim çocukluk aşkım ve uzun süredir mutlu bir birlikteliğimiz var. Gayet huzurlu bir ilişki yaşıyoruz.
Ara ara yakınlaşmalarımız oldu. Ama kendini bana göstermekten çekinen, ileri gitmekten sakınan biri.
Aile yapısından dolayı böyle olduğuna, en doğru zamanda gerçekleşeceğine inanıyordum.
Ama bana artık daha fazla yakınlaşmak istemediğini, üstelik bunu beraber farklı bir şehre üniversite okumak için geldiğimizde söyledi.
Bu durumu kabullenemedim. Kendimde sorun, kusur aradım. “Nasıl benden uzaklaşır” diye kendi kendime sorup durdum.
En son buluşmamızda kendisine dokunmama izin verdi.
Tabii ben bu dönemde ona fazlasıyla baskı yapmıştım.
Bu duruma alışamayacağımı, ondan uzak durmayı kabullenemeyeceğimi, hatta ilişkimize zarar vermemek için bir süre bu konuyu konuşmak istemediğimi belirttim.
Sanırım bunun üzerine isteksiz de olsa yakınlaşmama izin verdi.
Ne yapacağımı bilmiyorum, çok çaresiz ve hiç olmadığı kadar kendimi özgüvensiz hissediyorum.
Lütfen yardımcı olabilir
misiniz?
◊ Rumuz: Özgüvensiz

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili oğlum, 20 yaşındasın, hani eskilerin ‘başında kavak yelleri esiyor’ dedikleri çağdasın. Bugünün bilimsel yaklaşımıyla libidon çok yüksek olabilir. Uzun süredir beraber olduğun kız arkadaşın da sanırım seninle aynı yaşta.
Ancak o cinsellik konusunda senden farklı düşünüyor ve evlilik dışında gerçek bir birleşmenin sakıncalı olduğuna inanıyor.
Haliyle sana yakınlaşma konusunda bir yere kadar izin veriyor. Çekingen ve utangaç bir genç kız olduğu belli.
Bana kalırsa onun üzerine çok fazla gidiyorsun ve bu şekilde onun ürkek bir ceylan gibi daha çok senden uzaklaşmasına yol açacaksın.
Bak sevgili oğlum, cinsellik iki kişi arasında, karşılıklı uyum ve istekle gerçekleştirilen bir eylemdir. Sevgiyle süslenirse, mutluluk veren bir bütünleşme ortaya çıkar.
Ancak bunun için bu eylemi her iki taraf da aynı şekilde istemelidir. Uyum ancak böyle sağlanır. Bu eylem tek taraflı olmaz, olamaz. Sevdiğin kız bu konuda isteksiz, daha doğrusu hiç hazır değil.
Burada duygu sömürüsü yapman çok yanlış.
Şunu kabullenmelisin, kız arkadaşın seninle cinsel bir beraberlik yaşamak istemiyor. Belki seni çok sevdiği için bazı ufak tefek yakınlaşmalara izin veriyorsa da bu tam bir bütünleşmeye hazır demek değil. Bunun için önce evlenmeyi düşünüyor. Ona saygı duymak zorundasın.
Hele şu, “üstelik bunu farklı bir şehre, üniversite okumak için geldiğimizde söyledi” sözlerin beni iyice şaşkınlığa sürükledi.
Oysa yine sen, farklı aile yapılarına sahip olduğunuzu söylüyorsun. Bunun bilincindesin, o halde farklı bir şehre gidince, ailesinden uzak kalınca, bu genç kızımız aile baskısından kurtulup seninle seks yapmaya başlayacak mı sanıyordun?
Onu gerçekten seviyorsan, düşüncelerine, kararlarına saygı duymayı öğrenmelisin sevgili oğlum.

Yazarın Tüm Yazıları