Kendimden 10 yaş küçük biriyle ilişki yaşıyorum

Ben kendimden 10 yaş küçük biriyle ilişki yaşıyorum. Bizim bu yaş farkı aramızda hiç sorun olmuyor. Daha önce benden yaşça büyük erkek arkadaşlarım tarafından aldatıldım, hatta şiddet gördüm. Bir erkekle bir kadının arasındaki en büyük sorun yaştan değil kültür farkından kaynaklanır.

Haberin Devamı

Sevgili Güzin Abla, kendimden 10 yaş küçük bir gençle ilişki yaşıyorum. Yaş farkı aramızda hiç sorun olmuyor. Daha önce benden yaşça büyük erkek arkadaşlarım tarafından aldatıldım, saygısızlık gördüm, hatta şiddet gördüm.
Bir erkekle bir kadının arasındaki en büyük sorun kültür farkından kaynaklanır, eğer eğitim ve kültür düzeyi sizden aşağıysa bu ilişkiyi yürütebilmek için çok sabırlı olmalısınız, tabii o da öğrenmek isteyen biri olması şartıyla.
Her ilişkide istisnasız aileler çok önemli. Özellikle erkek annelerinin oğullarına aşırı düşkün olması sorun.
Oğullarının ilişki kurdukları kadınlarla rekabet yaratmamalılar. Erkekleri seçim yapmak zorunda bırakmamalılar.
Bazen o anaların uygun buldukları kadın tipleri, oğullarının en büyük kâbusu olabiliyor. Maalesef erkek anneleri kendi seçimlerini oğullarına dayatmaya çalışıyor, oysa o kadın o anneye uygun olabilir ama erkeğe uygun olmayabiliyor ve bu da onun en büyük mutsuzluğu oluyor.
Bu yüzden anneler erkek çocuklarına kendi beğendikleri veya kendi istedikleri bir kadını zorla kabul ettirmeye çalışmamalı. Ailelerin yaptığı en büyük yanlış işte burada, çünkü bu kadınla sen değil, oğlun yaşayacak.
Bir erkek size karşı saygılıysa, kazancını sizinle paylaşıyorsa, sizi anlayabiliyorsa en önemlisi kadın olduğunuzu size hissettirebiliyorsa ve eli ekmek tutuyorsa arada ne kadar yaş farkı olursa olsun, o gerçek bir erkektir ve her kadını mutlu edebilir.
Bu yüzden kendinden yaşça küçük erkeklerle yakınlık kuran kadınlara gerek toplum olarak, gerek aile olarak karışılmaması gerektiğini düşünüyorum.
Eğer o çift mutluluğu yakalamışsa, daha ne istiyorlar. Yaş farkı her zaman sorun olmamalı...
Hiçbir çift ilelebet beraber olacak diye bir kaide yok.
Hele günümüz ilişkilerinde bakıyorsunuz; 40 yıllık evlilikler noktalanabiliyor, torun torba sahibi olmuş aileler kopabiliyor.
Bu yüzden, toplumu ve aileyi bu tür ilişkilerde yıkıcı değil, yapıcı olmaya davet ediyorum. Bu arada kendilerinden genç eşleriyle mutluluğu yakalamayı başarmış tüm kadınları kutluyorum, bu cesaretleri ve gönüllerinin sesini dinledikleri için. Bu konuda sizin de düşüncenizi almak isterim.
◊ Rumuz: Mutlu bir kadın

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili kızım, günümüzde önemli bir gerçeği yansıtan bu yazına katılıyorum.
Kendinden genç erkeklerle beraberlik yaşayan kadınları asla yadırgamadığım gibi, zaman zaman genç bir erkeğin yaşından beklenmeyecek kadar olgun davranabileceğini, o kadını gerçek anlamda mutlu etmeyi başarabileceğini de düşünüyorum.
Bu arada, erkeğin yaşça büyük, kadının ise çok daha genç olduğu ilişkiler, toplum tarafından hiç yadırganmıyor nedense...
Ama kadın erkekten yaşça büyük olunca, gerek toplum gerekse aileler tarafından neredeyse ayıplanıyor ve karşı çıkılıyor.
Dediğin çok doğru, bıraksınlar insanlar mutlu olabildikleri kadar mutluluğu yaşasınlar.
Sonuçta kendileri sorumlu olmayacaklar mı bu ilişkide?
Hangi evlilik ya da beraberlik günümüzde sonsuza kadar sürüyor ki?
Erkek anneleriyle ilgili yazdıkların da ayrıca ciddi bir gerçeği yansıtıyor.
Elimde olmayarak oğullarına aşırı düşkün erkek annelerini düşündüm...
Bu anneler, gelinlerini daha ilk günden oğullarının sevdiği kadın olarak değil de, gerçek bir rakip gibi görmeye eğiliminde.
Onu sanki oğullarını ellerinden alan, sevgisini paylaşmak zorunda kaldıkları biri gibi görüyorlar...
Ne yazık ki bu şekilde davrandıklarında oğullarının da mutsuzluğuna sebep olduklarının farkına varamıyorlar...

Yazarın Tüm Yazıları