İnternet evliliği internetle bitti

İnternetten tanışarak evlendiğim adam, evliliğimizin dördüncü ayında internetten başka kadınlarla konuşmaya başladı.

Haberin Devamı

Merhaba sevgili ablacığım, ben üç sene önce biriyle internetten tanıştım, ona güvenmem uzun zaman aldı. Çünkü sen devamlı ‘internet aşklarına güvenmeyin’ diye uyarıyordun. 

İnternet evliliği internetle bitti

Zamanla birbirimizi sevdik. Buluştuk, tanıştık. İyi anlaşıyorduk. Onu ailemle de tanıştırdım. Bir inşaatta elektrik işine bakıyordu, henüz askerliğini yapmamıştı. Ona, kendisini bekleyeceğime dair söz verdim. Askerliğini yaptı, geldi. O askerdeyken ona para yardımında bulundum. Zaten ne zaman sıkıntıda olsa hep maddi manevi yardım ettim.
Ailesi bizden çok farklıydı, oğulları için kıllarını bile kıpırdatmıyorlardı. Hiçbir şey yapmadılar oğullarına. O da zaten neredeyse ailesinden kopmuştu. “Artık hayatımda sadece sen varsın” diyordu bana.
Güzel bir birlikteliğimiz vardı. Daha sonra evlendik. Bize ailem yardımcı oldu.
Benim ilk gece korkularım vardı, o başlarda anlayış gösterdi, sabırlı oldu.
Zaman geçtikçe sevdiğim adam, “Ben de gider başka kadınlarla beraber olurum” demeye başladı.
Bunları nasıl söylüyordu, ona çok kırılmıştım... Daha sonra korkum geçti, beraber olmaya başladık.
Kendi işi vardı, ama doğru düzgün işe gidip gelmiyordu. Bütün gün evde yatıyordu. Üstelik düğün için kredi çekmişti, onları da ödeyemiyordu. Evin kirasını, suyunu, elektriğini, her şeyi ben karşılıyordum.
Evliliğimizin beşinci haftasında, internette eski arkadaşlarıyla görüşmeye başladı.
Evde ben konuşmasam, o hiç konuşmuyordu. Benimle hiç ilgilenmiyordu.
İşe gittiği zamanlarda da sürekli internette mesajlaşıyordu. Evde desen yine aynı şekilde, bilgisayarın başından hiç ayrılmıyordu.
Çok konuştum, şans verdim. “Böyle sürdüremem, birlikte bir şeyler yapalım” dedim.
Evleneli daha dört ay olmuştu... “Bunalımdayım, anlayışlı ol” diyordu.
İnternetin başına oturuyordu, kadınlarla konuşuyordu, onlara iltifat ediyordu.
Bir hafta annemlerde kaldım, sonra geldi, barıştık ama o değişmedi. “Ben hep böyle olacağım, değişemem” diyordu.
Evde bana karşı hiç ilgisi yoktu, yanıma yaklaşmıyordu bile. Sanki o gitmiş, başka biri gelmişti. Evlendiği için pişmanlık duyuyordu.
Gece yarısı üçte bile hâlâ internet başında onunla birileriyle konuşuyordu.
Ben sonunda dayanamadım, “Boşanalım, bitti” dedim.
Hiç düşünmeden hemen kabul etti. Bu nasıl şey, seven insan hemen kabul eder mi?
Meğer bunca sene beni oyalamış. Öyle çok sevmiştim ki ben onu...
Aklımdan çıkmıyor, nasıl unutacağım ablacığım, bana yardım et ne olur. Yoksa delireceğim...
Beni ne arıyor, ne soruyor. Sence doğru bir karar mı verdim boşanmak istemekle?

* Rumuz: Boşa çıkan umutlar

 

Haberin Devamı

YANIT

Haberin Devamı

Çok iyi yapmışsın sevgili kızım, çünkü henüz işin başındaymışsınız. Çocuğunuz da yokmuş. Seni çok daha fazla üzecek birtakım olaylar olmadan, ayrılmanız çok yerindeymiş.
Neymiş, ben “internetten bulunan insanlara güvenmeyin” demekle yalan mı söylememişim. İşte görüyorsun, boş gezenin boş kalfası, sorumsuz, asalak, saygısız hatta sevgisiz bir adammış bu evlendiğin adam. Sana kendine baktırmış, askerliği sayende rahat geçirmiş, ailesi bile onu bir kenara atmışken, senin ve ailenin sayesinde evlenmiş; her şeye kavuşmuş...
Ama aklı fikri hâlâ internetteki kızlarda, kadınlarda kalmış. Bu böyledir işte...
O yüzden “bu gibi erkeklerden hayır gelmez” diyorum. Gece yarılarına kadar bilgisayar başında, sorumsuzca, çalışmak yerine kadınlarla, kızlarla aptalca zaman geçiren, daha evliliğinin başında sana önem vermeyen, seni kadın yerine koymayan bu adamdan ne hayır bekliyorsun... Onu göndermekle çok iyi yapmışsın... Hiç hayıflanma, bu adamdan ne koca, ne de baba olur, sakın bunu unutma...
Resmen seni ve aileni sömürmüş durmuş... Nasıl bir karakterse bu... Sen şimdi arkanı bile dönüp bakma, hiç üzülme, hemen boşanma davası aç...

Haberin Devamı

İnternet evliliği internetle bitti
 

Doğumdan sonra cinsel hayatım bitti 

Sevgili Güzin Abla, ben her gün yazılarınızı takip ediyorum. Benim de bir sorunum var.
Dört yıllık evliyim ve 2,5 yaşında bir kızım var. Evliliğimden önce, daha doğrusu doğuma kadar göğüs bedenim 85’ti. Yani benim için ideal bir bedendi. Ne zaman ki doğum yaptım ve altı ay boyunca çocuğumu emzirdim, göğüslerim resmen pörsüdü.
Bunu kafama o kadar çok takıyorum ki, eşimle artık beraber olmak bile istemiyorum, hep kaçıyorum. O sorun yapmıyor ama ben çok üzülüyorum. Şu an 70 beden sutyen giyiyorum.
Kremler, haplar var, reklamlarını görüyorum ama hiçbirini denemedim. Acaba bir işe yarar mı diye de merak ediyorum.
Bu konuda bildiğiniz, sorunuma çare olabilecek bir ürün var mı, yardımınızı bekliyorum. Bu şekilde kendimi kötü hissediyorum ve cinsel hayatım tehlikede.

* Rumuz: Üzgün

 

Haberin Devamı

YANIT

Sevgili kızım, iyi ki o kremlere, haplara avuç dolusu para vermemişsin. Hem ne oldukları belli değil, hem de zararları belki de yararlarında çok daha fazla.
Hamilelik ve doğum sırasında göğüsler prolaktin hormonu nedeniyle irileşir, damarlar açılır, süt dolar ve anne bebeğini doyurmak üzere hazır olur.
Daha sonra süt çekilince, hormonlar değişince, göğüslerde küçülme ve gevşeme ortaya çıkabilir.
Bunun çaresi, önce biraz kilo almandır, ardından eğer yapabilirsen, eline küçük bir lastik top (tenis topu büyüklüğünde) alıp, ellerini göğüslerinin hizasında tutup, bu topu avucunda sıkıp bırakmandır. Kolların ve ellerin hemen göğüs hizanda olacak, topu bir sıkıp bir bırakacaksın. Bu arada göğüs kaslarının gerildiğini hissedeceksin. Bunu günde 10 kez yapmaya başlayıp, her gün artırarak 100’e kadar çıkarabilirsin. Ve uzun süre devam etmelisin.
Bir de sana tavsiyem, eşini reddedeceğine, bu konuyu kafana takmadan ilişkini normal şekilde sürdürmen.
Aksi halde eşin senden, göğüsleri pörsüdü diye değil, “bana karşılık vermiyor” düşüncesiyle uzaklaşabilir.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları