Çirkin olduğum için beni dışlıyorlar

13 yaşında bir kızım. Kendimi 5 yaşımdan beri çirkin buluyorum. Küçüklüğümden beri bana ailem dışındaki herkes çirkin olduğumu söyledi. İlkokuldayken arkadaşlarım beni hiçbir zaman oyunlarına almadı. Sorduğumda “Çok çirkinsin” dediler.

Haberin Devamı

Merhaba Güzin Abla, ben 13 yaşında bir kızım. Kendimi 5 yaşımdan beri çirkin buluyorum. Küçüklüğümden beri bana ailem dışındaki herkes çirkin olduğumu söyledi. İlkokuldayken arkadaşlarım beni hiçbir zaman oyunlarına almadı. Sorduğumda “Çok çirkinsin” dediler. Çirkin olduğumu o yaşlardayken kabullenmiştim.
Çizgi filmlerde kötü karakterler hep çirkindir. Ben de çirkin olduğum için insanların benim kötü biri olduğumu zannedeceklerini düşünüyordum.
Geçen sene yemekhanede yemek yiyordum, maskemi çıkardım. Maskesiz yüzümü gören sınıf arkadaşım “Bu kadar çirkin olduğunu bilmiyordum. Senin gibi çirkin olsaydım okula gelmeye utanırdım” dedi.
O yıl boyunca maskemi hiç çıkarmadım. Hatta bu yüzden maskemi açmamak için okulda yemek bile yemiyordum. Boyum 1.58 ve kilom 48 ama daha da zayıfladım. Vücudumda tek güzel yer gözlerim. Ancak gözüm bozulduğu için gözlük takmak zorunda kaldım. Sonraki gün okula gittiğimde “Zaten çirkindin daha da çirkin olmuşsun” dediler. Oysaki ben onlarla bir kere bile dalga geçmemiştim. Anneme, babama lens takmak istediğimi söylesem de izin vermediler.
Güzel olmadığım için insanları başka yönlerimle etkilemeye çalıştım. Kendimi piyano çalmada ve şarkı söylemede geliştirdim. İnternetten birkaç piyano notası çıkardım, şan dersi videoları izledim. Benimle dalga geçen arkadaşlarımı etkilemeye çalıştım, Yiruma’nın “River Flows In You” bestesini bile çaldım, ama nafile.
Fakat ne tesadüf, sınıfın en güzel kızı tek elle “Jingle Bells” çalınca etmedikleri iltifat kalmadı. Bir keresinde şort ve kısa kollu tişört giymiştim. Bana tüylü ve çirkin olduğum için maymun dediler.
O günden sonra hep eşofman giydim.
Kız kardeşimi çok kıskanıyorum, bu size çok saçma gelebilir biliyorum ama kıskanıyorum. Çünkü ela gözleri ve kumral saçları var. Küçücük bir burnu var.
Ama ben onun tam tersiyim. Esmerim, koyu kahverengi gözlerim var. Burnum da kocaman zaten.
Ailem beni psikoloğa götürmek istedi. Ama psikolog anlattıklarımı anneme ve babama söyler diye gitmek istemedim.
Fakat sen yaşadıklarımı aileme söyleyemeyeceğin için senden yardım istedim. Umarım bana cevap verirsin.
◊ Rumuz: Ne yapmalıyım?

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili küçüğüm, 13 yaşına rağmen ne kadar düzgün bir ifade tarzın, çok aklı başında bir anlatımın olduğu dikkatimi çekti. Bu nedenle aslında abarttığını düşünsem de sana inanmak istiyorum.
Aslında çocukların zaman zaman çok acımasız olduklarını biliyorum ama bu kadar da olmaz, diyorum kendi kendime.
Yine de senin bu “çirkinim” düşüncenin ne kadar yanlış olduğunu sana anlatmaya kararlıyım.
Bu büyük ihtimalle kendince yarattığın bir düşünce olmalı. Ya okuduğun okulda çocuklar gerçekten çok şımarık ya da sana karşı özel bir antipati duyuyor olmalılar.
İstemeden de olsa kendine düşman kesilmelerine neden olacak bir olay mı yaşadınız?
Çünkü bu anlattıklarından bunu çıkarabiliyorum ancak.
Ben asla 13 yaşında bir küçük kız çocuğunun böyle çevresinden sürekli çirkin olduğuyla ilgili tepkiler alacağına inanamam.
Sen her nedense çirkin olduğuna inanmışsın bir kere...
Hem 13 yaşında bir çocuğun henüz ne yüz hatları oturmuş, ne vücudu düzgün bir şekil almıştır.
Bir genç kızın güzelleşmesi için en az 18-19 yaşlarına gelmiş olması gerekir. Hem her zaman söylediğim gibi güzellik görecelidir.
Herkesin çok güzel bulduğu bir insanı, bir başkası hiç beğenmeyebilir.
Ya da tam tersi...
Sanat dünyasında ne iri burunlu, koca ağızlı, patlak gözlü kadınlar vardır ki, bütün dünyanın hayranlığını kazanmışlardır.
Ha diyelim ki abartmıyorsun...
Burnun mu büyük, dudakların mı ince?
Estetik ameliyatla bugün mucizeler yaratıyorlar, bilmiyor musun?
Tüyler ise en kolayı, lazer epilasyon diye bir şey duymadın mı?

 

Yazarın Tüm Yazıları