Belediye seçimleri ve can dostlarımız

Hayvan hakları konusunda ilk kez bu kadar toplu bir fikir birliği yaşanıyor. Bu konu, başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere siyasiler tarafından da destekleniyor.

Haberin Devamı

Sevgili Güzin Hanım... Bildiğiniz gibi hayvan hakları konusunda çeşitli STK’lar, sokak aktivistleri, dernekler ve hukukçular tarafından uzun zamandır zorlu bir mücadele veriliyor.
Bu pazar yapılacak belediye seçimlerinin hepimiz için büyük önem taşıyor. Ama aynı zamanda hayvanlarımızı da çok yakından ilgilendirdiğini aklımızdan çıkarmamalıyız.
Çünkü belediye demek, bir anlamda dört ayaklı dostlarımızın yaşamında hayati önem demektir.
Belediyelerden beklentimiz, sokak hayvanlarının kısırlaştırma ve aşılama işlemleri sonunda, alındıkları ortamlara bırakılmasının sürdürülmesidir.
Bu arada hayvan barınaklarından gelen kötü haberler bir türlü son bulmuyor. Kimi barınaklardaki ölümlere, eziyetlere bir an önce son verilmeli. Bu da elbette belediyelerin özenli çabalarıyla gerçekleştirilebilir.
Sokak hayvanlarının yaşamında kısırlaştırma çok önemli... Ve tabii bu da belediyelerimizin görevleri arasında. Ancak uygulamada çok büyük sorunlar yaşandı. Kısırlaştırma bahanesi ile hayvanların zulme maruz kaldıklarına, ormanların ücra köşelerine atıldıklarına şahit olduk.
Hayvan dostlarımıza karşı işlenen suçların TCK kapsamında değerlendirilmesini istiyoruz. Hayvanlara karşı kötü muamele, şiddet, istismar gibi eylemlerin gerektiği şekilde ve görevini kötüye kullanan yerel yönetimleri de kapsayacak şekilde cezalandırılabilmesi için yasanın değişmesini bekliyoruz.
Tarım Bakanlığı’nın yerel yönetimler üzerinde “idari denetim” yetkisi net olarak belirlenmeli. Hayvanlara işkence ve kötü muameleye, öldürmeye, zehirlemeye TCK kapsamında ertelenemez, paraya çevrilemez şekilde hapis cezaları getirilmeli.
Hayvanları koruma ile ilgili yapılacak tüm çalışmalar, katılım talebi olan STK’larla birlikte şeffaf şekilde yürütülmeli. Hayvan hakları konusunda ilk kez bu kadar toplu bir fikir birliği yaşanıyor.
Bu konu, başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere siyasiler tarafından da destekleniyor. O nedenle yerel seçimlerin ardından tüm hayvanları koruyacak güvenilir bir yasa değişikliği için çalışmaların hızlandırılacağına inanıyoruz. Dileğimiz adaletli bir Hayvan Koruma Kanunu’na bir an önce ulaşabilmektir.
◊ HAYVANLAR İÇİN DAYANIŞMA

YANIT

Haberin Devamı

Size tüm kalbimle katılıyorum. Gerçekten de hayvanlara yapılan eziyetler karşısında çaresiz kalmaktan artık yorulduk. Bir hayvanın cani ruhlu biri tarafından parçalandığını, caninin bunun karşılığında sadece 300 lira para cezasıyla kurtulduğunu görmek yürek acıtıyor. Böylesi hayal kırıklıkları ve acı yaşamak istemiyoruz hiçbirimiz.
Başta yeni yerel yöneticilerimiz olmak üzere tüm büyüklerimizden dört ayaklı dostlarımızı ve bizleri unutmamalarını bir kez daha diliyoruz.

 

Yazarın Tüm Yazıları