Başka biri mi var

İki yıldır bir dargın bir barışık süren ilişkim var. Son olarak ailesiyle tanıştırdı beni. Ancak daha sonra ne aradı ne sordu.

Haberin Devamı

Merhaba Ablacığım, ben 25 yaşında İzmir’de görev yapan bir öğretmenim. iki yıldır bir dargın bir barışık süren bir ilişkim var. Sevgilim 27 yaşında, bir polis memuru. Bir arkadaş vesilesi ile tanıştık, şimdi tayini Ankara’ya çıktı.
Mesela ilişkimiz 2 buçuk ay yolunda giderken birden gerginlik oluyor ve beni aramamaya başlıyor, ayrılıyoruz. Aradan iki ay geçiyor tekrar arıyor, yalvarıyor “beni affet” diye... Sevdiğim için dayanamayıp affediyorum. Sonra bir iki ay geçiyor, tekrar kavga, tekrar ayrılık...
Bu sefer izne geldiğimde (ben de aslen Ankaralıyım) beni annesi, abisi, teyzesi ile tanıştırdı. Birkaç ay içinde isteme, nişan ve evlilik, daha sonra da eş durumundan tayini isteyecektik. Sonra da düğün olacaktı.
Ailesiyle tanışmamın ardından yine beni aramadı. Ben öyle kalakaldım. Şimdi size soruyorum ablacığım;
1) Beni hiç mi sevmedi?
2) Düşüncelerinden duygularından emin mi değildi?
3) Başka biri mi var?
4) Benimle çıkarken bir başkası vardı; ikimizi aynı anda mı idare etti ve diğer kız daha mı ağır bastı?
Kaç haftadır ne uyku uyuyabiliyorum ne de doğru düzgün yemek yiyebiliyorum. O kadar utandırdı ki beni ailem karşısında size anlatamam. Bana yardım eder misiniz?
Rumuz: Bahtsız kız
Canım kızım, artık bu son dönemlerdeki gençliğin duygularını anlamak çok zor. Hatta artık romantizmi reddeden, katılaşmış, duygulara ağırlık vermekten kaçınan, hatta aşkı, sevgiyi mümkün olduğunca kendinden uzak tutan, daldan dala atlamayı marifet sayan bir gençlik var karşımda.
Tabii genelleme yapmıyorum, bunu köşeme gelen yorumlar ve bazı mektuplardan, tabi çevremde tanıyıp görüştüğüm gençlerden edindiğim izlenimle söylüyorum.
Senin durumunda da gördüğüm, iki arada kalmış, kendine çok fazla güvenmeyen, seni sevse de kararsız bir genç adam.
Madem sorular sormuşsun, bunları teker teker cevaplayayım istediğin gibi...
1) Bence seni sevmiş ama kararsız.
2) Bence de emin değil.
3) Bu bir ihtimal, başka biri de olabilir. Zaman zaman o ağır basıyor. Belki de cinsellik yaşadığı biri olabilir.
4) Bu da kuvvetli bir ihtimal. Belki onunla evlenemeyecek ama ondan da kopamıyor olabilir. Zaman zaman senden uzaklaşması bunu gösterebilir.
Sonuç olarak bütün bu ihtimalleri düşün kızım, henüz evlenmeden, bu tarz davranan bir adamın, evlendikten sonra nasıl bir tutum içinde olacağını da aklından çıkarma.
Sen eğitimli, bilgili, ayakları üzerinde duran bir kızsın. Bence kendini, böyle bir ilişkiyi sürdürerek harcamamalısın.

Yazarın Tüm Yazıları