“Abi” dediğim evli adama âşık oldum

21 yaşındayım ve 42 yaşındaki patronuma âşık oldum; hem de evli olduğunu bile bile... Bana boşanmayı düşündüğünü söylese de yapamadım, işten ayrılıp onu bıraktım. Ama o adamı bir türlü unutamıyorum.

Haberin Devamı

Merhaba Güzin abla, kimseye anlatamadığım bir sıkıntımı sizinle paylaşmak istiyorum.
Ben 21 yaşındayım. Yurtdışında doğdum ve büyüdüm. İki sene önce çalışmaya başladım.
Patronum 42 yaşındaydı. Bana destek verdi, sorunlarımı dinledi, işyerinde ilerlemem ve kendimi geliştirmem için elinden geleni yaptı. Ama bir sene boyunca “Abi” dediğim o kişiye olan hislerim zamanla değişti. Hayatımda ilk defa birini bu kadar sevdim.
Güzel bir kadın olmama rağmen benimle birlikte olmak isteyen bütün gençleri reddediyordum, çünkü gözüme çocuksu görünüyorlar.
O ise bambaşka, gerçekten her şeyiyle beni tamamlıyor.
Bu arada patronum evli...
Boşanmayı düşünüyor ama benden zaman istiyor.
Bu duruma dayanamıyorum.
Onu eşinden kıskandığım için tatsızlıklar çıkarıyorum.
Bütün gün benimle olup akşam karısının yanına gitmesi gücüme gidiyor abla.
Hayatımda yapmam dediğim şeyleri yaptım, evli bir adamla çıktım. Ama ne yapayım, çok seviyorum.
Elimden bir şey gelmiyor, kalbime söz geçiremiyorum.
Sonunda dayanamadım, “Beni arama sorma” deyip işyerinden çıktım ama ne fayda, hâlâ çok özlüyorum.
Bu durumu ne anneme ne de babama anlatabilirim.
Arkadaşlarım ne der, beni nasıl görürler? Korkuyorum.
Hâlâ bana yazıyor ve beni unutamadığını söylüyor.
Ben onu çoktan unuttuğumu söylüyorum ama doğru değil tabii. Ne yapmam gerekiyor abla, bana bir yol göster. Çok mutsuzum ama kimse bilmiyor.
RUMUZ: DOĞRU SÖZ

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili kızım, baban yaşında ve evli bir adama bağlanmanın ne kadar yanlış olduğunu sonunda anlamışsın. Cesur bir adım atıp oradan ayrılmış, onu görmemeye karar vermişsin. Bunun için seni kutlarım.
Sonuçta 21 yaşındasın, hayatının başındasın.
O adam senin bu gençliğinden ve güzelliğinden yararlanmaktan elbette geri kalmayacak. Evli erkeklerin klişesidir. Evlilikleri iyi gitmiyordur, boşanma safhasındadırlar, ancak eşleri zorluk çıkarıyordur, biraz sabretmek gerekiyordur vs...
Oysa emin ol, akşamları eve gittiklerinde gayet mutlu, ilgili bir eş olup çıkarlar.
Cinsel hayatları da eskisi gibi sürüyordur, hiçbir değişiklik yoktur hayatlarında.
Sana kendini bambaşka tanıtmış, seni elde etmek için her numarayı denemiş bu adam, elbette bir gün “İşte buraya kadar, ne yapalım, ben sana evli olduğumu söylemiştim” deyip çekip gidecektir inan bana... İyi ki işler o raddeye gelmemiş.
Sen çok yürekli bir adım atmışsın. Şimdi bütün mesele onun çağrılarına cevap vermemen, mesajlarını okumadan silmen.
Bunu yapabilirsen çok yakında onu unutursun.
Unutmak için de onun aslında sana davranışlarında samimi olmadığını düşünmen yeterli. Şimdi seni kaybettiği için çok pişman olabilir, doğrudur. Kim senin gibi bir genç kızın sevgisinden, yakınlığından, ona verdiği heyecandan mutlu olmaz ki? Ama evdeki eşin yeri ayrıdır, sakın bunu unutma.

Haberin Devamı

Sevgilim uyuşturucu bağımlısı

Merhaba abla, ben 22 yaşındayım, sevdiğim adam 29... İki yıldır devam eden bir ilişkimiz var.
Birbirimizi çok seviyoruz. Ama ne yazık ki o bir uyuşturucu bağımlısı. Tanıştığımız dönemde bana bir zamanlar uyuşturucu kullandığını, iki üç sene önce bıraktığını söylemişti. İlk iki ay kullanmaya devam ettiğinden haberim yoktu. Öğrendiğimde çok üzüldüm, onu terk etmeyi düşündüm ama yapamadım.
Ona yardım etmem gerekiyordu.
Kısa zaman sonra ailesiyle de tanıştım, beni çok sevdiler.
Onlarla birlikte bırakması için elimizden gelen her şeyi yapıyorduk. Ama her seferinde “Bıraktım” deyip bizi yanıltıyordu.
Ailesi umudunu kaybetti ama ben vazgeçmedim. Sonunda birlikte bir tedavi merkezine gittik.
İlaç tedavisine başladı, ona rağmen yine kullandı. Bu durum ne kadar sürer, bununla hayatımın sonuna kadar yaşayabilir miyim ben? Ailem durumu biliyor ve “Kesinlikle istemiyoruz” diyorlar.
Önerilerinize çok ihtiyacım var.
RUMUZ: MÜCADELE

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili kızım, bir hayat kurtarmak için giriştiğin bu mücadele gerçekten takdir edilesi... Sevgili kızım, bir hayat kurtarmak için giriştiğin bu mücadele gerçekten takdir edilesi... Ama bu arada kendini ve aileni perişan ettiğinin farkında mısın? Uyuşturucu bağımlılığı gerçekten çok vahim bir durumdur. Yalnızca kişinin kendini değil, en yakınlarını da etkiler. Anlattığın kişi her ne kadar kurtulmak için mücadele veriyorsa da, dönüp dönüp o illete tekrar yenik düşüyor. Peki bu arada senin durumun ne olacak? Bu gencin kurtulması için resmi ve ciddi bir tedavi merkezinde aylarca kalması gerekebilir. Bunu mutlaka yapması şart hatta... Bu arada sen de her türlü olasılığı düşünmek zorundasın güzel kızım.Umarım her şey umduğumuzdan çok daha iyi gelişir, sevginin gücüyle bu belayı atlatabilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları