Özcan Bizati'yi neler bekliyor?

“Taraftar desteğiyle ön plana çıkan takımlarda baskılı ve yüksek tempolu oyun olmazsa olmazlardan biridir. Ancak bunun için yüksek bir kondisyon şart. Ne yazık ki Bursaspor’da bu yok. Bir sonraki haftanın BAY geçilecek ve Milli araya girilecek olması birlikte yeşil beyazlılar için bir fırsat niteliği taşıyor.”

Haberin Devamı

Bursaspor, uzun süreçten beridir durgun sulara yelken açamadı.
Bir takım etkenler sebebiyle kulüp, istikrarlı bir şekilde kaos iklimine çekilirken; bu durumların sahaya da tesir ettiğine şahitlik ettik.
Öyle ki; yakın geçmişteki seçimler ve yönetim, camianın bu noktada en büyük umudu oldu fakat ligin başlangıcından bu yana oluşan talihsizlikler, tabelanın durumu ciddi endişeler de oluşturdu.
Şu an gelinen noktada Bursaspor, yalnızca topladığı 5 puan ile küme düşme hattında yer alıyor.

FUTBOL CAMİASINDA SAYGI İLE ANILAN BİR İSİM
LİDERİN 11 PUAN GERESİNDE BULUNUYOR

Bir sonraki haftanın da BAY geçileceğini düşünecek olursak, şu an liderin 11 puan gerisindeki takım, daha yüksek puanlarda geriye düşebilir ki, bu durumun psikolojik etkileri de muhakkak takıma yansıyacaktır.
İşte böyle bir ortamda yeni bir teknik direktör değişikliği ile Özcan Bizati göreve getirildi.
Özcan hoca, özellikle oyun aklı ve futbol felsefesinin yanı sıra çalıştığı takımlarda rüştünü ispat etmesiyle de futbol camiasında saygı ile anılan bir isim.
Peki Bursaspor, yeni teknik direktöründen neler bekliyor?

Haberin Devamı

TAKIM, ÇOK İYİ BİR HAZIRLIK DÖNEMİ GEÇİREMEDİ!
BASKILI VE YÜKSEK TEMPOLU OYUN OLMAZSA OLMAZ

Öncelikle, taraftar desteğiyle ön plana çıkan takımlarda baskılı ve yüksek tempolu oyun olmazsa olmazlardan biridir.
Zira; bilhassa iç saha maçlarında bu yüksek tempo, tribünleri harekete geçirebileceği gibi rakibi de gerek saha içerisinde taktiksel düzeyde, gerekse tribünlerden psikolojik seviyede etkisini altına alır.
Bursaspor’un, başarılı yıllarında en bariz özelliklerinden biri de buydu.
Elbette bunun için yüksek bir kondisyon şart.
Ligin ilk haftalarında ne yazık ki, Bursaspor’un sezon öncesinde çok iyi bir hazırlık dönemi geçiremediğini ve oyuncuların pek çoğunda bir takım fiziksel düşüşleri gördük.

MALZEME İYİ, İŞ AŞÇININ ELİNE KALIYOR
BAY GEÇİLECEK OLMASI BÜYÜK FIRSAT OLACAK

Bir sonraki haftanın BAY geçecek olması, ilk etapta antrenman programı ve oyuncuların fiziksel gücü ile olan çalışmaların yapılması için bir fırsat niteliği taşıyor.
Zaten baktığımızda MKE Ankaragücü maçının ardından Bursaspor, iki haftadan fazla bir sürenin ardından Boluspor mücadelesine çıkacak.
Belki MKE Ankaragücü karşılaşmasında hocanın dokunuşlarını görmek mümkün olabilir, ancak asıl fikri Boluspor karşısında edineceğiz.
Yüksek tempo ve kondisyon bu denli etkileşimdeyken; kadro kalitesi de herkesin malumu.
Bursaspor şu an ligin en yüksek değerdeki kadrosuna sahip ve kaliteli yabancılarının yanı sıra genç potansiyelli isimleri de bulunuyor.
Malzemelerin pek çoğu iyi olunca, iş aşçının iyi bir harman yaratarak oluşturacağı yemeğe kalıyor.
Özcan Bizati’nin bu sebeple takımda oluşturacağı ilk etkilerden biri de özgüven aşılaması ve oyuncularının saha içi karakterlerine uygun bir oyun planı belirlemesi olacaktır.

Yazarın Tüm Yazıları