Ah o kaçan puanlar

“Takımın ortaya koyduğu direnç ve mücadele, doğru hamleler gerçekleştiğinde potansiyeli ortaya çıkardı. Önümüzdeki sezon, takviyeler ile birlikte takımdaşlığın korunarak şampiyonluğa inançlı bir kimliğin ortaya konulması gerekiyor.”

Haberin Devamı

BURSASPOR, sezonun ikinci yarısı itibarıyla büyük bir dönüşüm içerisinde.
Esasında tüm parametreler, yavaşça işleyen çarkın bir göstergesi.
Kısaca özetleyecek olursak; karmaşık bir süreçten geçerek sezona eksiklerle başlayan takımın zorunlu olarak yöneldiği gençlerin giderek deneyim kazanması, ilk yarıda olmayan teknik heyet dokunuşlarının oyun üzerindeki etkisi, oyuncuların birlikte oynayarak birbirlerinin oyun felsefelerini anlamaları, sorumluluk ve omuzlardaki yükün getirdiği baskıyla başa çıkabilir konuma psikolojik gelmek, Bursaspor’u ilk yarıdaki kâbustan uyandırdı.
Bunlar zaten hepimizin malumu...

PLAY-OFF HATTININ YALNIZCA 6 PUAN GERİSİNDE

Sürece baktığımızda birbirini etkileyen yanlışlar ve akabinde devam eden doğrular bütününü görüyoruz fakat içten içe geçmiş maçlara da hayıflanmaktan kendimizi alıkoyamıyoruz.
Bakınız; sezonun ilk yarısını sadece 18 puan ile tamamlayan Bursaspor, ikinci yarıda oynadığı 14 müsabakada 27 puanı hanesine yazdırdı ve ligin son 3 haftasına 45 puanda giriyor.
Dahası, düşme adaylarının başında olan takım bugün play-off hattının yalnızca 6 puan uzaklığında.
Elbette içine girdiğimiz şu dilimde takımın üst sıralara dahil olması imkansıza yakın ancak matematiksel olarak imkansız değil.
Zaten her bir yeşil beyazlı taraftara ‘ah’ ettiren vaziyet o geçmiş müsabakalar.

Haberin Devamı

SON 12 MAÇTA SADECE ANKARA’YA KAYBETTİ

Ligdeki son yenilgiden başlayalım, içerideki Ankaraspor maçı. Söz konusu müsabakada 84. dakikada gelen golle Bursaspor sahadan mağlubiyetle ayrıldı.
Temsilcimizin ligdeki son 12 maçındaki tek yenilgisi.
Akabinde Tarsus İdman Yurdu deplasmanından bir puanla dönüldü ki, o müsabaka da zaten önceki teknik heyet ile ipleri tamamen koparan, bardağı taşıran son damla oldu.
İçeride Menemenspor’a karşı 1-1 kalınan mücadelede puan her ne kadar son anlara doğru gelse de, oyun açısından tamamen sahaya hâkim ve rakibinden üstün olduğunu her alana yansıtabilen bir takım vardı sahada ki, o maçta da cesur ve agresif oyuna geçişte çok geç kalındı.
Isparta deplasmanında da son dakikalarda yenilen gol, Bursaspor’un galibiyetle dönecekken bir puana razı olmasına yol açtı.

Haberin Devamı

İKİNCİ YARIDA 29 KEZ RAKİP KALELERİ SARSTI

Ligin ilk yarısında ilk 9 dış saha maçından sadece bir galibiyet çıkarıp, 7 yenilgi ile sahadan ayrılan Bursaspor, ligde son 7 deplasman maçını kaybetmedi.
İlk yarıda 18 maçta 17 kez gol kaydedebilen Timsah, ikinci yarıda 29 kez rakip fileleri havalandırdı.
Bursaspor’un şu anda da devam eden 8 maçlık namağlup serisinde de 20 gol sevinci yaşadığını belirtmek demek.
Siyah ile beyaz gibi tamamen birbirine zıt bir görüntü var karşımızda.
Tabii bu fotoğrafa bakıp iç çekerken aynı zamanda umutlanmamak da mümkün değil.

ENGELLERE RAĞMEN GURUR VEREN DİRENİŞ

Kalan süreçte yerini koruyabilecek güçteki Bursaspor, özellikle son zamanlarda da cezalar ile birlikte yaşadıklarına rağmen, karşılaştığı engellere karşın dirençli ve gurur veren bir direniş sergiledi.
Bu da takımın, yönetime mesajı oldu.
Bundan sonraki süreçte gelecek sezonun planlamalarının daha erkenden, hatta hemen bugünden yapılarak mevcut takım içerisinde sağlanan bütünlüğe katkıyı sağlayacak, artıracak ve takımı şampiyonluğa inançlı hale getirebilecek dokunuşlar gerekli.
Yine belki aynı konu etrafında dolaşacağız ama bu takıma transfer gerekli.
Şayet Bursaspor, doğru takviyeler ve akılcı teknik yönlendirmeler ile birlikte bu takımdaşlığını korur ve önümüzdeki sezona da yansıtabilirse, şampiyonluk hayal bile değil.
Kentin de, camianın da, takımın da bunu gerçekleştirebilecek umudu ve gücü var.

Yazarın Tüm Yazıları