Haftanın kültür sanat ajandası

Konser, sergi, tiyatro, sinema, festival...Güncel kültür sanat etkinliklerine dair haberler... Yeni haftanın kültür sanat ajandası...

Haberin Devamı

EKİN SU KOÇ’UN KİŞİSEL SERGİSİ “VENÜS'ÜN YENİDEN DOĞUŞU” ANNA LAUDEL’DE

Ekin Su Koç’un Berlin’de hazırlıklarına başlayıp, Ayvalık’ta üretimini tamamladığı eserlerinin yer aldığı, beden algısı, cinsiyet önyargıları ve kadın olma hali temaları etrafında şekillenen,“Venüs’ün Yeniden Doğuşu” sergisi Anna Laudel Istanbul'da açıldı. Koç’un tuval üzerine boya, epoksi ve kağıt üzeri kolaj gibi farklı teknikleri içeren üretimlerinden oluşan sergide yer alan eserler, yaşa ve ten rengine dayalı sınırlamaları reddederek, bedenin doğal güzelliğini ve çeşitliliğini kutlarken, aynı zamanda kadınlık, dişi yaratıcılık ve patriyarkanın zayıflaması gibi günümüzün öne çıkan temalarını ele alıyor. Sergiyi 31 Aralık’a kadar görebilirsiniz.

Haftanın kültür sanat ajandası

Haberin Devamı

ÇOCUKLAR KLASİK MÜZİĞİN EĞLENCELİ DÜNYASIYLA TANIŞIYOR

ENKA Sanat, çocuklara yönelik düzenlediği gelenekselleşen “Neşeli Pazarlar” serisi kapsamında viyola sanatçısı Efdal Altun’un yöneteceği “Klasik Müziğin Eğlenceli Dünyası” adlı etkinliği sahnesinde misafir edecek. 26 Kasım’da gerçekleşecek olan etkinlik 6-12 yaş arası çocuklar için ücretsiz olacak. Etkinlikte çocuklara klasik müziğin farklı ve eğlenceli yanlarını tanıtılacak, çeşitli efektler, diyaloglar, taklitler ve mizansenlerle müziğin ve enstrümanların dünyasında keyifli bir serüven sunulacak.

Haftanın kültür sanat ajandası

HAFTANIN YENİ ŞARKILARI / ALBÜMLERİ

Şort’un ikinci albümü yayınlandı

Türkiye'nin müzik sahnesinin umut vadeden alternatif rock grubu Şort’un 10 şarkıdan oluşan yeni albümü “Aydan Çıkmazı” müzikseverlerle buluştu. İlker Aydın'ın güçlü vokali, Kürşat Köyceğiz'in dinamik bateri performansı, Çağrı Kalaycı'nın etkileyici bas gitar tınıları ve Tolga Tepecik'in renkli elektro gitarıyla birleşen grup, müziğindeki çeşitliliği dinleyicilere eşsiz bir deneyimle sunuyor. Grubun ikinci albümü olan “Aydan Çıkmazı” tün dijital platformlarda yerini aldı.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

Buray’ın yeni albümü ‘'Al Senin Olsun Dünya'' çıktı

Buray’ın 14 şarkıdan oluşan 5. stüdyo albümü “Al Senin Olsun Dünya” tüm müzik platformlarında yerini aldı. Liste başı şarkılarıyla dikkat çeken Buray, GOMMA & WASP Ent. ortak yapımıyla yayınlanan albümünden özel video içerikleri her gün Youtube ve başlıca sosyal medya platformlarından paylaşacak.

Haftanın kültür sanat ajandası

Pagos’tan yeni tekli “Hevesini Kaçırdım”

Son dönemin sevilen gruplarından Pagos, yeni teklisi ‘Hevesini Kaçırdım’ı müzikseverlerle buluşturdu. Rock ve elektronik müzik severlerin keyif alabileceği, bol gitarlı, davullu ve synthli şarkılar yapan grup, yeni teklisi ‘Hevesini Kaçırdım’ ile gerçek olaylar ve duyguları anlatıyor. İsmini İzmir Kadifekale’nin eski adı Pagos’tan alan grup “Yeni teklimizi hem sadık kitlemizin hem de geniş kitlelerin severek dinleyeceğine inanıyoruz” diyor.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

YUNT’UN İLK SERGİSİ “ŞEHİR NEREDE?” AÇILDI

Kâr amacı gütmeyen sanat ve etkileşim alanı YUNT, Emre Zeytinoğlu küratörlüğündeki ilk sergisi “Şehir Nerede?” ile kapılarını açtı. Sergi, 4 Şubat’a kadar ziyaret edilebilecek. Sultanbeyli’de toplumun sanatsal etkinliklerle karşılaşma olanaklarını arttırmayı amaçlayarak açılan YUNT, sergi ve etkinliklerin yanı sıra eğitim programı ve desteklediği yayınlar ile sanatsal üretime katkıda bulunmayı hedefliyor.

Haftanın kültür sanat ajandası

CEM EROGLU’NDAN YENİ STAND-UP GÖSTERİSİ Bİ Şİ Dİ CEM

Cem Eroglu’nun “Her daim girişlere takılıp kalan bir haytanın hayatı… İlk lafa giremeyenlerin, ilk tanışmayı beceremeyenlerin, içi dolu olup kendini ifade edemeyenlerin elini kolunu nereye koyacağını bilemeyenlerin saftirik mevzuları” diye tarif ettiği yeni stand up gösterisi “Bi Şi Di Cem”, 23 Kasım tarihinde Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi Müşfik Kenter Sahnesi’nde seyircisi ile buluşacak. İzleyenleri kahkahaya boğacak gösterinin biletleri Biletinial’da satışta.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

TÜRK ÇAĞDAŞ SANATININ 100 YILI

Cumhuriyetin 100. Yılına özel sergilerden “100 Yıl Perspektifinde Sanat: Türkiye’de Modern ve Çağdaşın Serüveni” sergisi, aynı anda iki farklı mekanda açıldı. Taksim Sanat ve Piramid Sanat’ta, İBB Kültür AŞ ve Piramid Sanat’ın iş birliğiyle açılan sergi de ülkemizin 100 yıllık sanat yolculuğu anlatılıyor. Birbirinden değerli eserlerin yer aldığı serginin küratörlüğünü ise ressam Bedri Baykam üstleniyor. Sergiyi 14 Ocak’a kadar gezebilirsiniz.

Haftanın kültür sanat ajandası

 

Yazarın Tüm Yazıları