Haftanın kültür sanat ajandası

Konser, sergi, tiyatro, sinema, festival...Güncel kültür sanat etkinliklerine dair haberler... Yeni haftanın kültür sanat ajandası...

Haberin Devamı

ÖDÜLLÜ FİLMLERLE SİNEMA ŞENLİĞİ: FİLMEKİMİ’NE GERİ SAYIM BAŞLADI!

İstanbul’da 13-22 Ekim tarihlerinde, İzmir’de ise 20-22 Ekim tarihlerinde Paribu sponsorluğunda gerçekleşecek Filmekimi’ne sayılı günler kaldı. Seçkinin filmleri İstanbul’da Atlas 1948 Sineması, Şişli'de City's Nişantaşı – CINEWAM Premium ve Kadıköy’de Kadıköy Sineması ve Sinematek/Sinema Evi'nde, İzmir’de ise Paribu Cineverse Konak Pier İzmir’de izlenebilecek. İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 22’nci kez düzenlenecek Filmekimi’nde Cannes’dan Venedik’e Locarno’dan Toronto’ya uluslararası festivallerde dünya prömiyerini yapan ödüllü filmler yer alıyor. Festival biletleri, 4 Ekim 10.30’da başlayacak Lale Kart üyeleri için indirimli ön satışların ardından 7 Ekim 10.30’da passo.com.tr, Passo mobil uygulamasından ve Passo perakende noktalarından genel satışa açılacak.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

Filmekimi’nde ne izlesek?

Venedik’ten Altın Aslan’la dönen Yorgos Lanthimos’un  son filmi Poor Things, Cannes’da Altın Palmiye kazanan Justine Triet imzalı Anatomy of a Fall,  Aki Kaurismäki’nin son şaheseri Fallen Leaves, Jonathan Glazer’ın 10 yılın ardından sinemaya döndüğü ve Cannes’da Büyük Ödül’ü kazanan The Zone of Interest, Arjantin sinemasının dikkat çeken yeni yönetmeni Rodrigo Moreno’nun son filmi Los Delincuentes, ustaların ustası Hayao Miyazaki’nin on yıl aradan sonra çektiği, Toronto’nun açılışında gösterilen Çocuk ve Balıkçıl, Andrew Haigh’in  başrollerinde Paul Mescal ile Andrew Scott’ın yer aldığı merakla beklenen filmi All of Us Strangers, Todd Haynes’in Julianne Moore ve Natalie Portman gibi yıldız isimlerin başrolde olduğu yeni filmi May December, Sofia Coppola’nın Priscilla Presley ile Elvis’i konu aldığı filmi Priscilla, 2023 Cannes Film Festivali’nde Tràn Anh Hùng’a En İyi Yönetmen Ödülü’nü kazandıran The Taste of Things, En İyi Senaryo Ödülü’nün sahibi, Hirokazu Kore-eda imzalı Canavar, Almanya’nın bu yılki Oscar adayı olan İlker Çatak imzalı Öğretmenler Odası ve Cannes’da Altın Göz En İyi Belgesel Ödülü’nün sahibi olan Dört Kız Kardeş listenize mutlaka yazmanız gereken filmler. Zeki Demirkubuz’un yeni filmi Hayat’ın İstanbul prömiyeri de Filmekimi’nde yapılacak.Haftanın kültür sanat ajandasıHirokazu Kore-eda / Canavar

Haberin Devamı

İSTANBUL’UN KENDİNE HAS SEMTİ KADIKÖY’DE KENDİNE HAS BİR DENEYİM

Sürpriz karşılaşmaların adresi Semtine Has kapsamında, İstanbul’un kendine has semti Kadıköy’de, 9 gün boyunca semtin farklı mekanlarında, sanatın birçok dalından onlarca insan konserlerden partilere, atölyelerden rehberli turlara Kadıköy’ü disiplinler arası bir yaklaşımla yeniden keşfedecek. 13 - 21 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek ve küratörlüğünü HOOD Base’in yaptığı Semtine Has ile, birçok sanatçı ve binlerce katılımcı Kadıköy’ü yeniden keşfedecek. Aga B, Chromas, Kalben, Ozbi, Ege Çubukçu, Barış Demirel, Kamufle, Burakbey, Yung Ouzo, Bade Nosa, İlke Ozan, Tutkum Boğuşmak Show, Ari Barokas gibi sanatçılarla karşılaşacağınız bu özel etkinliklerle birlikte özel tadım atölyeleri, sanatçı atölyeleri ve müzik stüdyoları turu, Kadıköy sokak sanatı turu ve söyleşiler de Semtine Has’ta. Katılım detayları ve rezervasyon için @kendinehasonline sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

AŞIK SHAKESPEARE ZORLU PSM’DE

İngiliz tiyatro oyun yazarı ve senarist Tom Stoppard, Amerikalı senarist, roman ve oyun yazarı Marc Norman tarafından yazılan ve 71. Akademi Ödülleri’nde, “En İyi Senaryo”, “En İyi Film”, “En İyi Kadın Oyuncu” ve “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” gibi önemli ödülleri kazanan “Aşık Shakespeare”, aynı isimle sahneye uyarlanıyor.

Haftanın kültür sanat ajandası

Başarılı oyuncu Uraz Kaygılaroğlu’nu ilk kez tiyatro sahnesinde ve William Shakespeare’i canlandırırken seyredeceğimiz, 23. Afife Tiyatro Ödülleri’nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünün sahibi Nezaket Erden’in Viola karakterine hayat vereceği Aşık Shakespeare’de Şebnem Sönmez, Merve Polat, Kerem Arslanoğlu, Ceren Taşçı ve Ekrem Can Arslandağ gibi başarılı oyuncular yer alıyor. Oyunun özgün atmosferini yansıtmak üzere bestelenen şarkılar, müzisyen Gülinler ve oyun için bir araya gelen özel müzik grubu tarafından sahnede canlı olarak seslendirilecek. Oyun 4 Ekim’de 20.30’da Turkcell Sahnesi’nde, biletler passo.com.tr’de.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandasıGlenn Hughes

GLENN HUGHES İSTANBUL’DA

Rock and Roll Hall of Fame üyesi ve  Deep Purple'ın eski basçısı ve solisti Glenn Hughes, “Glenn Hughes performs Deep Purple Classics Live” projesiyle Deep Purple efsanesini günümüze taşıyor. Usta sanatçı, 7 Ekim Cumartesi gecesi İstanbul'da Maximum Uniq Açıkhava'da konser vermek üzere Epifoni organizasyonuyla ülkemize geliyor. Bu muhteşem performanstan önce ülkemizin en popüler rock gruplarından Pentagram akustik seti ile sahne alacak. Pentagram'dan önce ise sahneyi ısıtmak üzere ise Dj Nikki Wild setinin başında olacak.Haftanın kültür sanat ajandasıGodot’yu Bekler-Ken / House Of Performance (H.O.P) sahne

GODOT’YU BEKLER-KEN 27 EKİM’DE H.O.P SAHNEDE PRÖMİYER YAPIYOR

Haberin Devamı

HedoneArt, absürt tiyatronun en önemli temsilcisi, Nobel ödüllü Samuel Beckett’in unutulmaz, eseri Godot’yu Beklerken’i uyarlama metin olarak Godot’yu Bekler-Ken adıyla tekrar seyircisiyle buluşturacak. Burak Han Keyif tarafından uyarlanıp yönetilecek metin, yapı sökümcü bir yöntemle sahneye konuyor. Başrollerde ise Devlet Tiyatrosu Sanatçısı ve ödüllü oyuncu Umut Karadağ ile başarılı tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu usta isim Kanbolat Görkem Arslan var. İkili ilk kez aynı sahneyi paylaşıyor. Godot’yu Bekler-ken’in 27 Ekim’de House Of Performance (H.O.P) sahnesinde, biletleri Biletix, Biletinial ve tiyatrolar.com’da satışta.

Haftanın kültür sanat ajandası

İMALAT-HANE’DE YENİ SERGİ

Küratörlüğünü Duygu Demir’in üstlendiği grup sergisi “10: Soyutlamalar, İmalar, Mütalaalar”, 2 Aralık’a kadar İMALAT-HANE’de görülebilir. Son on yılda üretilmiş işlerden bir seçki sunan sergide Ahmet Doğu İpek, biriken, Burak Kabadayı, Cevdet Erek, Deniz Aktaş, Hakan Topal, Hale Tenger, Hasan Özgür Top, Huo Rf, İnci Furni ve Özlem Günyol – Mustafa Kunt ikilisi yer alıyorlar. Bursa’nın Nilifer ilçesindeki sergiyi salıdan cumartesiye 11:00 – 19:00 saatleri arasında gezebilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları