Haftanın kültür sanat ajandası

Konser, sergi, tiyatro, sinema, festival...Güncel kültür sanat etkinliklerine dair haberler...

Haberin Devamı

BORUSAN SANAT’TA YENİ SEZON BAŞLIYOR!

Hazırladığı zengin konser programlarıyla Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) ve Borusan Quartet, yeni sezona merhaba diyor. Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılına özel olarak verdiği eser siparişinin yanı sıra, ilk seslendirilişler ve dopdolu bir konser programıyla, yıldız solist ve konuk şefleri müzikseverlerle buluşturuyor. Borusan Sanat, Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı onuruna, Türk bestecilerin çalışmalarını desteklemek ve Türk müzik kütüphanesine katkıda bulunmak misyonuyla üç Türk besteciye eser siparişi verdi. Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ile 12 Ekim’de gerçekleşecek konserde, Fazıl Say’ın 100. yıl için bestelediği 6. Senfonisi seslendirilecek. 9 Mayıs konserinde Zeynep Gedizlioğlu’na sipariş edilen yeni eserinin dünya prömiyeri gerçekleşecek. 23 Ekim’de ise Cem Oslu’ya sipariş edilen yeni eserinin dünya prömiyeri Borusan Quartet ile izleyicilerle buluşacak. 100. yıl kutlamaları çerçevesinde, 2 Kasım’da Borusan Holding’in ev sahipliğinde, BİFO’nun onursal şefi Gürer Aykal yönetimindeki BİFO, Cumhuriyet’in ilk kuşak bestecilerinden Ahmed Adnan Saygun’un Yunus Emre Oratoryosu’nu seslendirilecek.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandasıBİFO açılış konserini dünya prömiyeri ile yapıyor!

Açılış konserini 12 Ekim Perşembe günü saat 20.00’de Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde gerçekleştirecek olan BİFO, dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say’ın Borusan Sanat’ın siparişi üzerine bestelediği 6. Senfonisi “100 Yaşında Bir Çocuk” ile dünya konser salonlarında ilk kez, bu sezonun ilk konserinde, izleyicileriyle buluşacak. Can Okan yönetimindeki bu özel konserde Fazıl Say, Mozart’ın 21. Piyano Konçertosu’nu seslendirecek.

Yeni sezonda BİFO, Gürer Aykal, 2024/2025 sezonundan itibaren sanat yönetmenliği görevine atanacağı yeni açıklanan Carlo Tenan, Can Okan, James Judd, George Pehlivanian, Finnegan Downie Dear, Gergely Madaras, Francisco Valero-Terribas, Nisan Ak ve Masis Aram Gözbek gibi şeflerin yönetiminde, Fazıl Say, Güher & Süher Pekinel, Can Çakmur, Dorukhan Doruk, Eda Seviniş, Korkmaz Can Sağlam, Maximilian Cem Haberstock, Naz İrem Türkmen, Veriko Tchumburidze, Emir İlgen, Magma Filarmoni Korosu ile aynı sahneyi paylaşacak.

Haberin Devamı

BORUSAN CONTEMPORARY SERGİLERİ SİZİ BEKLİYOR

Borusan Contemporary, kültür sanat sezonunu iki yeni sergi ile karşılıyor. Güncel sanatın önemli isimlerinden Mat Collishaw’u, Alice Sharp küratörlüğündeki geçici sergi programı kapsamında Aritmi ile ağırlayan Borusan Contemporary’nin koleksiyon seçkisi ise Dijital Mitolojiler başlığı altında Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan 61 yapıtı izleyiciyle buluşturuyor. Sergiler, 16 Eylül 2023 - 18 Ağustos 2024 tarihleri arasında Perili Köşk’te ziyaret edilebilecek.Haftanın kültür sanat ajandasıSergi: Aritmi / Eser: Çınlayan Sirenler

MEŞHER’DEN YENİ SERGİ

Meşher, Göz Alabildiğine İstanbul sergisiyle panoramik ve geniş açılı İstanbul temsillerinden oluşan çok özel bir seçkiyi sanatseverlerle buluşturuyor. 15. yüzyıldan 20. yüzyılın ilk çeyreğine kadar uzanarak 500 yıllık bir zaman dilimini kapsayan sergide tablolardan gravürlere, nadir kitaplardan albümlere, panoramik fotoğraflardan Yadigâr-ı İstanbul objelerine 100’ün üzerinde eser yer alıyor. Kimileri en erken tarihli baskı, günümüze ulaşmış tek nüsha veya döneminin öncü örnekleri olan bu eserlerin bir kısmı ilk defa İstanbul’da sergileniyor. Şeyda Çetin ve Ebru Esra Satıcı küratörlüğünde düzenlenen sergiyi 20 Eylül 2023 – 26 Mayıs 2024 tarihleri arasında görebilirsiniz.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

GIPSY KİNGS BY ANDREE REYES ZORLU PSM’DE

Latin müziğinin en çok sevilen grubu, Grammy Ödüllü Gipsy Kings, André Reyes öncülüğünde 19 Eylül akşamı Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde. Gipsy Kings’in kurucu üyesi André Reyes’ın yönetiminde ailenin diğer müzisyen üyelerinin de birlikte sahneye çıkacağı efsanevi grup Latin ezgileriyle unutulmaz bir gece yaşatacak.

BLIND FEST’TE OSCAR AND THE WOLF HEYECANI

Indie pop'un fenomen gruplarından Oscar and the Wolf, Blind fest için 23 Eylül’de KüçükÇiftlik Park'ta bu kez eğlenceyi açık havaya taşıyor. Indie rock ve dream pop’un yerli sahnedeki sevilen ekiplerinden The Away Days, Türkçe alternatif/R&B sahnesinin yeni sesi Kardelen, Fulya ve Firuze Görmüşoğlu kardeşlerden kurulu The Sisters'ın açılışı yapacağı tek günlük festivalin biletleri satışta!

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

ZUHAL OLCAY’LA “ORMANDA JAZZ”

YBY Woods "Ormanda Jazz" konserleri 20 Eylül Çarşamba akşamı Zuhal Olcay ile devam ediyor. Türkiye'nin en değerli vokallerinden Zuhal Olcay’ın sevilen şarkılarını açık havada seslendireceği konserin biletlerine Biletinial’dan ulaşabilirsiniz.

PERA MÜZESİ SONBAHARI İKİ YENİ SERGİYLE KARŞILIYOR

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, 2023 sonbaharını iki yeni sergiyle karşılıyor. Müzenin Kütahya Çini ve Seramikleri Koleksiyonu’nu oluşturan Suna Kıraç’ın anısına düzenlenen Gelecek Hatıraları sergisi hafıza ile gelecek tahayyülleri arasındaki bağları araştırırken; İstanbul’un temsil tarihini yeni perspektiflerle değerlendirmeyi amaçlayan Tam Yerinden başlıklı sergi ise Barker, Gudenus, Schranz, Melling, Dunn, Robertson gibi İstanbul’a panoramik bakan sanatçıların eserleriyle gündelik nesnelerin bir araya getirilmesiyle oluşturulmuş bir seçkiyi sanatseverlerin ilgisine sunuyor. Sergileri 26 Ekim 2023 – 25 Şubat 2024 tarihleri arasında ziyaret edilebilirsiniz.Haftanın kültür sanat ajandasıSergi: Tam Yerinden / Eser: Joseph Warnia-Zarzecki, Dolmabahçe Sırtlarında Kahve, 19. yüzyıl sonu, 68 x 98 cm, Suna ve İnan Kıraç Vakfı Oryantalist Resim Koleksiyonu

 

 

Yazarın Tüm Yazıları