81 yaşındaki mayolu pozuyla tarihe geçti!

Moda ve gösteri dünyası değişen zamana ayak uydurarak kendi koyduğu kuralları yıkmaya devam ediyor. Bir zamanlara sadece çok genç ve mümkünse çok çok zayıf isimleri dergi kapaklarına koyan sektör artık çağın gerektirdiği değişime ayak uyduruyor.

Haberin Devamı

Uzun yıllardır moda dünyasına yön veren dergilerden biri olan Sports Illustrated, kapağında yer alan nice modeli, oyuncuyu ve gösteri dünyasından sayısız ismi ünlendiren ve sektörde öne çıkmalarına yardımcı olan bir dergi. Hele derginin her yıl özel olarak çıkardığı Sports Illustrated Swimsuit yani özel mayo / bikini sayıları, bugün tanıdığımız birçok ünlü modelin kariyerinin başlangıç noktası oldu.

Dergi, yıllar içinde, değişen moda akımlarına ve güzellik algılarına göre şekillenmeyi de sürdürdü. Bir zamanlar sadece gençlik ve güzellik sembolü, sektörde kabul edilen ölçülerde hatta gereğinden fazla zayıf insanları kapağına taşıyan dergi, artık yaş ve vücut ölçüleri göz önünde bulundurulduğunda kendini farklı bir noktaya taşıdı. 81 yaşındaki mayolu pozuyla tarihe geçtiYaş olarak ileride modellere, her farklı kökenden isimlere ve büyük beden ünlülere kapağında yer vermeye başlayan dergi, 2023 mayo / bikini sayısı için tarihe geçen bir adım attı.

Haberin Devamı

ABD’nin en ünlü ekran yüzlerinden biri olan, yemek programları sunucusu, iş kadını ve yaşam gurusu olarak tanınan Martha Stewart, 81 yaşında derginin mayo sayısına kapak oldu ve bunu yapan en yaşlı insan olarak tarihe geçti. Kendini yoktan var eden bir isim olarak tanınan ve çocuk denecek yaştan beri çalışan Martha Stewart, üniversite eğitimi devam ederken hayatını kazanmak için reklamlarda oynamış ve ünlü markalara modellik de yapmıştı.81 yaşındaki mayolu pozuyla tarihe geçti70 yıldır hiç durmadan çalışan ve ABD’nin ilk kadın milyarderi olmayı başaran Martha Stewart, başarılı bir ekran yüzü olduktan sonra ismini bir marka haline getirdi ve yaptığı akıllı yatırımlarla adeta büyük bir imparatorluk kurdu. 2001 yılında hisse senetleriyle ilgili yolsuzluk suçlamasıyla 5 ay hapis cezası alması büyük ses getirmişti. Ancak o, hiçbir yılgınlık göstermeden çalışmaya ve üretmeye devam etti ve hâlâ ülkenin en ünlü birkaç ekran yüzünden biri olmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Akranlarına kıyasla sosyal medya iletişimi konusunda da oldukça maharetli olan Stewart, bu platformları kendi markasının pazarlaması konusunda kullanmakla kalmıyor, paylaştığı fotoğraflarla ilerleyen yaşına rağmen nasıl genç ve dinamik kaldığını da kanıtlıyor. Yıldız ismin güzellik ve gençlik sırları çok merak ediliyor ve o da katıldığı her programda ve verdiği söyleşilerde kadınlara bu konudaki sırlarını aktarıyor.81 yaşındaki mayolu pozuyla tarihe geçtiSports Illustrated Swimsuit sayısı için 36 yaşındaki Megan Fox, 30 yaşındaki Kim Petras ve 26 yaşındaki Brooks Nader gibi fizikleriyle hayranlarının aklını başından alan isimlerle birlikte kamera karşısına geçen Stewart, tüm bu isimlerin yerine derginin kapağında yer alarak ismini tarihe yazdırmayı başardı. Ünlü isim derginin kapağında yer alan en yaşlı isim olarak 81 yaşında bir başka rekorun sahibi oldu.

Haberin Devamı

Kendisinin de “tarihi” olarak nitelendirdiği Sports Illustrated çekimleri için tam 10 farklı mayo giyen ve vücut hatlarını sergileyen Martha Stewart’ın fotoğraf çekimleri Dominik Cumhuriyeti’nde Ruven Afanador tarafından gerçekleştirildi. Bu deneyimiyle ilgili açıklama yapan ünlü isim “Yaş olayını çok fazla kafama taktığımı söyleyemem ama bu çekimlerde yer almak ve derginin kapağına çıkmak elbette çok önemli” dedi.81 yaşındaki mayolu pozuyla tarihe geçtiMartha Stewart “Bu bir meydan okumaydı. Ve ben bu meydan okumayı kabul ettim” diyerek anlattığı çekimler için “Bu bence iyi yaşamanın bir delili. Yaş ve yaşlanma konusunu konuşmak çok sıkıcı. Bence yaşlanmayı değil iyi ve başarılı yaşamayı düşünmek ve konuşmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

“Çekimlere hazırlanmak için kendimi aç bırakmadım ama birkaç ay boyunca ne ekmek ne de makarna yedim” diyen yıldız isim zaten gündelik yaşantısında çok sağlıklı beslendiğinin ve pilates yaparak formda kaldığının altını çizdi. Zaten ismi bir yaşam gurusu olarak anılan Martha Stewart, tüm hayranlarına kendisi gibi bir yaşam tarzı öneriyor ve kendi yaşında nasıl dinç ve zinde kaldığının ipuçlarını veriyor.81 yaşındaki mayolu pozuyla tarihe geçti81 yaşındaki ismin gençlik ve güzellik sırrı ise temizlik, nemlendirme ve güneşten korunma adımlarıyla yapılan basit cilt bakımları ve sağlıklı bir yaşam sürmek. Ancak yine de genetik mirasın bu yaşta bu performansa sahip olabilmenin temel anahtarı olduğunu unutmayan başarılı girişimci, bunun üstüne eldeki imkanlarla en sağlıklı yaşantıyı sürmek gerektiğini de eklemeden geçmiyor.

Yazarın Tüm Yazıları