Önde gidenlerin arkasındayız

Türkiye’nin sanayi duayeni merhum Vehbi Koç’un 1969’da kurduğu Vehbi Koç Vakfı’nın her yıl kültür, eğitim ve sağlık alanında verdiği Vehbi Koç Ödülü, bu yıl Prof. Dr. Zeynep Ahunbay’ın oldu.

Haberin Devamı

Vehbi Koç’un “Önden gidenlerin arkasındayız” sözünü ilke edinen Vehbi Koç Vakfı, 16’ncı Vehbi Koç Ödülü’nü önceki gün İş Sanat Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törenle sahibine verdi.

Önde gidenlerin arkasındayız

Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu, Prof. Dr. Mehmet Özdoğan’ın başkanlığını yaptığı Seçici Kurul’un önerdiği üç aday arasından ödüle kültürel ve tarihi miras alanındaki çalışmalarıyla Prof. Dr. Zeynep Ahunbay’ı layık gördü.
Önde gidenlerin arkasındayız
Prof. Dr. Zeynep Ahunbay, ödülünü  Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç’un elinden aldı.

İş, sanat ve siyaset dünyasının ünlü isimlerini buluşturan törene Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç ev sahipliği yaptı. Koç, ödülü Ahunbay’a takdim ederken “Tarihi ve kültürel mirası koruma ve gelecek nesillere aktarma yolunda cansiperane çalışan isimsiz kahramanlardan birisini ödüllendiriyoruz” diye konuştu.
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) ve Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi (ICOMOS) gibi uluslararası kurumların da görüşlerine
başvurduğu, dünyanın önde gelen koruma uzmanları arasında gösterilen Prof. Dr. Zeynep Ahunbay da yaptığı konuşmada “Kültür mirasını hem insanlara hem de doğaya karşı korumak zorundayız” dedi.

Haberin Devamı

Önde gidenlerin arkasındayız

Sema-Aydın Doğan Hüsamettin Özkan

Önde gidenlerin arkasındayız

Rahmi Koç

 

Yazarın Tüm Yazıları