İstanbul’da bohem hayat

İstanbul, geçtiğimiz hafta sonu sanat etkinliklerine ev sahipliği yaptı. Dünyaca ünlü La Bohemé operası, Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’nde izleyiciyle buluştu.

Haberin Devamı

Aynı adreste bir de müzayede düzenlendi. Etkinlikte Ömer Uluç’un “Bir Ulus’un Tarihi” isimli eseri, 900 bin TL’ye satıldı.

24 Ocak’a kadar Zorlu’da

Hikâyesini Fransız yazar Henri Murger’in yazdığı, bestelerini ise İtalyan besteci Giacomo Puccini’nin yaptığı dünyaca ünlü opera La Bohemé, Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’nde İstanbullu sanatseverlerle buluştu.
Londra’daki Royal Opera House tarafından ilk kez 1974’te sahnelenen operaya iş ve sanat dünyasının ünlü isimleri ilgi gösterdi. Şef Cem Mansur yönetimindeki orkestranın yer aldığı operada, Simge Büyükedes, David Butt Philip, Zheng Zhong Zhou ile Madeleine Pierard başrolü paylaştı. 1830’lu yılların Fransa’sında, sanatçıların Paris’in ara sokaklarındaki bohem hayatını anlatan La Boheme, 24 Ocak’a kadar Zorlu Center PSM’deki Ana Tiyatro’da seyirciyle buluşacak.

Haberin Devamı

Çağdaş ustalar

30. Beyaz Çağdaş ve Modern Sanat Müzayedesi de Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleşti. Aziz Karadeniz’in yönettiği müzayedede yerli ve yabancı 130 sanatçıya ait 236 eser satışa sunuldu. Ömer Uluç’un 200x300 cm ebatlı “Bir Ulusun Tarihi” isimli başyapıtının 900 bin TL’ye satıldığı etkinlikte yaşayan en önemli Amerikan sanatçılarından Robert Indiana’nın 92x92x46cm ebatlı “Hope” isimli heykeli de 750 bin TL’ye alıcı buldu.

Derin bir nefes aldılar

Nefes eğitmeni Nevşah Fidan Karamehmet, iş ve sanat dünyasının ünlü isimleri için “nefes analizi” yaptı.Karamehmet, Kuruçeşme’deki Les Ottomans Otel’de gerçekleşen etkinlikte, aralarında Sitare Akdilek, Pınar Sabancı ve Pınar Altuğ’un da olduğu ünlü isimlere nefes alışkanlıklarını nasıl değiştirmeleri ve kapasitelerini artırmak için ne yapmaları gerektiği konusunda bilgiler verdi.

Maskeli kutlama

Tunç Petrol’ün sahibi Ergül-Tuncay Azpahan çifti, kızları Dilek için sürpriz bir doğum günü kutlaması yaptı. Florya’daki Cakamania Academy’de gerçekleşen kutlamada konuklar, Dilek Azaphan maskeleriyle poz verdi.

Yazarın Tüm Yazıları