‘Belki de virüs enjekte etti’ Özel hastanede hastalara ‘gizli’ ve ‘paralı’ aşı mı yapıldı

Bazen özel hastanelerden öyle hikâyeler geliyor ki... ‘Yok artık’ diyorsunuz. İşte öyle bir hikâyem var size. İstanbul’da otel işleten Emre Eken yılbaşından hemen önce genel kontrol için Türkiye’nin önde gelen özel hastanelerinden birine gitti ve doktor hastane yönetiminden habersiz, ‘evinden’, getirdiği bir aşı yaptı ona. Evet, ‘evinden’ getirdiği... Üstelik aşı ücreti de doktorun kendi hesabına yatırıldı. Doktorun, hastaneden ‘gizli’ ve ‘paralı’ aşı yapması bir yana, Eken hastane yönetiminin yapılan aşının içeriği hakkında kendisine bilgi vermediği iddiasında. ‘Belki de virüs verdiler’ endişesi ile depresyona giren genç adam aşının içeriğini öğrenebilmek için suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

‘DOKTOR ‘EVİNDEN’ GETİRDİĞİ AŞIYI YAPTI’

EMRE Eken’in avukatı Mert Öcel aracılığı ile savcılığa intikal eden olay 27 Aralık 2022’de Maslak’taki Türkiye’nin önde gelen hastanelerinden birinde yaşanıyor. Eken’in genel kontrollerini yaptırmak için gittiği hastanede röntgenler çekiliyor, idrar ve kan testleri yapılıyor: “Evimize yakın. Sıklıkla gittiğim ve iyi hizmet aldığımı düşündüğüm bir hastane burası” diyor Eken. Birkaç saat sonra tüm sonuçlar çıkıyor ve Uzman Doktor Ali Ümit G. tahlilleri değerlendirmek üzere kendisini odasına davet ediyor, zatürre geçirip geçirmediğini soruyor. ‘Evet’ deyince akciğerinde ufak lekelenme olduğunu söyleyen doktor, zatürre aşısı öneriyor.

‘Belki de virüs enjekte etti’ Özel hastanede hastalara ‘gizli’ ve ‘paralı’ aşı mı yapıldı

Haberin Devamı

FORMDA AŞI YAZMIYOR

Devamını Eken kendisi anlatsın: “Hastane ve doktora güvenip hemen aşı olmak istedim. Doktor ‘Bende var’ dedi, ‘Yapayım hemen.’ Odasında zatürre aşısı olduğunu söylediği bir sıvı enjekte etti bana. Hatta ‘Çok acıdı’ dedim, ‘İstersen beni dövebilirsin’ gibi şaşırtıcı bir cevap da verdi. Aşı ücretini kendisinin alacağını söyleyip IBAN numarası tutuşturdu elime. Bin lirayı hemen orada, hesabına gönderdim ve odasından çıktım. Biraz soluklanıp sakinleşince bölümden tarafıma verilen hasta formunu kontrol etmek geldi aklıma. Formada bana yapılan aşının adı ya da kaydı yoktu. Bankoya gittim, doktora para ödediğimi ve odada aşı olduğumu anlattım. Sorumlu bana ‘doktorun aşı yapma yetkisi olmadığını ve aşı odasının ayrı yerde olduğunu’ söyleyerek hemen hastane yönetimini aradı.

‘Belki de virüs enjekte etti’ Özel hastanede hastalara ‘gizli’ ve ‘paralı’ aşı mı yapıldı

BAŞKA ŞIRINGALAR DA VAR

“Başhekim Cengiz B. ile aynı gün iletişime geçtik. Bu tarz bir uygulamanın hukuken ve fiilen mümkün olmadığını, bu sebeple de adı geçen Doktor Ali Ümit G.’nin hastane ile ilişiğinin kesildiği bilgisini verdi. Bana yapılan aşının ne olduğunu sorduğumda ise ‘Kesin bir şey diyemeyiz. Her şey olabilir. Doktorun odasından başka şırıngalar da çıktı. Bunlar adli tıp tarafından incelenecek, araştırılacak’ denildi. Olayın üzerinden 20 gün geçti. İlk başta ‘açık’ davranan hastane yönetimi artık telefonlara çıkmıyor. Hiçbir bilgi vermiyor. Bana ne aşısı yapıldı? Su muydu? Gerçek miydi? Ya da başka bir şey mi? 20 gündür bunalımdayım. Hastane hastane geziyor, bana ne aşısı yapıldığını bulmaya çalışıyorum.”

Haberin Devamı

FİLMLER HASTALARINI BİLEREK ÖLDÜREN DOKTOR HİKÂYELERİ İLE DOLU

KULAĞINIZA ‘ütopik’ gelebilir ama bana yapılan aşı belki bir virüstü. Nereden bileceğim? Sinemalar, dijital platformlar, hastasına bilerek virüs enjekte edip öldürmeye çalışan doktor, hemşire belgeseli, filmleri ile dolu. Eğer basit bir zatürre aşısı ise hastane neden cevap vermiyor? ‘Doktorun ailesinin elinde kalan bir aşı imiş’ deniliyor ama hastane rapor vermiyor, sorumluluk da kabul etmiyor. Net cevaplar alamadıkça daha da işkilleniyorum. Ne uyku kaldı ne huzur. Bana yapılan ve aşı olduğu iddia edilen sıvının ne olduğunu anlamak için başka hastanelere de gittim. Doktorların söylediği şu: ‘Sıvının ne olduğunu anlamak zor ama eğer virüs ise kuluçka süresi olur. En az 6 ay kontrol altında kalmak zorundasın.’ Bu psikolojim için çok ağır.”

Haberin Devamı

‘Belki de virüs enjekte etti’ Özel hastanede hastalara ‘gizli’ ve ‘paralı’ aşı mı yapıldı

ANNE VE BABAM İÇİN ALMIŞTIM ELİMDE KALDI, BEN DE YAPTIM

İDDİALARA konu olan Uzman Doktor Ali Ümit G.’yi aradım. Öncelikle hastanenin kendisini kovmadığını, yönetimin 10 aydır çalışmasına rağmen sigortasını yapmadığı, reçete ve raporları başka bir doktor üzerinden kesmek zorunda kaldığı için hastaneden kendi isteğiyle ayrıldığını söylüyor. Peki, Eken’e gerçekten de ‘evden’ getirdiği bir aşı mı yaptı? Şöyle yanıtlıyor: “Anne babama yapılması için iki aşı almıştım ama gerek kalmadı. Aşılar elimde kaldı. Beyefendi ‘İşim çok yoğun hemen aşı olayım’ deyince, elimde aşı olduğunu söyledim. Aşı odasında bekleme süresi uzundur. İşi hemen görülsün, beklemesin diye... Kendisi ‘Aynı aşı değil mi zaten? Beklemeyeyim o zaman’ deyince aşılardan birini yaptım, parasını EFT yaptı. Ben zaten sonra parayı da iade ettim.” O ya da bu sebeple bu, etik ve yasal mı? Yani hastaneye dışarıdan aşı sokmak, elden para almak? Diyor ki: “Gerçekten art niyetim yoktu. İşi çabuk görülsün istedim. Yurtdışında çalıştım uzun süre ben. Çok doğal orada böyle şeyler.”

Haberin Devamı

ZATÜRRE AŞISIYDI

Peki, yaptığı aşı gerçekten de zatürre aşısı mı? Yanıtı şu: “Yani böyle bir şey olabilir mi? Hipokrat yemini ettim ben. Psikopat ya da katil değilim. Virüs ya da başka bir şeyi neden enjekte edeyim? Kaldı ki olayın akabinde aşının kutusu, son kullanma tarihi, kodu ve seri numarasını gösteren fotoğrafları hastane yönetimi ile paylaştım. Sisteme de işledim. Hastaya, aşının muhteviyatı ile alakalı bilgi verilmemesi benim suçum değil ki? Her bilgiyi paylaştım ben. Hastane benim sigortalılık ile ilgili şikâyetlerimi örtbas etmek için hastaya bilgi vermemiş olabilir. ‘Başka şırıngalar bulunmuş’ diyorsunuz. Sonuçta orası terzi değil ki, doktor odası. Elbette başka şırıngalar olacak. Ayrıca hastaya hiçbir zarar da vermedim.”

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları