Gözleri var görmezler

CHP, dünya üzerinde alışılagelinen siyasi partilere benzemez: Uzun, çok uzun yıllar, muhalefette kalmanın hırçınlığıyla; kendi şahsına münhasır ve tamamen inkâra, yalana, iftiraya ve algıya dayalı bir siyaset anlayışının temsilcisi olmuştur.

Haberin Devamı

Normalde, siyasi partiler birbirleriyle hizmet yarışında olmalıdırlar. Birinin yaptığını, diğerinin az görmesi, daha çoğunu ve daha iyilerini kendilerinin yapacağını vurgulamaları gerekir.

Bizde ise, CHP muhalefeti yüzünden tam tersi yapılıyor; kendileri en ufak bir hizmet üretmedikleri gibi, yapılan tüm hizmetleri görmezden gelip inkâr etmeleri yetmiyor, üstüne üstlük, bir de, yapanları suçluyorlar.

Bu durumun tipik örneklerini, Türkiye’nin ilk yerli elektrikli otomobili olan Togg’da, yerli ve milli tankta, İHA’larda, SİHA’larda, uçaklarda, füzelerde, akıllı mühimmatlarda, Karadeniz Sakarya Havzası’nda keşfedilen doğalgaz rezervlerinde, Marmaray’da, Avrasya’da, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde, İstanbul Havalimanı’nda vb. gördük ve görmeye devam ediyoruz.

Haberin Devamı

Türkiye, siyasi iradenin tam desteğiyle, varını-yoğunu ortaya koyarak, ülkemizin en önemli kurum ve kuruluşlarından beş tanesi bir araya getirilerek yerli ve milli otomobil üretimine girişti.

Hummalı bir çalışmanın sonucunda, Türkiye’nin yüz akı olan elektrikli otomobil Togg’un, banttan indirilerek seri üretimine başlandı. Şimdi de siparişleri alındı. Mart-nisan itibarıyla, yollarımızda binlercesini göreceğimiz otomobil, görkemli bir açılışla tanıtıldı.

İlk yerli elektrikli otomobilin tanıtımını Sayın Erdoğan yaptı diye, muhalefet önce görmezden geldi; akabinde de inkâr cihetine giderek, ‘Tanıtımı yapılan otomobilin sadece bir adet olduğunu ve onun da İtalya’da üretilmiş olduğunu’ ileri sürdü.

Sipariş sağanağını görünce de, ‘Bunun hepsi, yüzde 100 yerli değil’ deyip ufunetlerini kustular. (Ali Babacan)

Dünya üzerinde veresiye yalan söyleyen ve yalanı ortaya çıkınca de yüzü kızarmayan ve de asla özür dilemeyen muhalefeti ancak bizde görürsünüz.

Aynı yalanı bu kez Karadeniz’de, Sakarya Havza’sında keşfedilen doğalgaz rezervleri için, utanmadan dillendirdiler.

Mevcut iktidar, yerli otomobil ile doğalgaz keşiflerini, seçim öncesinde milleti aldatmak için söylüyormuş. Koskoca partilerin Grup başkan vekilleri sıkılmadan, fütursuzca bu iddiaları ileri sürebiliyor ve akıllarınca politika yaptıklarını sanıyorlar.

Haberin Devamı

Yahu! Bu iletişim çağında, yalancının mumu yatsıda değil, söylendiğinin hemen akabinde sönüyor. Bu acınacak hallerini görmelerine rağmen, ısrarla yalanlarını sürdürmelerine ne demeli?

Doğrusu, bunların bu hallerine hiç şaşırmıyoruz. Zira bunların, yapılanlara hayalleri bile erişmiyor.

Maalesef Sanayi Devrimi’ni es geçen Türk toplumunda insanımız, adeta bir elmanın yarısı gibi ortadan ikiye bölündü. Bunlardan bir kısmı, Batı’ya körü körüne teslim olmuş ve Türk insanının bir şey yapamayacağına inandırılmıştır. Bunlara göre, Türkiye’nin bir şey üretmesine gerek yok, ne lazımsa Batı bize verir. Bunların yegâne özelliği, derin bir aşağılık kompleksi içinde debelenip durmalarıdır.

Haberin Devamı

Bu zihniyetin gözleri var ama görmez. Nitekim günümüz Türkiye’sinde dünya çapında yapılan ve yapılmakta olan hamleleri görmüyorlar, görmek istemiyorlar.

Daha açık ifadesiyle, gördüklerine inanmıyorlar.

Yakında Togg’a binip seyahat edecek, Sakarya Havzası’ndan gelen gazı evlerinde yakacak ama yine de bunları Türk insanın yaptığına inanmayacaklardır.

Ama onlar, görseler de, görmeseler de, görmezden gelseler de ’21. Asır Türk asrı olacaktır’. 

Türkiye’nin yükselişinin önünü ne kendileri ve ne de dışarıdaki ağababaları kesemeyecektir. 

Yazarın Tüm Yazıları