Böyle gelmiş böyle gitmez

ABD, 2. Büyük Savaş’ın galibi olunca, kendini üstün görme şımarıklığı ile dünyanın başına bela kesildi.

Haberin Devamı

Her türlü hak benimdir, ben ne dersem o olur, öyle olmalıdır, benim dışımdaki ülkelerin tek bir hakkı(!) var o da ABD’ye koşulsuz itaat etme hakkıdır, dedi.

Faşizmin dik alası olan bu denli dayatmacı, baskıcı ve zorba yönetimin adını da ‘demokrasi’, ‘Amerikan hayali’, ‘hürriyet’ ve ‘liberalizm’ diye tüm dünyaya yutturmaya çalıştılar.

ABD hegemonyasına giren bizim gibi tüm ülke halkları, kan kussalar da kızılcık şerbeti içtik demek zorunda bırakıldılar. Zira bu ülkelerde, her daim veremi gösterip sıtmaya razı ettiler.

Avrupa kıtasından kaçan haramilerin kurduğu ABD, bütün bu zulümleri, darbeleri, gaspları, bir avuç Amerikalı ile petrol şirketleri sahipleri ve silah fabrikatörleri için yapıyor.

Onlar da tüm bu musibetleri maharet bilip bütün bir insanlığın ensesinde boza pişirmeye devam ediyorlar.

Haberin Devamı

Bir musibet bin nasihatten yeğdir misali, mahut koronavirüs salgını, ABD’nin kurduğu zulüm sistemini duvara toslattı. Bu toslamayla epeyce ülke yönetimleri akıllarını başlarına devşirdi ve böyle gelmiş ama böyle gitmez demeye başladı, demek zorunda kaldı.

Zira emtia fiyatlarındaki aşırı pahalılık, enerji darboğazı, tarımsal ürünlerdeki kıtlık, tedarik zincirlerindeki aksamalar, başta ABD ve AB olmak üzere tüm ülkeleri hop oturup hop kaldırıyor.

ABD, suçu her ne kadar Rusya ile Çin’e yüklemeye çalışsa da asıl suçlu doymak bilmeyen ve ülkeleri sömürmek için her tarafta kan döküp gözyaşı akıtan dünyanın baş belası ABD’nin ta kendisidir.

ABD, Rusya’ya kurduğu kapana kendisi de kısıldı; tarihinde görmediği enflasyonla karşılaştı. Amerikalılar için de alarm zilleri çalmaya başladı, üstelik onlar, diğer ülkelerin insanları gibi de değiller. Aşırı tüketime alışmışlar, onların bir öğününü kıssan kızılca kıyamet koparırlar.

ABD’nin yerkürede gerçek dostu yok, olanlar ya kerhen (istemeyerek) ve ya da dost görünen, diş bileyen ülkeler. Bundan dolayıdır ki, ABD’nin yıkılışı Sovyetler’inkine benzemeyecektir.

ABD zulmü tüm dünya ülkelerini ahtapot gibi sardığından, onun yıkılışıyla birlikte tüm dengeler altüst olacak ve dünya yeniden ama bu kez ABD’ye rağmen şekillenecektir.

Haberin Devamı

Rusya ile Çin’in başlattığı, ikili ticarette milli paralarla ticaret ve bunu Türkiye gibi birçok ülkenin takip etmesi, dünya üzerinde geçer akçe (rezerv para) olan ABD dolarını tahtından edecek.

ABD bu yüzden daha bir saldırgan oldu; bunun için de dünyanın belli başlı bölgelerinde kışkırtıcılığın, darbenin, terörün ve savaşın her türlüsünü deniyor.

Artık bu saatten sonra ne yapsa kâr etmez; zira cin şişeden çıktı bir kere!

Kralın çıplak olduğunu herkes gördü.

Ve canının derdine düşen herkes, başının çaresine bakıyor, bakmak zorunda.

Yeni dünya düzeninde ABD ne mi olacak?

Tüm mazlumların ahının alıcısı ve baş sorumlusu olarak, elbette layığını bulacak.

Yazarın Tüm Yazıları