Özel sektörde çalışanlar insan değil mi?

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) EGO Genel Müdürlüğü’nün 8-9-10-11-12-13-14-15 ve 16 Mayıs’ta “hem ANKARAY hem de metro seferlerine ara vermesi” bazı vatandaşların hâliyle tepkisine neden oldu. E, haklılar tabii!

Haberin Devamı

Hafta sonu ve bayram tamam, ama hafta içi için duyurular maalesef yetersiz kaldı.
Yani birçok vatandaş bu durumdan habersizdi.
Otobüslerde yoğunluk ve çile artıp, üzerine bir de koronavirüs riski eklenince...
Vatandaşlar “dokuz gün boyunca dokuz doğurarak” ANKARAY ve metronun yolunu gözledi.
*
Okurumuz Ayhan Gözüküçük, işte onlardan biri.
EGO Genel Müdürlüğü’nün aldığı bu kararla özel sektörde çalışan vatandaşları göz ardı ettiğini savunan okurumuz, “Özel sektörde çalışanlar insan değil mi?” eleştirisinde bulunmuş ve şöyle devam etmiş:

OTOBÜSLER TIKA BASA GELDİ

“Sokağa çıkma kısıtlamasının 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında uygulanacağı açıklandıktan sonra, ANKARAY ve metro ilk hafta içi 06.00-19.30 saatleri arasında hizmet vermeye devam etti. Peki ikinci hafta ne oldu da EGO Genel Müdürlüğü, vatandaşı otobüslere mahkûm etti! Maalesef neden, memurların izinde olması. Belli ki ‘özel sektörde çalışanlar ne yaparsa yapsın, onlara bir şey olmaz’ diye düşündüler. ANKARAY ve metro olmadan uygulamaya çalıştıkları sistem de koydukları otobüs seferleri de yetersizdi. Otobüsler Kızılay’dan hep tıka basa geldi. Yazık!”

KORONAVİRÜS SEFERİ YAPTI

Yine ANKARAY ve metronun çalışmadığı günlerde birçok okurdan büyük-küçük şikâyet iletileri geldi.
O iletiler ise şöyle:
* 201 numaralı Batıkent-Kızılay otobüsü 10 Mayıs Pazartesi sabahı resmen koronavirüs seferi yaptı. Altı vagonlu metroyu kapatıp insanları otobüslere dolduranlar bunu hiç düşünemedi mi?
* Törekent-Çayyolu ulaşımı normalde metro aktarmalı çok kolay, ancak metronun çalışmadığı günlerde 500’e bin Batıkent’te in, 201’e bin Kızılay’da in, sonra da 600’e bin. Bu ne çile!
* Başkentray çalışmaya devam ederken ANKARAY ve metro aynı anda neden seferden çekilir? Sabah-akşam aktarma yaparak toplu taşıma kullanan insanları hiç düşünmemişler mi?
* ABB’ye şikâyette bulunuyoruz, ‘memurların idari izinli olmalarını’ gerekçe gösteriyorlar. Bu kentte metroyu sadece memurlar mı kullanıyor? Özel sektör çalışanlarının canı yok mu?
* Tam bir planlama hatası. Muafiyet grupları bu kadar fazlayken toplu taşımada raylı sistemi kapatmak doğru değildi. Seferleri seyrek de olsa devam ettiremezler miydi?
* ABB Başkanı Mansur Yavaş, Japonya’dan örnek verip ‘Bir kişi için bile olsa ulaşımın devam etmesi gerekir’ demişti. Ankara’da metroyu kullanacaklara bu gözle bakılmamış.
*
Ankara’da geçen haftanın “toplu taşıma sancıları” işte böyleydi.
Umarım EGO Genel Müdürlüğü, bir daha bu tür planlamalarda aynı hataya düşmez.

12 Mayıs

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara, ANKARAY ve metronun sefer yapmadığı ilk gün vatandaşlardan gelen tepkilere, Murat Yılmaz imzalı haberle yer vermişti.

MOTOSİKLETLİLERİ UYARDI: SAĞDAN DEĞİL SOLDAN GEÇ AYNALARIN GÖRÜŞ ALANI DIŞINA ÇIKMA

Özel sektörde çalışanlar insan değil mi

30 Nisan 2018 tarihli Burada Okur Yazar’da “İKİ TEKERİN FARKINDALIK ÇAĞRISI” başlığı vardı.
Hürriyet Ankara bu yazıyı “MOTOSİKLETİ FARK EDİN” başlığıyla manşetine taşımıştı.
Tam üç yıl sonra ABB, kentte birçok noktaya “MOTOSİKLETLERİ FARK EDİN, AYNAYA BAKIN, BİZİ GÖRÜN” yazılı uyarı levhaları koymaya başladı.
Motosikletliler bu gelişmeden memnun.
Lakin.

Özel sektörde çalışanlar insan değil mi

10 Mayıs 2021 tarihli Hürriyet Ankara’da “AYNAYA BAK MOTOSİKLETİ GÖR” başlıklı haberi okuyan okurumuz Mustafa Bilgehan’ın ise motosikletlilere bir uyarısı var. O da şu:

TEHLİKEYE ATIYORLAR

“Motosiklet sürücüleri araçların solundan geçmeleri gerekirken sağ tarafından geçiyorlar. Aynaların görüş alanı dışına çıkıp hem kendilerini hem de diğer araçları tehlikeye atıyorlar.”

ÖNERİM VAR

Özel sektörde çalışanlar insan değil mi

ÇOK KÖTÜ DURUMDA PIRIL PIRIL OLMALI

Haberin Devamı

Okurumuz Umut Özkan, Hacettepe Hastanesi Acil Servis’e giderken yolun(Celal Bayar Bulvarı ile A. Adnan Saygun Caddesi kesişimi) sağında kalan park için, “Çok kötü durumda” demiş ve şöyle bir öneride bulunmuş:
“Parktaki havuz kırık dökük, içi pislikten geçilmiyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi öncelikle bu parkı pırıl pırıl yapmalı, çocukların oynayacağı ve halkın dinleneceği bir konuma getirmeli. Sonra bu parkın bir adı da yok! Sayın Başkan Mansur Yavaş’a önerim ise bu parka merhum Prof. Dr. İlhan Başgöz’ün adının verilmesi.”

Özel sektörde çalışanlar insan değil mi

ARABALARA GEÇİT VERMİYOR

Okurumuz Türesin Adalıer, fotoğraftaki bozuk yolun Gölbaşı’ndaki TED Koleji Yolu(Otan Evleri ile Çiçek Evler arası) olduğunu belirterek, “Arabalara geçit vermiyor” demiş.

Özel sektörde çalışanlar insan değil mi

YOLLAR TOZ DUMAN

Haberin Devamı

Okurumuz Dursun Türker, bu fotoğrafı Yenimahalle’nin Çiğdemtepe Mahallesi Şehit Kadir Özbek Caddesi’nde çekmiş ve “Yollar toz duman” demiş.

KISA KISA...

“Çankaya Belediyesi, Ümit Mahallesi’ne üvey evlat muamelesi yapıyor. Ümitköy Sitesi çevresindeki yollar ve kaldırımlar rezalet halde. Taşeron firma bozuyor, sonra da vatandaşın gözü aylarca belediye yolu gözlüyor.”
Kemal BULUT

Yazarın Tüm Yazıları